"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

SZŰZ MÁRIA, MAGYAROK NAGYASSZONYA, MAGYARORSZÁG FŐPÁTRONÁJA

  okt. 8.

1896-ban, az ország fennállásának ezredik évében engedélyezte ezt az ünnepet XIII. Leó pápa (1878-1903) Magyarország számára annak emlékére, hogy Szent István halála előtt az országot a Boldogságos Szűznek ajánlotta. Először október második vasárnapján ülték. Szent X. Piusz pedig október 8-ára tette át.

 OLVASMÁNYRA:sir_2423_anyja_vagyok.jpg
SZENTLECKÉRE:gal_44_harom_szo.jpg

HASONLÓ:rom_814.jpgrom_815_sorban.jpg


EVANGÉLIUMRA:

benne_fogant_elet.jpg

angyali_udv._arnyekkep.jpg

 

angyali_udvozlet.jpg

 

AKTUÁLIS:satirozos_mariaa.jpg

 

maria_kis_jezussal_keplabirintus.jpg

 patrona.jpg

 LITURGIA:

 OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből - Sir 24,23–31 Jó illatot fakasztok én, mint a szőlőtő, és virágaimból pompás, dús gyümölcs terem. Anyja vagyok én a szép szeretetnek, az istenfélelemnek, a hitnek és a szent reménynek. Nálam van az út és az igazság minden kegyelme, nálam az élet és erény minden reménye. Jertek hozzám mind, akik megkívántok engem, és teljetek el gyümölcseimmel. Mert lelkem édesebb a méznél, és birtoklásom a lépesméznél! Emlékezetem él minden idők nemzedékeiben. Akik engem esznek, még inkább éheznek, akik engem isznak, még inkább szomjaznak. Aki reám hallgat, meg nem szégyenül, akik értem fáradnak, nem esnek bűnbe. Akik fényt derítenek rám, örök életet nyernek. Ez az Isten igéje. 

 

 

85_oktober_8.magyarok_nagyasszonya.jpg

 VÁLASZOS ZSOLTÁR Jud 13,23bc.-24a.25abc.25d 1 D2 tónus. Válasz: Szent Fiadat, Boldogasszony, kérd e népért! SzVU! 287,7 Vagy: Alleluja. 1. szám. Előénekes: Az Úr, a fölséges Isten, * a föld minden asszonyánál jobban megáldott, leányom, téged. Áldott legyen Isten, az ég és föld alkotója, * aki ellenségeink színe előtt dicsőségessé tett ma téged! Hívek: Szent Fiadat, Boldogasszony, kérd e népért! Vagy: Alleluja. E: Mert nem szűnik meg dicséreted az emberek ajkán, * akik megemlékeznek az Úr hatalmáról. Fordítsa ezt Isten örök dicsőségedre és áldjon meg minden jóval mindörökké, * mivel nem kímélted életedet, amikor megaláztatásban volt részünk. H: Szent Fiadat, Boldogasszony, kérd e népért! Vagy: Alleluja. E: Megakadályoztad néped pusztulását, * mikor Isten színe előtt az igaz úton jártál. H: Szent Fiadat, Boldogasszony, kérd e népért! Vagy: Alleluja.

 

  Gal 4,4-7 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből Testvéreim! Amikor elérkezett az idők teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született., alávetette magát a mózesi törvénynek, hogy felszabadítson minket a törvény szolgaságából, és a fogadott fiúságot elnyerjük. Mivel pedig Isten fiai vagyunk, Isten szívünkbe elküldte Fiának Lelkét, aki ezt kiáltja: „Abba! Atyám!” Nem vagy tehát többé szolga, hanem fiú, és ha fiú, akkor Isten kegyelméből örökös is. Ez az Isten igéje.

 ALLELUJA Alleluja. 8. szám. Üdvöz légy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van véled, * áldottabb vagy te minden asszonynál. Lk 1,28 – 8 G. tónus. Alleluja. †

 EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből. Lk 1,26-28 Abban az időben: Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá és így szólt: „Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!” Ezek az evangélium igéi.

 MEGFEJTÉS:

 maria_satirozos_megoldas.jpg

maria_kis_jezussal.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 126
Tegnapi: 64
Heti: 190
Havi: 1 176
Össz.: 59 169

Látogatottság növelés
Oldal: MAGYAROK NAGYASSZONYA
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »