"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

 KARÁCSONY ÜNNEPI

Karácsony, ünnepi mise

  A,B,C   Iz 52,7-10              Zsid 1,1-6             Jn 1,1-18

karacsony_szinonimai_javitva.jpg

Olv.: Iz 52,7-10  Milyen szép a hegyeken annak a lába, aki jó hírt hoz; aki békét hirdet, örömhírt hoz, és kikiáltja a szabadulást. Aki azt mondja Sionnak: „Királlyá lett a te Istened.” Figyelj csak! Őrszemeid felemelik a hangjukat, és mind ujjonganak, mert szemtől szemben látják, hogy visszatér az Úr a Sionra. Ujjongva énekeljetek mindnyájan, Jeruzsálem romjai, mert az Úr megvigasztalja népét, és megváltja Jeruzsálemet. Az Úr felfedte szent karját minden nemzet szeme láttára. És meglátja a föld minden határa, hogy szabadulást szerez Istenünk.

 

 08_urunk_szuletese.jpg

 

Zsid 1,1-6 Sokszor és sokféle módon szólt Isten hajdan az atyákhoz a prófétákban; ezekben a végső napokban Fiában szólt hozzánk, akit a mindenség örökösévé tett, aki által az időket is teremtette. Mint dicsőségének kisugárzása és lényegének képmása, ő tartja fenn hathatós szavával a mindenséget. A bűntől való megtisztítást elvégezve helyet foglalt az isteni Fölség jobbján, s annyival kiválóbb, mint az angyalok, amennyivel különb nevet örökölt náluk. Vajon melyik angyalnak mondta valaha: „A fiam vagy, ma szültelek?” Vagy: „Én atyja leszek, ő meg a fiam.” Ám amikor Elsőszülöttét bevezeti a világba, ezt mondja: „Imádja őt Isten minden angyala.”

 

 

Jn 1,1-18 Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél. Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett. Benne az élet volt, s az élet volt az emberek világossága. A világosság világít a sötétségben, de a sötétség nem fogta fel.Föllépett egy ember, az Isten küldte, s János volt a neve. Azért jött, hogy tanúságot tegyen, tanúságot a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, csak tanúságot kellett tennie a világosságról. (Az Ige) volt az igazi világosság, amely minden embert megvilágosít. A világba jött, a világban volt, általa lett a világ, mégsem ismerte föl a világ. A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. Ám akik befogadták, azoknak hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek. Azoknak, akik hisznek nevében, akik nem a vérnek vagy a testnek a vágyából s nem is a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. S az Ige testté lett, és közöttünk élt. Láttuk dicsőségét, az Atya Egyszülöttének dicsőségét, akit kegyelem és igazság tölt be. János tanúbizonyságot tett róla, amikor azt mondta: „Ez az, akiről hirdettem: Aki nyomomba lép, nagyobb nálam, mert előbb volt, mint én.” Mindannyian az ő teljességéből részesültünk, kegyelmet kegyelemre halmozva. Mert a törvényt Mózes közvetítette, a kegyelem és az igazság azonban Jézus Krisztus által lett osztályrészünk. Istent nem látta soha senki, az Egyszülött Isten nyilatkoztatta ki, aki az Atya ölén van.


karacsony_szinonimai_megoldas.jpg

Bomlik
tele zsák,
hajlik
csoda-ág ,
télen,
ködön át
fénylik
a világ.

 

Íme az egész vers:

Fésűs Éva: Decemberi dal.


Fellegnyájat hajt a szél,
Hull a hó, míg térdig ér,
Hóval együtt nő a csend,
Csak a mese-óra zeng,
Együtt ver a szíveddel,-
Így köszönt be december.

Bomlik
tele zsák,
hajlik
csoda-ág ,
vedd el amit ád,
szebb lesz
a világ!

Messzi rétek porhaván
Átsuhan egy lenge szán,
Fagyos földet alig ért,
Éhescsőrű cinegék
Árnyékára leszálltak,
aranydiót találtak

Bomlik
tele zsák,
hajlik
csoda-ág ,
oszd el amit ád,
jobb lesz
a világ!

Úttalan a téli táj,
korán éri esthomály,
Sötét erdő havat ráz,-
Mégis megjön, akit vársz:
Szívetnyitó karácsony
Kopogtat a világon!

Bomlik
tele zsák,
hajlik
csoda-ág ,
télen,
ködön át
fénylik
a világ.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 19
Heti: 317
Havi: 981
Össz.: 48 690

Látogatottság növelés
Oldal: KARÁCSONY ÜNNEPI MISE
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: evkozi 5 vasarnap szinező - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »