"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

HÚSVET 6

 

 Húsvét 6. vasárnapja

 A       ApCsel 8,5-8.14-17      1Pt 3,15-18            Jn 14,15-21

 B   ApCsel 10,25-26.     1Jn 4,7-10         Jn 15,9-17 34-35.44-48

 C       ApCsel 15,1-2.22-29     Jel 21,10-14.22-23     Jn 14,23-29

 OLVASMÁNYRA:apcsel_815_sztlelket.jpg

ZSOLTÁR:zsolt_654_gyerekek.jpg

Zsolt, 65,4  Az egész föld imádjon és magasztaljon téged, * nevedet zsoltárral dicsérje. Jöjjetek, és lássátok Isten műveit, * csodálatos, amit az emberekért végbevitt. 

 

zsolt_654_viragok_imaja_2.jpg

zsolt_654_viragok_imaja_1.jpg

 

SZENTLECKÉRE:-O-


EVANGÉLIUMRA:

jn1418arvankirako.jpg

LITURGIA: 

 ApCsel 8,5-8.14-17 OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből Rájuk tették a kezüket, s azok megkapták a Szentlelket. Abban az időben: Fülöp elment Szamaria városába, és hirdetni kezdte Krisztust. A nép, hallva és látva a csodákat, amelyeket végbevitt, feszült figyelemmel hallgatta. A tisztátalan lelkek ugyanis nagy kiáltással eltávoztak sok megszállottból, és sok béna meg sánta meggyógyult. Nagy lett az öröm abban a városban. Amikor a Jeruzsálemben maradt apostolok meghallották, hogy Szamaria befogadta az Isten szavát, elküldték hozzájuk Pétert és Jánost. Mikor megérkeztek, imádkoztak értük, hogy szálljon le rájuk a Szentlélek. Mert addig még nem szállt le rájuk, csak meg voltak keresztelve Urunk Jézus nevében. Rájuk tették tehát a kezüket, és azok megkapták a Szentlelket. Ez az Isten igéje.48_a_husvet_6.jpg

Zsolt 65,1-3a.4-5.6-7a.16 és 20 VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Minden föld Istent dicsérje! (Vö. 1. vers. 13. dallam.) Vagy: Alleluja, alleluja. 10. szám. Előénekes: Minden föld dicsérje az Istent, * dicső nevének zsoltárt zengjetek. Magasztaló énekkel mondjátok Istennek: * „Mily csodásak a te műveid!” Hívek: Minden föld Istent dicsérje! Vagy: Alleluja, alleluja. E: Az egész föld imádjon és magasztaljon téged, * nevedet zsoltárral dicsérje. Jöjjetek, és lássátok Isten műveit, * csodálatos, amit az emberekért végbevitt. H: Minden föld Istent dicsérje! Vagy: Alleluja, alleluja. E: Szárazfölddé tette a tengert, * gyalogszerrel keltek át a vízen. Örvendezzünk tehát őbenne, * mert hatalmával uralkodik mindörökké. H: Minden föld Istent dicsérje! Vagy: Alleluja, alleluja. E: Jertek ide mind, és halljátok, † kik félitek az Istent, * elmondom, mily nagy dolgot tett vélem. Áldott legyen az Isten, aki nem vetette el imámat, * és nem vonta meg tőlem irgalmát. H: Minden föld Istent dicsérje! Vagy: Alleluja, alleluja. 

1Pét 3,15-18 SZENTLECKE Szent Péter apostol első leveléből Test szerint ugyan megölték Jézust, de a Lélek szerint életre kelt. Szeretteim! Urunkat, Krisztust szentül tiszteljétek szívetekben! Legyetek mindig készen arra, hogy mindenkinek válaszolni tudjatok, aki csak kérdezi, mi az alapja reményeteknek. De ezt szelíden, tiszteletteljesen és jó lelkiismerettel tegyétek, hogy akik Krisztusban való szép életetek miatt gyaláznak titeket, szégyenben maradjanak rágalmaikkal. Jobb ugyanis, ha inkább jótetteitekért szenvedtek, mikor ez az Isten akarata, mintsem gonoszságaitokért. Mert Krisztus is meghalt egykor a bűnök miatt, az Igaz a bűnösökért, hogy Istenhez vezessen minket. Test szerint ugyan megölték őt, de a Lélek szerint életre kelt. Ez az Isten igéje. 

ALLELUJA Jézus mondja: † „Aki szeret engem, megfogadja szavamat. * Atyám is szeretni fogja, és hozzá költözünk. Jn 14,23 – 8 G. tónus. †

 Jn 14,15-21 EVANGÉLIUM Szent János könyvéből Kérni fogom az Atyát, és más Vigasztalót ad majd nektek. Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Ha szerettek engem, tartsátok meg parancsaimat. Én pedig kérni fogom az Atyát, és ő más Vigasztalót ad majd nektek: az Igazság Lelkét, aki örökre veletek marad. A világ nem kaphatja meg, mert nem látja és nem ismeri. De ti ismeritek őt, mert veletek marad és bennetek lakik. Nem hagylak árván titeket: visszajövök hozzátok. Rövid idő, és már nem lát engem a világ. Ti azonban láttok, mert én élek, és ti is élni fogtok. Azon a napon megtudjátok majd, hogy én Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek. Aki ismeri és teljesíti parancsaimat, az szeret engem. Aki pedig szeret engem, azt Atyám is szereti, én is szeretni fogom, és én megmutatom neki magamat. Ezek az evangélium igéi.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 107
Tegnapi: 64
Heti: 171
Havi: 1 157
Össz.: 59 150

Látogatottság növelés
Oldal: HÚSVET 6
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »