"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 22

 Évközi 22. vasárnap

 A       Jer 20,7-9             Róm 12,1-2              Mt 16,21-27

 B   5Mz 4,1-2.6-8     Jak 1,17-18.21-22.27    Mk 7,1-8.14-15.21-23

 C     Sir 3,17-18.20.28-29   Zsid 12,18-19.22-24     Lk 14,1.7-14

OLVASMÁNYRA:jer_207_jeremiasbetupotlo.jpgjer_207_jeremias.jpg
SZENTLECKÉRE:rom_121_nem_tudja_a_vilag.jpg
EVANGÉLIUMRA:mt_1626b_megfizethetetlen.jpgmt_1626_elvesziti.jpg

mt_1626_megtalalja.jpg(hasonló)jn_1226.jpg
 AKTUÁLIS LEHET:iskolakezdesre.jpg

 

 OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből Az Úr szava gyalázatomra vált. Jeremiás próféta így panaszkodik a szenvedések idején: „Rászedtél, Uram! S én hagytam, hogy rászedj. Erősebb voltál nálam és legyőztél. Nevetségessé váltam napról napra: Aki csak lát, mind kicsúfol. Akárhányszor csak beszélek, azt kell kiáltanom, azt kell hirdetnem: Erőszak! Romlás! Az Úr szava így mindennap gyalázatomra vált és csúfságomra. Már azt gondoltam: Nem törődöm vele, és nem beszélek többé nevében. De ilyenkor mintha perzselő tűz gyúlt volna szívemben, és átjárta minden csontomat. S ha megfeszítettem erőmet, hogy ellenálljak, belefáradtam és nem tudtam elviselni.” Ez az Isten igéje. Jer 20,7-975_a_evkozi_22..jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem. Vö. 2b. vers. Előénekes: Uram, Istenem, virrasztva kereslek, * az én Istenem te vagy nékem. Téged szomjaz lelkem, testem utánad eped, * mint a puszta tikkadt, kiaszott földje. Hívek: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem. E: Szentélyedben neked szolgáltam, * hogy erődet és dicsőségedet megláthassam. Mert irgalmad többet ér, mint az élet, * ezért ajkam dicsőít téged. H: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem. E: Neked mondok áldást, amíg csak élek, * a te nevedben tárom imára kezemet. Mint dús lakomával, teljék be lelkem, * ajkam ujjong, szám dicsőít téged. H: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem. E: Valóban te lettél védelmezőm, * szárnyaid oltalmában örvendezem. Lelkem tehozzád ragaszkodik, * jobbod szilárdan tart fenn engem. H: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem. Zsolt 62,2.3-4.5-6.8-9

Róm 12,1-2  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből Adjátok testeteket élő áldozatul! Testvéreim! Isten irgalmára kérlek benneteket: Adjátok testeteket élő, szent, Istennek tetsző áldozatul. Legyen ez a ti értelmetek hódolata! Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi a helyes, mi a kedves előtte. és mi a tökéletes! Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Urunk, Jézus Krisztus Atyja, világosítsa meg lelkünket, * hogy megértsük, mily reménységre hívott meg minket. Ef 1,17-18 – 8 G. tónus.

16,21-27 † EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Aki utánam akar jönni, tagadja meg önmagát! Abban az időben: Jézus többször felhívta tanítványai figyelmét arra, hogy neki Jeruzsálembe kell mennie, sokat kell szenvednie a vénektől, főpapoktól és az írástudóktól, megölik, de a harmadik napon feltámad a halálból. Erre Péter félrevonta őt, és óva intette: „Isten ments, Uram! Ez nem történhet veled!” Mire ő Péterhez fordult: „Távozz tőlem, sátán! Botránkoztatsz, mert nem az Isten ügyére van gondod, hanem az emberekére!” Azután így szólt tanítványaihoz: „Ha valaki követni akar engem, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét és kövessen. Mert mindaz, aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt; és aki énértem elveszíti életét, megtalálja azt. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de a lelke kárt szenved? Mit is adhatna az ember cserébe saját lelkéért? Az Emberfia pedig el fog jönni Atyjának dicsőségében, angyalai kíséretében, és megfizet mindenkinek tettei szerint.” Ezek az evangélium igéi.

 

rom_121_nem_tudja_a_vilag_megfejtes.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 136
Heti: 202
Havi: 1 188
Össz.: 59 181

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 22
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »