"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 2

  

Évközi 2. vasárnap

A       Iz 49,3.5-6            1Kor 1,1-3                       Jn 1,29-34 

B       1Sám 3,3-10.19         1Kor 6,13-15.17-20      Jn 1,35-42

C       Iz 62,1-5              1Kor 12,4-11                    Jn 2,1-12

 OLVASMÁNYRA:iz_495_vilagossagava.jpg

jn_129_aldozati_allat.jpg
 

 EVANGÉLIUMRA:jn_129_csuzda.jpg

 lk_315_keresd_a_parjat.jpglougras_benned_telikkedvem.jpg

 lk_321-22_kulonbseg.jpg

 Iz 49,3.5-6 OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből    A nemzetek világosságává teszlek, hogy üdvösségem légy. Az Úr így szólt hozzám: „A szolgám vagy, Izrael, benned fogok megdicsőülni!” Az Úr mondja ezt, aki már anyám méhétől fogva szolgájává lett, hogy visszavezessem hozzá Jákobot, és Izraelt köréje gyűjtsem. Így lettem becses az Úr szemében, és Istenem lett az erőm. És mondotta: „Kevés az, hogy a szolgám légy, s fölemeld Jákob törzseit, és visszatérítsd Izrael maradékát. A nemzetek világosságává teszlek, hogy üdvösségem eljusson a föld határáig.” Ez az Isten igéje. 

 

 

 15_a_evk_2.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR Zsolt 39,2 és 4ab.7-8a.8b-9.10  Válasz: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz. 8a. és 9a. vers Előénekes: Várva vártam az Urat, * és ő lehajolt hozzám. Új éneket adott az ajkamra, * Istenünknek zengő éneket. Hívek: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz. E: Sem véres, sem ételáldozat nem kellett neked, * fülemet azonban megnyitottad. Nem követeltél égő- és engesztelő áldozatot, * így szóltam akkor: „Íme, eljövök.” H: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz. E: A könyvtekercsben rólam írva áll, * hogy akaratodat teljesítsem. Erre vágyom, Istenem, * törvényed szívemet örömmel tölti el. H: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz. E: Igazságodat hirdetem a nagy közösségben, * ajkam el nem hallgat, Uram, jól tudod. H: Íme, eljövök, Uram, * hogy teljesítsem azt, amit kívánsz.

 

1Kor 1,1-3 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből Kegyelem nektek és békesség Atyánktól, az Istentől, és az Úr Jézus Krisztustól! Pál, Jézus Krisztusnak Isten akaratából meghívott apostola és Szosztenész testvér köszönti Isten korintusi egyházát, a Krisztus Jézusban megszentelteket, a meghívott szenteket és mindazokat, akik náluk vagy nálunk segítségül hívják, Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak nevét. Kegyelem nektek és békesség Atyánktól, az Istentől, és az Úr Jézus Krisztustól! Ez az Isten igéje.

 

 ALLELUJA Az Ige emberré lett, és itt élt köztünk. * Befogadóinak megadta, hogy Isten fiai legyenek. Jn 1,14.12b – 4g. tónus. †

 

Jn 1,29-34 EVANGÉLIUM Szent János könyvéből Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit! Abban az időben: Amikor János látta, hogy Jézus közeledik feléje, így szólt: „Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit! Ő az, akiről én azt mondtam: Utánam jön egy férfi, aki megelőz engem, mert előbb volt, mint én. Én sem ismertem őt, de azért jöttem, és azért keresztelek vízzel, hogy megismertessem őt Izraelben.” János azután így folytatta tanúságtételét: „Láttam, hogy az égből, mint egy galamb, leszáll rá a Lélek, és rajta marad. Én sem ismertem őt, de aki küldött, hogy vízzel kereszteljek, az mondta nekem: Akire látod, hogy rászáll a Lélek, és rajta marad, ő az, aki Lélekkel keresztel. Én láttam, és tanúskodom arról, hogy ő az Isten Fia!” Ezek az evangélium igéi.

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 136
Heti: 203
Havi: 1 189
Össz.: 59 182

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 2
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »