"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 33

Több rejtvény Jézus visszajöveteléről.

http://rajzosevangelium.hupont.hu/52/evkozi-33#ixzz4PjJzaRCh

http://cevrajzosevangelium.hupont.hu/61/evkoz1-33#ixzz4PjJWrqRf

Évközi 33. vasárnap

 A     Péld 31,10-13.19-20.   1Tesz 5,1-6       Mt 25,14-30-31         

 B       Dán 12,1-3             Zsid 10,11-14.18        Mk 13,24-32

 C       Mal 3,19-20            2Tesz 3,7-12            Lk 21,5-19 

OLVASMÁNYRA:peld_3130_skandika.jpgpeld_3110_pontossze.jpg
SZENTLECKÉRE:1_tessz_51-6.jpg
EVANGÉLIUMRA: 

jn_154_talentumos_rejtveny.jpg

talentum_loug.jpg

mt_2514.jpg 

  Péld 31,10-13.19-20.30- 31 OLVASMÁNY a Példabeszédek könyvéből A derék asszony mindent beszerez ügyes kézzel. Derék asszonyt ki talál? Értéke a gyöngyét messze meghaladja. Férje egész szívével ráhagyatkozik, és nem jár rosszul vele. Mindig javára van, sohasem kárára, életének minden napján. Előteremti a gyapjút és a kendert, és mindent beszerez ügyes kézzel. Kinyújtja karját a guzsaly után, és kezével megfogja az orsót. Kiterjeszti kezét az elnyomott fölé, a szűkölködőnek meg karját nyújtja. Csalfa dolog a báj, a szépség mulandó, de az istenfélő asszony dicséretet érdemel. Magasztaljátok keze munkájáért, és a városkapuknál dicsérjétek tetteit. Ez az Isten igéje. 

90_a_evkozi_33.jpg

 

Zsolt 127,1-2.3.4-5 VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Boldog az az ember, * aki féli az Istent. Vö. 1 a. vers. Előénekes: Boldog mindaz, aki féli az Urat, * aki az ő útjain jár. Kezed munkájából élhetsz, * boldog leszel, és jól megy sorod. Hívek: Boldog az az ember, * aki féli az Istent. E: Feleséged olyan, mint a termő szőlőtő, * a te házad bensejében. Fiaid olyanok, mint az olajfacsemeték, * úgy veszik körül asztalodat. H: Boldog az az ember, * aki féli az Istent. E: Íme, ilyen áldásban részesül az az ember,* aki féli az Urat. Áldjon meg az Úr Sionból, * hogy lásd Jeruzsálem jólétét életed minden napján. H: Boldog az az ember, * aki féli az Istent.

1Tessz 5,1-6 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből Ne lepjen meg titeket az a nap, mint a tolvaj! Testvéreim! Ami az Úr eljövetelének idejét és óráját illeti, arról nem szükséges írnom. Hiszen jól tudjátok ti is, hogy az Úr napja úgy érkezik el, mint éjjel a tolvaj. Amikor azt mondogatják: „Béke és biztonság”, akkor éri őket hirtelen a pusztulás, akárcsak a várandós asszonyt a fájdalom. És nem lesz menekvés számukra! De ti, testvérek, nem jártok sötétségben, hogy az a nap tolvaj módjára meglephetne titeket. Hiszen mindnyájan a világosság és a nappal fiai vagytok. Nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé. Ne aludjunk hát, mint a többiek, hanem legyünk éberek és józanok! Ez az Isten igéje.

 ALLELUJA Maradjatok bennem és én bennetek maradok, mondja a mi Urunk, * aki bennem marad, az bő termést hoz. Jn 15,4a és 5b. – 2. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Mivel a kevésben hű voltál, menj be Urad örömébe! Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak: Egy ember egyszer idegenbe készült, ezért összehívta szolgáit, és rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek öt talentumot adott, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek rátermettsége szerint, aztán útra kelt. Aki öt talentumot kapott, menten elkezdett vele kereskedni, és másik ötöt nyert rajta. Ugyanígy az is, aki kettőt kapott: másik kettőt szerzett. Az pedig, aki csak egyet kapott, elment, ásott egy gödröt, és elrejtette a földbe urának ezüstjét. Hosszú idő elteltével megjött a szolgák ura, és számadást tartott velük. Jött az, aki öt talentumot kapott: hozott másik ötöt is, és így szólt: „Uram, öt talentumot adtál nekem, nézd, másik ötöt nyertem rajta.” Az úr így válaszolt: „Jól van, te derék és hűséges szolga! A kevésben hű voltál, sokat bízok rád: Menj be urad örömébe!” Jött az is, aki két talentumot kapott, és így szólt: „Uram, két talentumot adtál nekem, nézd, másik kettőt nyertem rajta.” Az úr így válaszolt: „Jól van, te derék és hűséges szolga? A kevésben hű voltál, sokat bízok rád: Menj be urad örömébe!” Végül jött az is, aki csak egy talentumot kapott. Így szólt: „Uram? Tudtam, hogy kemény ember vagy, ott is aratsz, ahová nem vetettél, és onnan is szüretelsz, ahová nem ültettél. Félelmemben elmentem hát és elástam a földbe a talentumodat. Nézd, ami a tied, visszaadom neked?” Válaszul az úr ezt mondta neki: „Te gonosz és lusta szolga? Ha tudtad, hogy aratok ott is, ahová nem vetettem, és szüretelek onnan is, ahová nem ültettem, ezüstjeimet a pénzváltóknak kellett volna adnod, hogy ha megjövök, kamatostul kapjam vissza? Vegyétek csak el tőle a talentumot és adjátok oda annak, akinek tíz talentuma van? Mert akinek van, annak még adnak, hogy bővelkedjék; és akinek nincs, attól még azt is elveszik, amije van? Ezt a hasznavehetetlen szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre? Ott sírás lesz és fogcsikorgatás?” Ezek az evangélium igéi.

 megoldasok.jpgpeld_3130_skandikam.jpg

peld_3110_pontosszem.jpgjn_154_talentumos_rejtvenym.jpg1_tessz_51-6m.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 136
Heti: 204
Havi: 1 190
Össz.: 59 183

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 33
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »