"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

NOVEMBER 1/ MINDENSZENTEK

 parancsolt főünnep - fehér MISE: saját, Dicsőség, Hitvallás, pref. saját. –

Olv.: Jel 7,2-4.9-14 –           1Jn 3,1-3 –            Mt 5,1-12a

 

 A keleti egyházban már a 4. században volt minden szentnek egy közös ünnepe. A bizánci szertartásban közvetlenül Pünkösd után ülték meg. Gall iában a 8. században kezdték el ünnepelni a mai napot, és a 9. században Rómában is bevezették. Ahol szokásban van Mindenszentek ünnepének délutánján a II. Ed után elvégezni a halottak zsolozsmájának Ed-ét, ez a szokás, és más ájtatossági gyakorlat továbbra is megtartható. Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig minden nap teljes búcsút nyerhet.

Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára. Az év többi napján részleges búcsút lehet nyerni a temető meglátogatásakor. Akik halottak napján (vagyis az azt megelőző nap delétől a halottak napját követő éjfélig) meglátogatnak egy templomot vagy nyilvános kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell imádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén is.

AKTUALITÁS:

mindenszentek.jpg

 

 

OLVASMÁNYRA:palma_jelentese.jpg 

 

SZENTLECKÉRE: 1_jn_31-3.jpg

 

EVANGÉLIUMRA:sziv_satirozo.jpg

mt_51-12a.jpg

 

Mt 5,3---------------------------------------  

 mt_53_lelki_szegeny.jpg

mt_53_csoki.jpg

 mt53_lelekbensz.jpg

 Mt 5,4---------------------------------------

 

mt_54_sirok.jpg

 

 Mt 5,4--------------------------------------------

 

mt_54_szelidek.jpg

  1. Ősapa párja
  2. fiú név
  3. Csapadékos, „levélhullós” idő
  4. arat
  5. asztalt bont
  6. legmagasabb fokozat
  7. alkot

 mt_53_kulonbs_9_kul.jpg

 mt_51boldogok_osszekoto.jpgRead more: http://biblikusrejtvenyek.hupont.hu/55/mate-15#ixzz4x3ZClaNV

 OLVASMÁNY a Jelenések könyvéből Jel 7,2-4.9-14 Én, János láttam, hogy napkelet felől egy másik angyal száll fel. Nála volt az élő Isten pecsétje. Hangos szóval így kiáltott a négy angyalnak, akiknek hatalmuk volt arra, hogy ártsanak a földnek és a tengernek: „Ne ártsatok se a földnek, se a tengernek, se a fáknak, míg meg nem jelöljük homlokukon Istenünk szolgáit!” Ekkor hallottam a megjelöltek számát: száznegyvennégyezren voltak Izrael fiainak minden törzséből. Ezután akkora sereget láttam, hogy meg sem lehetett számlálni. Minden nemzetből és törzsből, népből és nyelvből álltak ott a trón és a Bárány előtt. Fehér ruhában voltak, a kezükben pálmaággal. Hangos szóval kiáltották: „Üdv Istenünknek, aki a trónon ül, és a Báránynak!” Az angyalok mind a trón, a vének és a négy élőlény körül álltak. Arcra borultak a trón előtt, és imádták az Istent: „Ámen. Áldás, dicsőség, bölcsesség, hála, tisztelet, hatalom és erő a mi Istenünknek örökkön-örökké! Ámen.” Ekkor a vének közül az egyik megszólított, és megkérdezte tőlem. „Kik ezek a fehér ruhások és honnan jöttek?” Ezt feleltem: „Te tudod, uram!” Erre ő azt mondta: „Ezek a nagy szorongattatásból jöttek. Ruhájukat fehérre mosták a Bárány vérében.”

 80november_1..jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 23,1-2.3-4ab.5-6 5. tónus. Válasz: Ez az istenkeresők népe, * mely látni kívánja arcodat, Uram. Vö. 6. vers. Előénekes: Az Úré a föld, és ami betölti, * a földkerekség, és minden lakója. Alapjait ő ágyazta tengerek mélyébe, * s a vizek árján ő tartja szilárdan. Hívek: Ez az istenkeresők népe, * mely látni kívánja arcodat, Uram. E: Ki mehet föl az Úr hegyére, * ki állhat meg az ő szent helyén. Aki ártatlan kezű, tiszta szívű, * akinek az esze nem jár csaláson. H: Ez az istenkeresők népe, * mely látni kívánja arcodat, Uram. E: Az nyer áldást az Úrtól, * és megigazulást üdvözítő Istenétől. Ez az istenkeresők népe, * amely arcát kutatja Jákob Istenének. H: Ez az istenkeresők népe, * mely látni kívánja arcodat, Uram.

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből 1Jn 3,1-3 Szeretteim! Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk. A világ azért nem ismer minket, mert őt sem ismeri. Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de hogy mik leszünk, az még nem nyilvánvaló. Azt tudjuk, hogy ha ő megjelenik, hasonlók leszünk hozzá, mert látni fogjuk őt úgy, amint van. És mindenki, aki benne reménykedik, szentté lesz, ahogyan szent ő maga is. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 8. szám. Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek. * Én felüdítelek titeket – mondja a mi Urunk. Mt 11,28 8 G. tónus. Alleluja.

† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Mt 5,l-12a Abban az időben: Jézus látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket: „Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek. Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet. Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek. Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak. Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent. Boldogok a békességszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni. Boldogok, akiket üldöznek az igazságért, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak titeket és üldöznek, ha hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak titeket. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben.” Ezek az evangélium igéi.

 

 

 Read more: http://rajzosevangelium.hupont.hu/63/nov-1-mindenszentek#ixzz4EwQ3roYO

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 133
Tegnapi: 64
Heti: 197
Havi: 1 183
Össz.: 59 176

Látogatottság növelés
Oldal: MNDENSZENTEK
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »