"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

KRISZTUS SZENT TESTE ÉS VÉRE, ÚRNAPJA

  ------------EMBERFIA TESTE ÉS VÉRE ELEDEL ------ 

---------MÉGTÖBB-------REJTVÉNY, FEJTÖRŐ E TÉMÁBAN---------------

iTT:
 http://cevrajzosevangelium.hupont.hu/66/nagycsutortok#ixzz43E7TCK5g

 

Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe: Úrnapja

 A       5Mz 8,2-3.14-16        1Kor 10,16-17           Jn 6,51-58

 B       2Mz 24,3-8             Zsid 9,11-15            Mk 14,12-16.22-26

 C       1Mz 14,18-20           1Kor 11,23-26           Lk 9,11-17

 OLVASMÁNYRA:

19

mtorv_82_kepiras.jpg

18

kiv_173-7_ponto.jpgSZENTLECKÉRE:

171kor_1016_nyolc_kulonbseg.jpg

16utolso_vacs_1kor_1123-26.jpgEVANGÉLIUMRA:

15

 jn_653_emberfia_testet_enni.jpg

14

eukarisztiamese.jpg

13

mt_4_4.jpg

12

jn_655_lab.jpg

11

 euch_pont.jpg

 10

mini_skandi_oltariszentseg.jpg

9

 mt_1412_emeleti_teremben_kulker.jpg

8

jn_622.jpg_eszperente.jpg

7

jn_622.jpg

 6

alapanyag_szinezo.jpg 

5-------------------------------------------------------------------------

tegyetek_az_enarnykep.jpg 

4------------------------------------------------------
MIT ÉNEKELNEK A KÖRMENETEN?

 kormenet_rajz.jpg

_GB_L  SZ_LL_TT  SZ_NT K_NY_R, _RT_NK _NT_TT DR_G_ V_R…

 

3 -----------------------------------------------------nem_iszom_tobbe_amig_gombolyito.jpg

2-----------------------------------------------------------

oltariszentseg_miamano.jpg

 

1.Jézus az utolsó vacsorán MIAMATÓT alapított.
2.Ma ehhez a MIAMANÓHOZ kenyérre, borra, Jézus alapító 
szavaira és felszentelt papra van szükség.
3.Az úrnapi körmenetben a papa a kezében VISZI a 
MIAMANÓT.
4.Aki eszi-issza a MIAMANÓT, abban élet lesz és üdvözül.

1

ima_satiroznii.jpg ---------------------------------------------------------------

MTörv 8,2-3.14b-16a OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből Az Úr a pusztában mannával táplálta népét. A negyvenéves pusztai vándorlás után Mózes így beszólt a néphez: Gondolj az egész útra, amelyen az Úr, a te Istened negyven éven át vezetett a pusztában, hogy megsanyargasson, próbára tegyen, megvizsgálja a szívedet, vajon megtartod-e majd parancsait vagy sem. Sanyargatott és hagyta, hogy éhezz, aztán mannával táplált, amelyet nem ismertél és atyáid sem ismertek, hogy megtudd: nemcsak kenyérrel él az ember, hanem mindazzal, ami az Úr szájából származik. Ne felejtsd el az Urat, a te Istenedet, aki kihozott Egyiptom földjéről, a szolgaság házából, átvezetett a mérges kígyók és skorpiók lakta nagy és félelmetes pusztán meg a víztelen sivatagon. A kősziklából fakasztott vizet neked, a pusztában pedig mannával táplált, amelyet atyáid sem ismertek. Ez az Isten igéje.  

 

Zsolt 147,12-13.14-15.19-20 VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Jeruzsálem, szentek otthona, * dicsérd fölséges Istened! Vö. 12a vers. Előénekes: Dicsérd Uradat, Jeruzsálem, * magasztald, Sion, Istenedet. Mert erőssé tette kapuid zárát, * és megáldotta benned fiaidat. Hívek: Jeruzsálem, szentek otthona, * dicsérd fölséges Istened! E: Határaidon ő ad békét, * és jóllakat kövér búzával. Elküldi szavát a földre, * az ő igéje gyorsan terjed. H: Jeruzsálem, szentek otthona, * dicsérd fölséges Istened! E: Igéjét Jákobnak hirdeti, * törvényeit és végzéseit Izraelnek. Egyetlen néppel sem bánt így, * végzéseit nem fedte fel senki másnak. H: Jeruzsálem, szentek otthona, * dicsérd fölséges Istened! 53_a_urnapja.jpg

1Kor 10,16-17 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből Sokan egy kenyér, egy test vagyunk. Testvéreim! Az áldás kelyhe, amelyet megáldunk, nemde Krisztus vérében való részesedés? És a kenyér, amelyet megtörünk, nemde Krisztus testében való részesedés? Mi ugyanis sokan egy kenyér, egy test vagyunk; mert mindnyájan egy kenyérből részesülünk. Ez az Isten igéje. 

ALLELUJA Jézus mondja: † „Én vagyok az égből szállott élő kenyér. * Aki eszik ebből a kenyérből, örökké élni fog.” Jn 6,51-52 – 5. tónus. †

Jn 6,51-58 EVANGÉLIUM Szent János könyvéből Az én testem valóban étel, az én vérem valóban ital. Abban az időben így beszélt Jézus a zsidó tömeghez: „Én vagyok a mennyből alászállott, élő kenyér. Aki ebből a kenyérből eszik, örökké fog élni. Az a kenyér, amelyet én adok, az én testem a világ életéért.” Vita támadt erre a zsidók között: „Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?” Jézus így felelt nekik: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok az ő vérét, nem lesz élet bennetek. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. Mert az én testem valóban étel, és az én vérem valóban ital. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az bennem marad, és én őbenne. Amint engem az élő Atya küldött, és én az Atya által élek, úgy az is, aki engem eszik, énáltalam él. Ez az égből alászállott kenyér! Nem az, amelyet atyáitok ettek és meghaltak! Aki ezt a kenyeret eszi, örökké él!” Így tanított Jézus a kafarnaumi zsinagógában. Ezek az evangélium igéi. 

-----------------

 

SZEKVENCIA tetszés szerint (Énekelve elkezdhető az „Ímhol angyaloknak étke”-től is.) Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked! Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted. Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk, Estelép a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk. Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma! Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma. Ott új húsvét napja támadt: új kötése új Királynak; régi húsvét bétellett. Új világtól fut az óság, árnyat oszlat új valóság, fényesség űz éjfelet. S amit ott tett önkezével, emlékére nyílt igével hagyta Krisztus végzenünk. Szent igéktől megoktatva, üdvösséges áldozatra kenyeret s bort szentelünk. Ágazatja szent hitünknek: testté-vérré lényegülnek, kenyér s bor mi volt előbb. Régi rend itt újnak enged, szárnya lankad észnek, szemnek; élő hitből végy erőt! Színében bor és kenyérnek (jel csak ez, de más a lényeg) drága nagy jók rejlenek. Vér bár a bor, test az étel, egy is Krisztus, semmi kétely. Két szín őt nem osztja meg. Aki veszi, meg nem osztja, meg nem töri, nem szakasztja; mindenek épen veszik. Veszi egy, és ezrek veszik, s mind egyenlőn kapja részit; mégis nem fogyatkozik. Veszi jó, és veszi vétkes, ám gyümölcse vajmi kétes: élet vagy elkárhozás. Rossznak átok, üdv a jóknak: lásd az együtt áldozóknak végük milyen szörnyű más. S ha megtört az áldozatban, kétség, tudd meg, nincsen abban: úgy van ott minden darabban, mint a teljes szín alatt. Őt törés nem törheté meg: csak a jelnek, köntösének színe tört meg, ám a lényeg változatlan egy marad. Ímhol angyaloknak étke, vándorutunk erőssége, édes fiak vendégsége: rút ebeknek el ne vesd! Ősi manna ezt mutatja, ezt Izsáknak áldozatja, bárány vére csordulatja: képben írja régen ezt. Kegyes pásztor, igaz étek, édes Jézus, kérünk téged, te legeltesd, védd a néped, te mutasd meg kegyességed fönn az élők közepett. Mindenható fejedelmünk, étkünk, éltetőnk, szerelmünk, engedj asztalodra lelnünk, testvérül engedd ölelnünk odafönn a szenteket! (Dallama: 1-18. szakasz SzVU 107. sz. ének; utána a gregorián dallam szerint. )

 megoldasok.jpg

19

18

17

16

15

14

13

12jn_655_labm.jpg

11szentsegimadasm.jpg

10jn_651_skandikam.jpg

9mk_1415m.jpg

8

7

6

5

4

3

2

1ima_satirozniim.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 110
Tegnapi: 64
Heti: 174
Havi: 1 160
Össz.: 59 153

Látogatottság növelés
Oldal: ÚRNAPJA
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »