"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

A SZENT CSALÁD: JÉZUS, MÁRIA és JÓZSEF

 az oldal képei innen élesebben letölthetők : 

 https://photos.app.goo.gl/GxwijHDp9vbSBFrNA

 

 

 OLVASMÁNYRA:

 

11.

 

10. csalak_kulker.jpg

 

9.TÉMÁBA VÁG:szentcsalad_szinezo.jpgcsalad_paplajos.jpg

 

8.sir_33_tekereg.jpg 

 

 7.

 

sir_314.jpg

 

SZENTLECKÉRE:

 

 6.kol_312_szokereso.jpg

 

5fil_26.jpg

 

 

 

EVANGÉLIUMRA:

 

 

 

4gyompeti.jpg
3eszperente_betlehem.jpg

 

 

 

2

 

lk_26.jpg

 

 

 

1

 

simeon.jpg

 

  LITURGIA:

 

 

 

  Sir 3,3-7.14-17a OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből Isten tekintélyt adott az apának a gyermekek előtt, és megszabta az anya jogát a gyermekekkel szemben. Aki tiszteli apját, bűneit engeszteli, megszabadul tőlük, és mindennapi imája meghallgatásra talál. Kincset gyűjt magának, aki megbecsüli anyját, aki pedig tiszteli apját, örömét leli gyermekeiben, s amikor imádkozik, meghallgatásra talál. Aki becsüli apját, hosszú életű lesz, s aki szót fogad apjának, felüdíti anyját. Fiam! Legyen gondod apádra öregségében, és ne keserítsd őt életében. Ha meg is fogyatkozik erejében, légy elnéző iránta, és ne vesd meg életének egy napján se. Apád iránt tanúsított jócselekedeted nem megy feledésbe, és elszámolják neked bűneidért. A jótett fejében majd gyarapodni fogsz. Ez az Isten igéje.

 

 

 

 10_szentcsalad_unnepe_1.jpg

 

 VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Boldog ember, ki féli az Urat, * aki az Úrnak ösvényén halad. Előénekes: Boldog mindaz, ki féli az Urat, * aki az ő útjain jár. Kezed munkájából élhetsz, * boldog leszel, és jól megy sorod. Hívek: Boldog ember, ki féli az Urat, * aki az Úrnak ösvényén halad. E: Feleséged olyan, mint a termő szőlőtő, * a te házad bensejében. Fiaid olyanok, mint az olajfacsemeték, * úgy veszik körül asztalodat. H: Boldog ember, ki féli az Urat, * aki az Úrnak ösvényén halad. E: Íme, ilyen áldásban részesül az az ember, * aki féli az Urat. Áldjon meg az Úr Sionból, * hogy lásd Jeruzsálem jólétét életed minden napján. H: Boldog ember, ki féli az Urat, * aki az Úrnak ösvényén halad. Zsolt 127,1-2.3.4-5

 

Kol 3,12-21 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből Testvéreim! Mint Istennek szent és kedves választottai, öltsétek magatokra az irgalmasságot, a jóságot, a szelídséget és a türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza van a másik ellen. Bocsássatok meg ti is úgy, ahogyan az Úr megbocsátott nektek. Legfőként pedig szeressétek egymást, mert ez a tökéletesség köteléke. Krisztus békéje töltse be szíveteket, hiszen erre kaptatok meghívást az egy test közösségében. Legyetek hálásak! Krisztus igéje éljen bennetek gazdagon! Tanítsátok és intsétek egymást telve bölcsességgel! Énekeljetek Istennek hálás szívvel zsoltárokat, himnuszokat és szent énekeket! Bármit mondtok vagy tesztek, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek! Így adjatok hálát általa az Atyaistennek! Asszonyok! Engedelmeskedjetek férjeteknek, ahogy illik az Úrban! Férfiak! Szeressétek feleségeteket, ne legyetek hozzájuk durvák! Gyermekek! Fogadjatok szót szüleiteknek mindenben, mert ez kedves az Úr előtt! Apák! Ne keserítsétek meg gyermekeitek életét, hogy kedvüket ne veszítsék! Ez az Isten igéje. 

 

 

 

 

 

ALLELUJA Alleluja. 6. szám. Azelőtt Isten a próféták útján több alkalommal és többféle módon szólt őseinkhez. * Ebben a végső korszakban a Fia által beszélt mihozzánk. Zsid 1,1-2 – 6. tónus. Alleluja.

 

 

 

 Lk 2,22-40 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Amikor Mózes törvénye szerint elteltek Mária tisztulásának napjai, fölvitték Jézust Jeruzsálembe, hogy bemutassák az Úrnak, amint az Úr törvénye előírja: „Minden elsőszülött fiú az Úr szent tulajdona.” Ekkor kellett Máriának, ugyancsak az Úr törvénye szerint, „egy pár gerlét vagy két galambfiókát” tisztulási áldozatul bemutatni. És íme, volt Jeruzsálemben egy Simeon nevű férfiú, egy igaz és istenfélő ember, aki Izrael vigaszára várt, és a Szentlélek lakott benne. A Szentlélek kinyilatkoztatta neki, hogy nem lát halált addig, míg nem látja az Úr Fölkentjét. A Lélek arra indította, hogy menjen a templomba, amikor a gyermek Jézust odavitték szülei, hogy a törvény előírásai szerint cselekedjenek vele. Simeon a karjára vette őt, és így magasztalta Istent: Most már elbocsáthatod szolgádat, Uram, szavaid szerint békességben, mert szemeim meglátták Szabadításodat, melyet minden nemzet számára készítettél, hogy világosság legyen: kinyilatkoztatás a pogányoknak, és dicsőség népednek, Izraelnek. Jézus atyja és anyja ámulva hallgatták mindazt, amit Simeon mondott. Simeon pedig megáldotta őket, és így szólt Máriához, Jézus anyjához: „Lám, e gyermek által sokan elbuknak és sokan feltámadnak Izraelben! Az ellentmondás jele lesz ő – még a te lelkedet is tőr járja át –, hogy napfényre kerüljenek sok szívnek titkos gondolatai!” Ott volt Anna prófétanő is, Fánuel leánya Áser törzséből. Idős volt már, napjai előrehaladtak. Leánykora után hét évig élt férjével, majd özvegyen érte meg a nyolcvannegyedik évét. Nem hagyta el a templomot soha, böjtölve és imádkozva szolgálta Istent éjjel és nappal. Abban az órában is odament, dicsőítette Istent, és beszélt a gyermekről mindazoknak, akik Jeruzsálem megváltására vártak. Miután az Úr tővénye szerint elvégeztek mindent, visszatértek városukba, a galileai Názáretbe. A gyermek pedig növekedett és erősödött; eltelt bölcsességgel, és Isten kedvét lelte benne. Ezek az evangélium igéi.

 

  megoldasok.jpg

 

 

 

11csalak_kulkerm.jpg
9

 

Ahhoz, hogy a gyerekek fölnőjenek, nem kell külön szoba, mindegyik szobába külön tévé, a gyermekneveléshez család kell.

 

Papp Lajos  (https://www.citatum.hu/kategoria/Csalad/2?r=6)

 


8sir_33_tekeregm.jpg
7
Nagypapa virágát meglocsolja

 

Nagymama szemüvegét megkeresi

 

Testvérével legózik

 

Apának énekel

 

Anyának a cicáját megeteti

 

6.kol_312_szokeresom.jpg
5 SZOLGAI ALAK
4  EGYIPTOM
3  BETLEHEM
2kik_vannakm.jpg
1simeonm.jpg

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 100
Tegnapi: 64
Heti: 164
Havi: 1 150
Össz.: 59 143

Látogatottság növelés
Oldal: SZENTCSALÁD ÜNNEPE
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »