"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

KRISZTUS, A MINDENSÉG KIRÁLYA

 

 Krisztus királyról több rejtvény:   http://rajzosevangelium.hupont.hu/53/evkozi-34-krisztuskiraly#ixzz4PjKSgZmw

 

  http://cevrajzosevangelium.hupont.hu/62/krisztus-a-mindenseg-kiralya#ixzz4PjKnpxcw

 

   Évközi 34. vasárnap

  A       Ez 34,11-12.15-17      1Kor 15,20-26.28        Mt 25,31-46

  B       Dán 7,13-14            Jel 1,5-8               Jn 18,33-37

  C       2Sám 5,1-3             Kol 1,12-20             Lk 23,35-43

  OLVASMÁNYRA:

11pasztor_satirozos.jpg

 10ez_3411_utkereso.jpg

9ez_3411munkakori_leiras_szokihuzo.jpg
823_a_jo_pasztor_zsoltar.jpg
7

keplabirintuspasztor.png

6jopasztor_labirintus.jpg
5

jopasztor_kulonbsegkereses.jpg

 

SZENTLECKÉRE:

4rom_512_elso_betuk.jpg

 

 EVANGÉLIUMRA:

 

3mt_2540_skandika.jpg
2  SZÍNEZZ!krisztus_kiraly_szinezo.jpg
1

 

mt_2533.jpg

 

MÉGTÖBB JÓPÁSZTOROS REJTVÉNY ITT:  http://rajzosevangelium.hupont.hu/22/husvet-4-jopasztorvasarnapja#ixzz4PaDUyhLy

 

 LITURGIA:

 

 Ez 34,11-12.15-17 OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből Ezt mondja az Úr, az Isten: „Íme, magam keresem meg juhaimat, és magam ügyelek rájuk. Amint a pásztor szemlét tart nyája fölött, amikor elszéledt juhai között van, én is szemlét tartok juhaim fölött, amelyek azon a napon szétszóródtak. Visszahozom őket mindenünnen, ahová a felhő és a sötétség napján szétszóródtak. Magam terelgetem majd juhaimat, és magam telepítem le őket – mondja az Úr, az Isten. Megkeresem az elveszettet, visszaterelem az elszéledtet, bekötözöm a sérültet, ápolom a beteget, a kövér és egészséges fölött pedig őrködöm. Az igazság szerint legeltetem őket. Ami meg titeket illet, juhaim – mondja az Úr, az Isten –, íme, igazságot teszek a juhok között, a kosok és a bakok között.” Ez az Isten igéje.

 

 

 

91_a_evkozi_34krisztuskiraly.jpg

 

 VÁLASZOS ZSOLTÁR 22,1-2a.2b-3.5-6 9. tónus. Válasz: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom. 1. vers. Előénekes: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom. Zöldellő mezőkön terelget engem, * csendes vizekhez vezet, és lelkemet felüdíti. Hívek: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom. E: Az igazság ösvényén vezet engem, * ahogyan ő megígérte. H: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom. E: Számomra asztalt terítettél, * hogy üldözőimet szégyen érje. Fejemet megkented olajoddal, * serlegemet csordultig megtöltötted. H: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom. E: Jóságod és irgalmad nyomon követ, * életemnek minden napján. Otthonom lesz az Isten háza, * mindörökké szünet nélkül. H: Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom.

 

 1Kor 15,20-26.28 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből Testvéreim! Krisztus feltámadt a halálból, elsőként a holtak közül. Egy ember által jött a halál, és egy ember által jön a holtak feltámadása is. Amint ugyanis Ádámban mindenki meghal, úgy Krisztusban mindenki életre kel. Mindenki akkor, amikor sorra kerül: először Krisztus, majd amikor ő eljön, azok is mindannyian, akik Krisztushoz tartoznak. Azután következik a vég, amikor Krisztus átadja Istennek, az Atyának az uralmat, miután minden felsőbbséget, hatalmat és erőt megsemmisített. Addig kell ugyanis uralkodnia, amíg ellenségeit mind lába alá nem veti. Utolsó ellenségként a halál semmisül meg. S ha majd minden alá lesz vetve neki, maga a Fiú is aláveti magát annak, aki mindent alávetett neki, hogy Isten legyen minden mindenben. Ez az Isten igéje.

 

 ALLELUJA Alleluja. 4. szám. Áldott, aki jön az Úr nevében! * Áldott legyen Dávid ősatyánknak eljövendő országa! Mk 11,9b-10a – 4g. tónus. Alleluja.

 

 Mt 25,31-46 † EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Amikor az Emberfia eljön az ő dicsőségében, összes angyalának kíséretében, és helyet foglal dicsőséges trónusán, akkor minden nemzet összesereglik előtte, ő pedig elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kosoktól; a juhokat a jobbjára állítja, a kosokat pedig a baljára. Azután a király így szól a jobbján állókhoz: ,jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Mert éhes voltam és ti ennem adtatok; szomjas voltam, és ti innom adtatok; idegen voltam, s ti befogadtatok; ruhátlan voltam, és ti betakartatok; beteg voltam, és ti fölkerestetek; börtönben voltam, és ti meglátogattatok!” Erre megkérdezik tőle az igazak: „Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enni adtunk volna neked, vagy szomjazni, hogy inni adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna, vagy ruhátlanul, hogy betakartunk volna téged? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogattunk volna?” Akkor a király így felel: „Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!” Ezután a balján állókhoz szól: „Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. Mert éhes voltam, és nem adtatok nekem enni; szomjas voltam, és nem adtatok inni; idegen voltam, s nem fogadtatok be; ruhátlan voltam, és nem takartatok be; beteg voltam és börtönben sínylődtem; s ti nem látogattatok meg engem!” Erre ők is megkérdezik: „Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, és nem siettünk a segítségedre?» Ő pedig ezt feleli majd nekik: „Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebbek egyikével nem tettetek, velem nem tettétek!» Ezek akkor az örök büntetésre mennek, az igazak pedig az örök életre. Ezek az evangélium igéi.

 

 

 

megoldasok.jpg

 


 11.pasztor_satirozosm.jpg

10 Az első út

9ez_3411_szokihuzom.jpg
823_a_jo_pasztor_zsoltarm.jpg
7keplabirintuspasztor_megoldas.jpg
6elveszett_barim.jpg
5jopasztkulm.jpg
4adamm.jpg

 

3

 

mt_2540_skandikam.jpg

 

2szentkep.jpg

 


1jobbra-balra.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 136
Heti: 202
Havi: 1 188
Össz.: 59 181

Látogatottság növelés
Oldal: KRISZTUS KIRÁLY
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »