"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

HÚSVÉT 4

Húsvét 4. vasárnapja

 A       ApCsel 2,14.36-41       1Pt 2,20-25            Jn 10,1-10

 B       ApCsel 4,8-12           1Jn 3,1-2              Jn 10,11-18

 C       ApCsel 13,14.43-52      Jel 7,9.14-17          Jn 10,27-30

 OLVASMÁNYRA:urra_es_apcsel_214.jpg
SZENTLECKÉRE:kol121214_1pet_220_kereszt.jpg
EVANGÉLIUMRA:

JÓ PÁSZTOR VASÁRNAPJA  

 pasztorkulonbseg.jpg

gyongypasztor.jpg 

keplabirintuspasztor.png keplabibari.jpg

jn_1027_skandi.jpg

 labirintus_jezushoz.jpg

jopasztor_kulonbsegkereses.jpg

jopasztor_labirintus.jpg

jn_1014_helyukre.jpg

ELVESZETT TANÍTVÁNYOK:lk_2413-35_kilenc_kul.jpg 

ELVESZETT MONDATOK:

bari1.jpgosszekeveredett_mondatok_h4_barival.jpg

 

 LITURGIA:

ApCsel 2,14a.36-41 OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből Isten Úrrá és Messiássá tette Jézust. Pünkösd napján Péter a tizenegy (apostol) kíséretében előlépett és hangos szóval így beszélt: „Tudja meg Izrael egész háza teljes bizonyossággal, hogy Isten azt a Jézust, akit ti keresztre feszítettetek, Úrrá és Messiássá tette!” E szavak hallatára fájdalom járta át a szívüket, és megkérdezték Pétert meg a többi apostolt: „Mit tegyünk hát, emberek, testvérek?” Péter azt felelte: „Tartsatok bűnbánatot, és keresztelkedjék meg mindegyiktek Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára. Akkor elnyeritek a Szentlélek ajándékát. Az ígéret ugyanis nektek és gyermekeiteknek szól, és mindazoknak, akik távol vannak ugyan, de a mi Urunk, Istenünk hívja őket.” Még más szavakkal is biztatta és buzdította őket: „Engedjétek, hogy kimentsünk benneteket ebből a romlott nemzedékből!” Erre azok, akik hajlottak szavára, megkeresztelkedtek. Aznap mintegy háromezer lélek tért meg. Ez az Isten igéje. 

46_a_husvet_4.jpg

Zsolt 22,1-3a.3b-4.5.6 VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom. (Vö. 1. vers.)  1. szám. Előénekes: Az Úr nékem pásztorom: * ínséget nem kell látnom. Zöldellő mezőkön terelget engem, * csendes vizekhez vezet, és lelkemet felüdíti. Hívek: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom. . E: Az igazság ösvényén vezet engem, * ahogyan ő megígérte. A halál sötét völgyében sem félek, mert ott vagy vélem, * biztonságot ad vessződ és pásztorbotod. H: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom. E: Számomra asztalt terítettél, * hogy üldözőimet szégyen érje. Fejemen illatos olaj csillog, * serlegem megtöltöd bőkezűen. H: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom.  E: Jóságod és irgalmad nyomon követ * életemnek minden napján. Otthonom lesz az Isten háza, * mindörökké szünet nélkül. H: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom. 

1Pét 2,20b-25 SZENTLECKE Szent Péter apostol első leveléből Megtértetek lelketek Pásztorához. Szeretteim! Ha a jót teszitek és türelmesen szenvedtek, az kedves az Isten előtt. Hiszen erre kaptatok meghívást, mert Krisztus is szenvedett értünk, példát hagyva nektek, hogy a nyomában járjatok: „Bűnt nem követett el, s hamisság nem volt a szájában.” Amikor szidalmazták, nem viszonozta a szidalmat; amikor szenvedett, nem fenyegetőzött, hanem rábízta magát az igazságos Bíróra. Vétkeinket saját testében fölvitte a keresztfára, hogy meghaljunk a bűnöknek, és az igazságnak éljünk. Az ő sebei szereztek számotokra gyógyulást. Olyanok voltatok ugyanis, mint a tévelygő juhok, de most megtértetek lelketek Pásztorához és oltalmazójához. Ez az Isten igéje. 

ALLELUJA Jézus mondja: † „Én vagyok a jó Pásztor. * Ismerem juhaimat, és juhaim ismernek engem. Jn 10,14 – 8G. tónus. †

Jn 10,1-10 EVANGÉLIUM Szent János könyvéből Én vagyok a juhok kapuja. Abban az időben így szólt Jézus: „Bizony, bizony, mondom nektek: Aki nem a kapun megy be a juhok aklába, hanem máshol, az tolvaj és rabló. Aki viszont az ajtón megy be, az a juhok pásztora. Az őr ajtót nyit neki, a juhok pedig hallgatnak szavára. Nevükön szólítja juhait, és kivezeti őket. Miután mind kivezette, előttük halad, és a juhok követik, mert ismerik a hangját. Az idegent nem követik, sőt elfutnak tőle, mert az idegen hangját nem ismerik.” Jézus ezt a hasonlatot mondta nekik, de ők nem értették meg, hogy miről beszél. Jézus ezért így folytatta: „Bizony, bizony, mondom nektek: Én vagyok az ajtó a juhok számára. Akik előttem jöttek, azok tolvajok és rablók. Nem is hallgattak rájuk a juhok. Én vagyok az ajtó: aki rajtam keresztül megy be, az üdvözül, ki- és bejár, s legelőre talál. A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen.” Ezek az evangélium igéi. 

 

betupiramis_kersztm.jpg

pasztorkulonbseg_megoldas.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 103
Tegnapi: 64
Heti: 167
Havi: 1 153
Össz.: 59 146

Látogatottság növelés
Oldal: HÚSVET 4
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »