"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

NAGYBÖJT 2

 

 A       1Mz 12,1-4              2Tim 1,8-10            Mt 17,1-9

 B   1Mz 22,1-2.9.10-13.     Róm 8,31-34        Mk 9,2-10,15-18

 C       1Mz 15,5-12.17-18       Fil 3,17-4,1           Lk 9,28-36

 

 

 

OLVASMÁNYRA:1moz_ter_121tol.jpgabraham_labirintus.jpg

 

ZSOLTÁR:zsolt_334_irgalom.jpg

 

SZENTLECKÉRE:


EVANGÉLIUMRA:

szinevaltozas_ponto.jpgszinevaltozas_nb_2vasarnapra.jpg

 

mt_171-9_felho.jpg

 nb2_sator_lk_928b-36.jpg

mk_92.jpgmk_92-10.jpg

 

a_hegy_fele.jpg

 

Liturgia: 

Ter 12,1-4a OLVASMÁNY Mózes első könyvéből Ábrahámnak, Isten népe ősatyjának meghívása. Az Úr így szólt Ábrahámhoz: „Vonulj ki földedről, rokonságod köréből és atyád házából arra a földre, amelyet majd mutatok neked. Nagy néppé teszlek. Megáldalak és naggyá teszem nevedet, s te magad is áldás leszel. Megáldom azokat, akik áldanak téged, de akik átkoznak téged, azokat én is megátkozom. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége.” Ábrahám tehát elköltözött, ahogy az Úr megparancsolta neki. Ez az Isten igéje.

 

 

24_a_nagybojt_2..jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁRZsolt 32,4-5.18-19.20 és 22  Válasz: Kegyes szemed legyen rajtunk, * tebenned van bizodalmunk. (Vö. 22. vers.) Előénekes: Sziklaszilárd az Úr igéje, * minden tettét hűség vezeti. Az igazlelkűséget és a törvényt szereti, * telve van a föld az Úr irgalmával. Hívek: Kegyes szemed legyen rajtunk, * tebenned van bizodalmunk. E: Az istenfélőkre ügyel az Úr szeme, * akik bíznak az ő irgalmában. Megmenti lelküket a haláltól, * és táplálja őket éhínség idején. H: Kegyes szemed legyen rajtunk, * tebenned van bizodalmunk. E: Az Úrra hagyatkozik lelkünk, * ő a segítőnk, és ő a mi oltalmunk. Kegyes szemed legyen rajtunk, * tebenned van bizodalmunk. H: Kegyes szemed legyen rajtunk, * tebenned van bizodalmunk.

 

2Tim 1,8b-10 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből Isten hív és megvilágosít minket. Kedves Fiam! Vállald velem együtt a szenvedéseket az evangéliumért, Isten erejére támaszkodva, aki megváltott minket, és szent hívással hívott, nem tetteink miatt, hanem saját elhatározása és kegyelme alapján, amely megnyilvánult most Megváltónknak, Jézus Krisztusnak megjelenésével. Ő legyőzte a halált, és felragyogtatta előttünk az életet és a halhatatlanságot. Ez az Isten igéje.

 

EVANGÉLIUM ELŐTTI VERS A fényes felhőből az Atya szózata hallatszott: * „Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!” Vö. 2Pét 1,17 – 3a tónus. †

 

Mt 17,1-9 EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Úgy fénylett az arca, mint a nap. Abban az időben: Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és (ennek) testvérét Jánost, s külön velük fölment egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük: az arca ragyogni kezdett, mint a nap, a ruhája pedig vakító fehér lett, mint a fény. És íme, megjelent nekik Mózes és Illés: Jézussal beszélgettek. Ekkor Péter így szólt Jézushoz: „Uram, jó nekünk itt lennünk! Ha akarod, felállítok itt három sátrat, neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet!” Még beszélt, amikor íme, fényes felhő borította be őket, és a felhőből egy hang hallatszott: „Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik. Őt hallgassátok!” Ennek hallatára a tanítványok földre borultak és nagyon megrémültek. De Jézus odament hozzájuk, megérintette őket, és ezt mondta: „Keljetek fel, és ne féljetek!” Amikor szemüket fölemelték, nem láttak mást, csak Jézust egymagát. A hegyről lejövet Jézus a lelkükre kötötte: „Senkinek se szóljatok a látomásról, míg az Emberfia a holtak közül fel nem támad!” Ezek az evangélium igéi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 56
Tegnapi: 128
Heti: 316
Havi: 2 173
Össz.: 35 496

Látogatottság növelés
Oldal: NAGYBÖJT 2
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2017 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: a év zsoltárok zsoltárok urunk szineváltozása - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »