"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 6

A       Sir 15,15-20           1Kor 2,6-10             Mt 5,17-37

 B       3Mz 13,1-2.44-46       1Kor 10,31-11,1         Mk 1,40-45

 C       Jer 17,5-8             1Kor 15,12.16-20        Lk 6,17.20-26

OLVASMÁNYRA:

sir_1515-20_betuk.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EVANGÉLIUMRA:

mt_525.jpg

igen_nem.jpg

mt_518_sati.jpgmt_537_osszerako.jpg 

 

Sir 15,15-20  OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből Isten senkinek sem adott parancsot a rosszra. Isten adta az embernek parancsait és törvényeit. Módodban áll, hogy megtartsd a parancsokat, hogy hűséges légy, megvan a hatalmad. Isten vizet és tüzet helyezett eléd: amire vágyol az után nyújtsd a kezed. Az ember előtt ott az élet és a halál, megadatik neki, amit választ magának. Mert igen gazdag az Isten bölcsessége, erős a hatalma, s mindig lát mindent. Szeme azokon van, akik őt tisztelik, ismeri az ember minden egyes tettét. Senkinek sem adott parancsot a rosszra, sem pedig engedélyt arra, hogy vétkezzék. Ez az Isten igéje.

19_a_evk_6.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR  Zsolt 118,1-2.4-5.17-18.33-34  Válasz: Boldogok, akik Isten útján járnak, * és törvényét követik. Vö. 1 b. vers Előénekes: Boldogok, akiknek útja szeplőtlen, * akik az Úr törvényét követik. Boldogok, akik rendelését megtartják, * őt keresik teljes szívvel. Hívek: Boldogok, akik Isten útján járnak, * és törvényét követik. E: Azt parancsoltad, * hogy hűségesen megtartsuk törvényedet. Bárcsak arra vezetnének útjaim, * hogy megtartsam, amit parancsoltál. H: Boldogok, akik Isten útján járnak, * és törvényét követik. E: Tégy jót szolgáddal és élni fogok, * tanításodat megtartom. Nyisd meg szememet, hogy meglássam * törvényeid csodáit. H: Boldogok, akik Isten útján járnak, * és törvényét követik. E: Uram, igaz utadra taníts meg engem, * törvényedet mindig megtartom. Adj belátást, hogy törvényedet, megtartsam, * és követem egész szívemmel. H: Boldogok, akik Isten útján járnak, * és törvényét követik.

1Kor 2,6-10 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből Isten a bölcsességet öröktől fogva megdicsőülésünkre rendelte. Testvéreim! Mi bölcsességet hirdetünk, de csak a tökéleteseknek. Nem e világnak és pusztulásra ítélt fejedelmeinek bölcsességét, hanem Isten titokzatos, elrejtett bölcsességét, amelyet Isten öröktől fogva a mi megdicsőülésünkre rendelt. A világ fejedelmei közül ezt senki sem értette meg, mert ha megértették volna, nem feszítették volna keresztre a dicsőség Urát. Így érvényre jut az Írás szava: Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív fel nem fogta, amit Isten azoknak készített, akik szeretik őt. Nekünk azonban Szentlelke által kinyilatkoztatta ezt Isten, mert a Lélek mindent ismer, még Isten mélységeit is. Ez az Isten igéje. 

ALLELUJA Áldalak téged, Atyám, mennynek és földnek Istene, * mert feltártad a kicsinyeknek országod titkait. Vö. Mt 11,25 – 8 G. tónus. Hosszabb forma: †

Mt 5,17-37 EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Jézus tökéletessé teszi az Ószövetség tanításait és parancsait. Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé tenni. Bizony mondom nektek, amíg az ég és föld el nem múlik, nem vész el a törvényből sem egy i betű, sem egy vessző, hanem minden érvényben marad. Aki tehát csak egyet is eltöröl akár a legkisebb parancsok közül is, és úgy tanítja az embereket, azt nagyon kicsinek fogják hívni a mennyek országában. És mindaz, aki megtartja és tanítja őket, igen nagy lesz a mennyek országában. És mondom nektek: Ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába. Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Ne ölj! Aki öl, méltó az ítéletre. Én viszont azt mondom nektek, hogy méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére. Aki azt mondja testvérének: „Te esztelen!”, méltó a főtanács ítéletére. Aki pedig azt mondja: „Te istentelen!”, méltó a kárhozat tüzére. Ha tehát ajándékot akarsz az oltáron felajánlani, és ott eszedbe jut, hogy testvérednek valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, s menj, előbb békülj ki testvéreddel. Csak aztán térj vissza, hogy bemutasd áldozatodat. Ellenfeleddel szemben légy békülékeny, amikor még úton vagy vele, nehogy átadjon a bírónak, a bíró pedig a börtönőrnek, és a börtönbe vessenek. Bizony, mondom neked, ki nem jössz onnan, míg az utolsó garast is meg nem fizeted. Hallottátok a parancsot: Ne törj házasságot! Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már vétkezett vele. Ha a jobb szemed bűnre visz, vájd ki, és vesd el magadtól. Jobb neked, ha elvész egy testrészed, minthogy egész tested a kárhozatra kerüljön. Ha a jobb kezed visz bűnbe, vágd le azt, és vesd el magadtól. Mert jobb neked, ha egy testrészed vész el, minthogy egész tested a kárhozatra jusson. És ezt is mondták: Aki elküldi feleségét, adjon neki válólevelet. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki elküldi feleségét – kivéve hűtlenség esetét –, okot ad neki a házasságtörésre, és aki az elbocsátott nőt veszi feleségül, házasságtörést követ el. Hallottátok továbbá, hogy a régieknek ezt mondták: Hamisan ne esküdj, és tartsd meg az Úrnak tett esküdet! Én pedig azt mondom nektek: Egyáltalán ne esküdjetek! Sem az égre, mert az az Isten trónja, sem a földre, mert az lábának zsámolya, se Jeruzsálemre, mert az a nagy Király városa! De még saját fejedre se esküdj, mert egyetlen hajszáladat sem tudod ősszé vagy feketévé tenni. Legyen a ti beszédetek „igen, igen, nem, nem”; ami ennél több, az a gonosztól van. Ezek az evangélium igéi.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 116
Tegnapi: 64
Heti: 180
Havi: 1 166
Össz.: 59 159

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 6
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »