"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 32

Évközi 32. vasárnap

A       Bölcs 6,12-16          1Tesz 4,13-18           Mt 25,1-13

B       1Kir 17,10-16          Zsid 9,24-28            Mk 12,38-44

C       2Mak 7,1-2.9-14        2Tesz 2,16-3,5          Lk 20,27-38

OLVASMÁNYRA:bolcs_612_ajto.jpg

A diófa a bölcsesség jelképe is. A hatalmas, öreg diófa alatt úgy érezzük, derűs bölcsességgel néz - és segít - bennünket. Találóskérdések a dióról:

http://dioskonyv.hu/45-04/1.htm

 

bolcs_612-16_melyi_a_bolcs.jpg

bolcs_612-16.jpg
SZENTLECKÉRE:-o-
EVANGÉLIUMRA:butaszuzek.jpg

okos_szuzek_kulker.jpgmt_251.jpg  

 Bölcs 6,12-16  OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből A bölcsességre rátalálnak, akik keresik. A bölcsesség ragyogó és hervadhatatlan, könnyen felismerik, akik szeretik, és rátalálnak, akik keresik. Már előre megmutatkozik azoknak, akik vágyódnak rá. Aki korán reggel keresni kezdi, nem kell fáradnia, mert ajtajánál ülve találja. Róla elmélkedni tökéletes okosság, aki érte virraszt, hamar megszabadul a gondtól. Hisz maga megy, s megkeresi azokat, akik méltók rá, barátságosan megjelenik nekik az utakon, és minden szándékukban találkozik velük. Ez az Isten igéje. 

89_a_evkozi_32.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem. Vö. 2b. vers. Előénekes: Uram, Istenem, virrasztva kereslek, * az én Istenem te vagy nékem. Téged szomjaz a lelkem, testem utánad eped, * mint a puszta tikkadt, kiaszott földje. Hívek: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem. E: Szentélyedben neked szolgáltam, * hogy erődet és dicsőségedet megláthassam. Mert irgalmad többet ér, mint az élet, * ezért ajkam dicsőít téged. H: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem. E: Neked mondok áldást, amíg csak élek, * a te nevedben tárom imára kezemet. Mint dús lakomával, teljék be lelkem, * ajkam ujjong, szám dicsőít téged. H: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem. E: Még fekvőhelyemen is rád gondolok, * hajnalig rólad elmélkedem. Valóban te lettél védelmezőm, * szárnyaid oltalmában örvendezem. H: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem. Zsolt 62,2.3-4.5-6.7-8

Hosszabb forma1Tessz 4,13-18: SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből. Isten feltámasztja azokat, akik Jézusban hunytak el. Testvéreim! Az elhunytak sorsáról nem akarunk tájékozatlanságban hagyni benneteket, hogy ne szomorkodjatok, mint a többiek, akiknek nincs reményük. Ha Jézus, mint ahogy hisszük, meghalt és feltámadt, akkor Isten vele együtt feltámasztja azokat is, akik Jézusban hunytak el. * Az Úr tanítása alapján ugyanis ezt mondjuk nektek: Mi élők, akik az Úr eljöveteléig megmaradunk, nem előzzük meg az elhunytakat. A parancsszóra, a főangyal kiáltására, Isten harsonájának szavára az Úr maga száll le a mennyből. Először a Krisztusban elhunytak támadnak fel, azután mi élők, akik életben maradunk, velük együtt elragadtatunk a magasba, hogy találkozzunk Krisztussal, és örökké az Úrral legyünk. Ez az Isten igéje.

Vagy rövidebb forma a *-ig  rövidebb: 1Tessz 4,13-14

ALLELUJA Virrasszatok és készen álljatok, * mert nem tudjátok, hogy az Emberfia melyik órában érkezik. Mt 24,42a és 44 – 8G. tónus.

 Mt 25,1-13† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Íme, jön a Vőlegény! Menjetek eléje! Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak: A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: „Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!” Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek, és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: „Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!” Az okosak ezt válaszolták: „Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!” Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: „Uram, uram! Nyiss ajtót nekünk!” De ő így válaszolt: „Bizony mondom nektek, nem ismerlek titeket!” Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát! Ezek az evangélium igéi.

 megoldasok.jpg

 

Melyik a bölcs mondat: 

3. Többet ér a fejed egy káposztánál.
1. Isten diót adott, de nem törte föl.

bolcs_612-16m.jpg

 

butaszuzekmm.jpg

 

 szuzek_m.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 84
Tegnapi: 64
Heti: 148
Havi: 1 134
Össz.: 59 127

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 32
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »