"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

A SZENT CSALÁD: JÉZUS, MÁRIA és JÓZSEF

 OLVASMÁNYRA:csalak_kulker.jpgszentcsalad_szinezo.jpgsir_314.jpg

 HASONLÓ TÉMA:

fil_26.jpg

 EVANGÉLIUMRA:gyompeti.jpg

 

 

 

lk_26.jpg

 

 eszperente_betlehem.jpg

 

 

simeon.jpg

 

OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből Aki féli az Urat, tiszteli szüleit. Isten tekintélyt adott az apának a gyermekek előtt, és megszabta az anya jogát a gyermekekkel szemben. Aki tiszteli apját, bűneit engeszteli, megszabadul tőlük, és mindennapi imája meghallgatásra talál. Kincset gyűjt magának, aki megbecsüli anyját, aki pedig tiszteli apját, örömét leli gyermekeiben, s amikor imádkozik, meghallgatásra talál. Aki becsüli apját, hosszú életű lesz, s aki szót fogad apjának, felüdíti anyját. Fiam! Legyen gondod apádra öregségében, és ne keserítsd őt életében. Ha meg is fogyatkozik erejében, légy elnéző iránta, és ne vesd meg életének egy napján se. Apád iránt tanúsított jó cselekedeted nem megy feledésbe, és elszámolják neked bűneidért. A jótett fejében majd gyarapodni fogsz. Ez az Isten igéje. Sir 3,3-7.14-17a 

 

10_szentcsalad_unnepe_1.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR Zsolt 127,1-2.3.4-5Válasz: Boldog ember, ki féli az Urat, * aki az Úrnak ösvényén halad. Vö. 1. vers. Előénekes: Boldog mindaz, ki féli az Urat, * aki az ő útjain jár. Kezed munkájából élhetsz, * boldog leszel, és jól megy sorod. Hívek: Boldog ember, ki féli az Urat, * aki az Úrnak ösvényén halad. E: Feleséged olyan, mint a termő szőlőtő, * a te házad bensejében. Fiaid olyanok, mint az olajfacsemeték, * úgy veszik körül asztalodat. H: Boldog ember, ki féli az Urat, * aki az Úrnak ösvényén halad. E: Íme, ilyen áldásban részesül az az ember, * aki féli az Urat. Áldjon meg az Úr Sionból, * hogy lásd Jeruzsálem jólétét életed minden napján. H: Boldog ember, ki féli az Urat, * aki az Úrnak ösvényén halad.

 

SZENTLECKE Kol 3,12-21Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből A család élete az Úrban. Testvéreim! Mint Istennek szent és kedves választottai, öltsétek magatokra az irgalmasságot, a jóságot, a szelídséget és a türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza van a másik ellen. Bocsássatok meg ti is úgy, ahogyan az Úr megbocsátott nektek. Legfőként pedig szeressétek egymást, mert ez a tökéletesség köteléke. Krisztus békéje töltse be szíveteket, hiszen erre kaptatok meghívást az egy test közösségében. Legyetek hálásak! Krisztus igéje éljen bennetek gazdagon! Tanítsátok és intsétek egymást telve bölcsességgel! Énekeljetek Istennek hálás szívvel zsoltárokat, himnuszokat és szent énekeket! Bármit mondtok vagy tesztek, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek! Így adjatok hálát általa az Atyaistennek! Asszonyok! Engedelmeskedjetek férjeteknek, ahogy illik az Úrban! Férfiak! Szeressétek feleségeteket, ne legyetek hozzájuk durvák! Gyermekek! Fogadjatok szót szüleiteknek mindenben, mert ez kedves az Úr előtt! Apák! Ne keserítsétek meg gyermekeitek életét, hogy kedvüket ne veszítsék! Ez az Isten igéje.

 

 

ALLELUJA Szívetekben uralkodjék Krisztus békéje, * Krisztus tanítása töltsön el titeket gazdagon. Kol 3,15a és 16a – 5. tónus. †

 

EVANGÉLIUM Mt 2,12-15.19-23Szent Máté könyvéből Vedd a gyermeket és anyját és menekülj Egyiptomba! Miután a bölcsek eltávoztak, íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában, és így szólt: „Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, és menekülj Egyiptomba! Maradj ott, míg nem szólok neked! Heródes ugyanis arra készül, hogy megkeresi és megöli a gyermeket.” József fölkelt, fogta a gyermeket és anyját, és még azon éjjel elment Egyiptomba. Ott maradt Heródes haláláig, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott: Egyiptomból hívtam az én fiamat. Amikor Heródes meghalt, íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában, és így szólt: „Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, és menj Izrael földjére, mert meghaltak már, akik a gyermek életére törtek!” József fölkelt, fogta a gyermeket és anyját, és visszatért Izrael földjére. De amikor meghallotta, hogy Judeában Arkelausz uralkodik apja, Heródes után, félt odamenni. Ezért az álmában kapott utasítást követve Galilea vidékére ment. Odaérve egy Názáret nevű városban telepedett le, hogy beteljesedjék, amit a próféták mondtak: „Názáretinek fogják hívni”. Ezek az evangélium igéi. 

 

megoldasok.jpg

 

11csalak_kulkerm.jpg
9

Ahhoz, hogy a gyerekek fölnőjenek, nem kell külön szoba, mindegyik szobába külön tévé, a gyermekneveléshez család kell.

Papp Lajos  (https://www.citatum.hu/kategoria/Csalad/2?r=6)


8sir_33_tekeregm.jpg
7
Nagypapa virágát meglocsolja

Nagymama szemüvegét megkeresi

Testvérével legózik

Apának énekel

Anyának a cicáját megeteti

6.kol_312_szokeresom.jpg
5 SZOLGAI ALAK
4  EGYIPTOM
3  BETLEHEM
2kik_vannakm.jpg
1simeonm.jpg

 Read more: http://rajzosevangelium.hupont.hu/17/karacsony-szt-csalad#ixzz52fFKlMbA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 19
Heti: 325
Havi: 989
Össz.: 48 698

Látogatottság növelés
Oldal: SZENTCSALÁD ÜNNEPE
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: evkozi 5 vasarnap szinező - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »