"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

HAMVAZÓ SZERDA

 

LETÖLTÉS:

https://photos.app.goo.gl/6mXwyNTRVW6PusDB9

Hamvazószerda

 A,B,C   Jo 2,12-18              2Kor 5,20-6,2          Mt 6,1-6.16-18

PLAKÁThamvazoszerda.jpg

 REJTVÉNYEK:

OLVASMÁNY:

4joel212.jpg

AKTUÁLIS:

3

zoldtol_a_lilaig_betusjatek.jpg

SZENTLECKE: 

2iz_498_es_2kor_62.jpg

EVANGÉLIUM:

1

Joel 2,12-18 OLVASMÁNY Joel próféta könyvéből A bűnbánatra így figyelmeztet a próféta: Térjetek meg! Teljes szívetekből hozzám térjetek! Böjtöljetek, hangos szóval sirassátok bűneiteket! A szíveteket szaggassátok meg, és ne a ruhátokat; keressétek Isteneteket, Uratokat! Ő jóságos és irgalmas, türelemmel gyógyítgatja sebeiteket. Ki tudja, hátha visszatér és újra megbocsát, s áldás fakad a nyomában; így az Úr, a ti Istenetek elfogadja majd étel- s italáldozataitokat. Fújjatok meg minden harsonát a szent hegyen! Üdvös böjtöt is hirdessetek! Népemet gyűjtsétek egybe, szent közösséggé legyen! Hívjátok az öregeket, hozzátok a gyermekeket, még a csecsemőket is! Nászházát hagyja el most a vőlegény, és a menyasszony is! A papok, az Úr szolgái, hangos szóval sírjanak, az előcsarnok és az oltár között így kiáltsanak: „Könyörülj, Uram, könyörülj népeden, ne tűrj ilyen gyalázatot örökségeden! Ne uralkodjanak rajtunk pogány nemzetek! Ne mondhassák gúnyolódva: »Hol van hát Istenetek?«” Erre az Úr féltő szeretettel tekintett országára, és népének megkegyelmezett. Ez az Isten igéje.23_hamvazo_szerda.jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 50,3-4.5-6a.12-13.14 és 17 1 D2. tónus. Válasz: Könyörülj, Urunk, Istenünk, * mert nagy a vétkünk. Vö. 3a vers. Előénekes: Könyörülj rajtam, Istenem! † Mivel irgalmas és jóságos vagy, * töröld el gonoszságomat mérhetetlen irgalmaddal. Mosd le bűnömet teljesen, * és vétkemtől tisztíts meg engem. Hívek: Könyörülj, Urunk, Istenünk, * mert nagy a vétkünk. E: Gonoszságomat beismerem, * szüntelenül előttem lebeg bűnöm. Egyedül csak ellened vétettem, * ami színed előtt gonosz, olyat tettem. H: Könyörülj, Urunk, Istenünk, * mert nagy a vétkünk. E: Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, * az erős lelket éleszd fel újra bennem. Ne taszíts el színed elől, * és szent lelkedet ne vond meg tőlem. H: Könyörülj, Urunk, Istenünk, * mert nagy a vétkünk. E: Üdvösséged örömét add meg újra, * a készséges lelkületet erősítsd meg bennem. Nyisd meg, Uram, ajkamat, * hogy dicséretedet hirdesse ajkam. H: Könyörülj, Urunk, Istenünk, * mert nagy a vétkünk.

2Kor 5,20-6,2 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből Testvéreim! Krisztus követségében járunk. Isten maga buzdít titeket általunk. Krisztus nevében kérlek, engesztelődjetek ki az Istennel! Ő a bűn hordozójává tette értünk azt, aki bűnt nem ismert (Jézust), hogy általa Isten igaz voltának részesei legyünk. Mint az ö munkatársai, figyelmeztetünk titeket, hogy Isten kegyelmét ne vegyétek hiába. Azt mondja ugyanis az Úr: „Amikor az időt alkalmasnak látom, meghallgatlak, és ha eljön az üdvösség napja, segítek rajtad.” Nézzétek, most van itt az alkalmas idő! Most van itt az üdvösség napja. Ez az Isten igéje.

EVANGÉLIUM ELŐTTI VERS Bár hallgatnátok ma Isten szavára: * „Népem, ne légy kemény szívű!” Zsolt 94,8ab 12. tónus.

Mt 6,1-6.16-18 † EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: Vigyázzatok! Jótetteitekkel ne hivalkodjatok az emberek előtt, mert így a mennyei Atyától nem kaptok értük jutalmat. Amikor tehát alamizsnát osztasz, ne kürtöltess magad előtt, mint a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek! Bizony mondom nektek, ezzel már meg is kapták jutalmukat. Amikor te adsz alamizsnát, ne tudja bal kezed, mit cselekszik a jobb kezed, hogy adományod rejtekben legyen, és akkor Atyád jutalmaz meg érte, aki lát téged a rejtekben is. Amikor pedig imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek az emberek szeme láttára a zsinagógákban és az utcasarkokon állva imádkozni! Bizony mondom nektek, már meg is kapták jutalmukat. Amikor imádkozol, menj be a szobádba, és zárt ajtó mögött, a rejtekben imádkozzál Atyádhoz! Atyád, aki a rejtekben is lát, megfizet neked. Amikor böjtöltök, ne legyetek mogorvák, mint a képmutatók! Keserű arcot mutatnak, hogy az emberek meglássák rajtuk a böjtölést. Bizony mondom nektek, ezzel már meg is kapták jutalmukat. Amikor te böjtölsz, illatosítsd be hajadat és mosd meg arcodat, hogy az emberek ne vegyék észre böjtölésedet, csak Atyád, aki a rejtekben jelen van! Atyád, aki a rejtekben is lát, megfizet neked. Ezek az evangélium igéi.

 

megoldasok.jpg

 4joel_212_m.jpg

3zoldtol_a_lilaig_betusjatek_m.jpg

2iz_498_es_2kor_62m.jpg

1

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 131
Tegnapi: 64
Heti: 195
Havi: 1 181
Össz.: 59 174

Látogatottság növelés
Oldal: HAMVAZÓ SZERDA
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »