"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

NAGYBOLDOGASSZONY ÜNNEPÉRE

 

ABC  Jel 11,19a;12,1-6a.10     1 Kor 15.20–27c            Lk 1,39–56

 

OLVASMÁNYHOZ:jel_121-6.jpg
SZENTLECKÉHEZ:rom_512_elso_betuk.jpg

 

EVANGÉLIUMHOZ:lk_146_varazskep.jpg

ERRE AZ EMAIL CÍMRE ÍRJ, HA ÉLESEBB KÉPET SZERETNÉL VALAMELYIK  REJTVÉNYEMRŐL: mikokka@gmail.com 

 

aldott_vagy.jpg 

maria_es_erzsebet_kulonbseg.jpg

 AKTUALITÁS:satirozos_mariaa.jpgpatrona.jpgmennyei_parbeszed.jpg

Jel 11,19a;12,1-6a.10 OLVASMÁNY a Jelenések könyvéből Én, János láttam, hogy az égben feltárult az Isten temploma és láthatóvá vált a szövetség ládája. Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony, kinek öltözete a nap volt, lába alatt a hold, fején pedig tizenkét csillagból álló korona. Áldott állapotban volt, kiáltozott gyötrelmében és szülési fájdalmában. Majd egy másik jel tűnt fel az égen: egy nagy, vörös sárkány. Hét feje volt és tíz szarva, és mindegyik fején korona. Farkával lesöpörte és a földre szórta az ég csillagainak egyharmadát. Azután a sárkány odaállt a szülő asszony elé, hogy mihelyt megszül, elnyelje a gyermekét. Az asszony fiút szült. Fiúgyermeket, aki majd vaspálcával kormányozza az összes nemzetet. A gyermeket elragadták, és Isten trónja elé tették, az asszony pedig a pusztába menekült, ahol az Isten helyet készített számára. Ekkor harsány hangot hallottam az égben: „Eljött Istenünk üdvössége, ereje és országa! Eljött az ő Fölkentjének uralma!” Ez az Isten igéje.

72_nagyboldogasszonyvigilia.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------

76nagyboldogasszony.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 44, 10bc. 11. 12ab. 16 11. tónus. Válasz: Uram, jobbodon áll a királynő * arannyal átszőtt ruhában. Előénekes: Jobbodon áll a királynő, * Ofir aranyával ékesítve. Hívek: Uram, jobbodon áll a királynő * arannyal átszőtt ruhában. E: Halljad, leányom, figyelj szavamra, * felejtsd el népedet és atyád házát. H: Uram, jobbodon áll a királynő * arannyal átszőtt ruhában. E: Szépségedet kívánja a király, * mert ő a te urad, hódolj előtte. H: Uram, jobbodon áll a királynő * arannyal átszőtt ruhában. E: Ujjongó örömmel vonulnak, * bevonulnak a király házába. H: Uram, jobbodon áll a királynő * arannyal átszőtt ruhában.

15.20–27c SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből Testvéreim! Krisztus feltámadt a halálból, elsőként a holtak közül. Egy ember által jött a halál, és egy ember által jön a holtak feltámadása is. Amint ugyanis Ádámban mindenki meghalt, úgy Krisztusban mindenki életre kel. Mindenki akkor támad fel, amikor sorra kerül: először Krisztus, majd amikor ő eljön, azok is mindannyian, akik Krisztushoz tartoznak. Azután következik a vég, amikor Krisztus átadja az Istennek, az Atyának az uralmat, miután minden felsőbbséget, hatalmat és erőt megsemmisített. Addig kell ugyanis uralkodnia, amíg ellenségeit mind lába alá nem veti. Utolsó ellenségként a halál semmisül meg, mert hisz „hatalma alá vetett mindent”. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 5. szám. Máriát fölvette az Úr a mennybe. * Örvendezik az angyalok kórusa. – 5. tónus. Alleluja.

Lk 1,39–56 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Azokban a napokban Mária útrakelt és a hegyek közé, Júda egyik városába sietett. Belépett Zakariás házába és köszöntötte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, szíve alatt megmozdult a magzat, és a Szentlélek betöltötte Erzsébetet. Hangos szóval így kiáltott:„Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse! De hogyan lehet az, hogy Uramnak anyja látogat el hozzám? Mert íme, amikor fülembe csendült köszöntésed szava, örvendezve felujjongott méhemben a magzat! Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki!” Mária megszólalt: „Magasztalja lelkem az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben! Mert tekintetre méltatta alázatos szolgálóleányát, lám, ezentúl boldognak hirdet engem minden nemzedék. Nagy dolgokat művelt velem a Hatalmas, szentséges az ő neve! Irgalma nemzedékről nemzedékre száll, mindazokra, akik félik őt. Nagyszerű dolgot tett karja ereje, széjjelszórta mind a gőgös szívűeket. Lesöpörte trónjukról a hatalmasokat, és felmagasztalta az alázatosakat. Az éhezőket elhalmozta minden jóval, de a gazdagokat elküldte üres kézzel. Felkarolta gyermekét, Izraelt, megemlékezve irgalmasságáról, amint atyáinknak megígérte: Ábrahámnak és utódainak mindörökre! Mária ott maradt még körülbelül három hónapig, azután visszatért az otthonába. Ezek az evangélium igéi.Read more: http://rajzosevangelium.hupont.hu/55/nagyboldogasszony#ixzz4EwN06mXP

 maria_satirozos_megoldas.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 19
Heti: 299
Havi: 963
Össz.: 48 672

Látogatottság növelés
Oldal: NAGYBOLDOGASSZONY
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: evkozi 5 vasarnap szinező - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »