"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 8

 

 Évközi 8. vasárnap

 A       Iz 49,14-15            1Kor 4,1-5              Mt 6,24-34

 B       Oz 2,16.17.21-22       2Kor 3,1-6              Mk 2,18-22

 C       Sir 27,4-7             1Kor 15,54-58           Lk 6,39-45

EVANGÉLIUMRA:

aggodas.jpg

mt_624_osszehasonlito.jpg

mammon_jel.katlexszer.jpg 

mt_624_loug.jpgmt_625_csusz.jpg

 

weores_skandi.jpg

Mt 6,24------------------------------

lk_1613_mt624_hianyzo_betuk.jpg

 -Mt 6,24-----------------------------penz_utja.jpg

Mt 6,24-------------------------------------

templomos_mammon.jpgmammon.jpg ------------------------------------------------------

LITURGIA 

Iz 49,14-15OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből Nem feledkezem meg rólad. Így panaszkodott Sion: „Elhagyott az Úr! Megfeledkezett rólam!” De megfeledkezhet-e csecsemőjéről az asszony? És megtagadhatja-e szeretetét méhe szülöttétől? De még ha ő megfeledkeznék is: én akkor sem feledkezem meg rólad – mondja az Úr. Ez az Isten igéje. 

54_a_evk_8.jpg

 

Zsolt 61,2-3.6–7.8-9ab VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Lelkem, bízzál Istenben: * megnyugvásod tőle várjad! Vö. 2a. vers. Előénekes: Csak Istenben keress megnyugvást, lelkem, * csak tőle jön üdvösségem. Mert ő az üdvösségem, ő az oltalmam, * ő a sziklaváram, nem fogok többé meginogni. Hívek: Lelkem, bízzál Istenben: * megnyugvásod tőle várjad! E: Lelkem, nyugodj meg teljesen Istenben, * hagyatkozz rá türelemmel. Mert ő az én üdvösségem, ő az én Istenem, * ő a sziklaváram, nem fogok meginogni. H: Lelkem, bízzál Istenben: * megnyugvásod tőle várjad! E: Szabadulásomat és üdvösségemet Istentől várom, * ő az én erősségem, Istennél találok menedéket. Minden népek, benne bízzatok, * tárjátok fel szíveteket őelőtte. H: Lelkem, bízzál Istenben: * megnyugvásod tőle várjad! 

1Kor 4,1-5 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből Feltárja az Úr a szívek szándékait. Testvéreim! Úgy tekintsenek minket az emberek, mint Krisztus szolgáit és Isten titkainak intézőit. Az intézőktől csak azt kívánják, hogy hűségesek legyenek. A magam részéről nem törődöm azzal, hogy ti vagy más emberi bíróság hogyan ítélkezik fölöttem, hiszen én még önmagam felett sem ítélkezem. Nem érzem ugyan magam semmiben sem bűnösnek, de ez még nem jelenti azt, hogy igaz vagyok: az Úr mond fölöttem ítéletet. Ne ítélkezzetek hát időnap előtt, amíg el nem jön az Úr. Ő majd megvilágítja a sötétség titkait, és feltárja a szívek szándékait. Akkor mindenki megkapja az elismerést Istentől. Ez az Isten igéje. 

ALLELUJA Isten szava élő és átható: * megítéli a gondolatokat és a szándékot szívünk mélyén. Zsid 4,12 – 9. tónus.

Mt 6,24-34 EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Ne aggódjatok a holnap miatt! Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Senki sem szolgálhat két úrnak: vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok az Istennek is, a Mammonnak is. Ezért azt mondom nektek: Ne aggódjatok az életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök. Nem több az élet az ételnél, és a test a ruhánál? Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem is aratnak, és magtárakba sem gyűjtenek, hanem a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem értek ti sokkal többet azoknál? Ti aggodalmaskodók, melyiktek tudja életét egyetlen lépésnyivel is megtoldani? És a ruházat miatt miért aggodalmaskodtok? Figyeljétek a mezők liliomait, hogyan nőnek, pedig nem fáradoznak és nem is szőnek. Mondom nektek: Salamon még dicsősége teljében sem öltözött úgy, mint egy ezek közül! Ha a mezei virágot, amely ma virul és holnap a kemencébe kerül, így öltözteti az Isten, akkor titeket nem sokkal inkább, kicsinyhitűek? Ne aggodalmaskodjatok hát, hogy mit együnk? vagy: mit igyunk? vagy: mibe öltözzünk?! Ezeket a pogányok keresik. Mert a ti mennyei Atyátok jól tudja, hogy minderre szükségtek van. Ti mindenekelőtt az Isten országát és annak igazságát keressétek, és ezeket is mind megkapjátok hozzá. Ne aggódjatok hát a holnap miatt! A holnap majd gondoskodik magáról! Elég a mának a maga baja. Ezek az evangélium igéi. 

 

 

mt_624_holnap_m.jpg

cocacola_szokihuzom.jpg

7weoresm.jpgmt_624_mammon_m.jpg

6

5

4az_ezres_utjam.jpg

3mt_624_mammon_jel.katlexszerm.jpg

2  mt_624_lougm.jpg

1mt_625_csuszm.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 104
Tegnapi: 64
Heti: 168
Havi: 1 154
Össz.: 59 147

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 8
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »