"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

 SARLÓS BOLDOGASSZONY

 SZŰZ MÁRIA LÁTOGATÁSA ERZSÉBETNÉL 

Magyarországon a régi szokás szerint ma ünnepeljük a Boldogságos Szűz Mária látogatását. Az aratási munkálatok miatt nálunk Sarlós Boldogasszony az ünnep neve. Mária az angyali üdvözlet alkalmával az angyaltól tudta meg, hogy rokona, Erzsébet, Keresztelő Szent János leendő anyja már hat hónapja gyermeket vár. Azonnal útra kelt, hogy a nehéz napokban segítségére lehessen. Az ünnepet a világegyház május 31-én üli meg. 
  az oldal képei innen élesebben letölthető :  
 Szof 3,14-18 Vagy: Róm 12,9-16b   Lk 1,39-56

OLVASMÁNY:

12szof_314_sion_leanya.jpg

SZENTLECKE:

11                      -O-

EVANGÉLIUMI TÉMÁHOZ KAPCSOLHATÓ:

10

nevkeresooo.jpg

9

mozaikangyal_kereses.jpg

8

lk_126-38.jpg

EVANGÉLIUMRA:

  7  

lk_126-38_angyali_mozaik.jpg 

6

lk_128_kanyargos_udvozlegy.jpg

5

lk_138_ime_az_urnak.jpg

4lk_146_varazskep.jpg

3maria_es_erzsebet_kulonbseg.jpg

 

2

lk_127.jpg

1lk_142.jpg

 

 Liturgia: Vagy:

Szof 3,14-18 OLVASMÁNY Szofoniás próféta könyvéből Dalolj, Sion leánya, zengj éneket, Izrael! Örülj és ujjongj egész szívedből, Jeruzsálem leánya! Nem hajtja végre rajtad az ítéletet az Úr, elűzte ellenségedet, Izraelnek az Úr a királya, ne félj többé semmi rossztól! Azon a napon így szólnak majd Jeruzsálemhez: Ne félj, Sion! Ne lankadjon kezed! Veled van az Úr, a te Istened, az erős Szabadító! Örül majd neked nagy örömmel, újjáéleszt szeretetével, örül majd neked ujjongó örömmel, mintha ünnepet ülne. A balsorsot elfordítottam tőled, hogy ne viseld többé a gyalázatot. Ez az Isten igéje. Vagy:

Róm 12,9-16b SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből Testvéreim! Szeressetek tettetés nélkül. Irtózzatok a rossztól, ragaszkodjatok a jóhoz. A testvéri szeretetben legyetek gyöngédek egymáshoz, a tiszteletadásban előzzétek meg egymást. A buzgóságban ne lankadjatok! Legyetek tüzes lelkületűek: az Úrnak szolgáltok. A reményben legyetek derűsek, a nyomorúságban béketűrők, az imádságban állhatatosak. Segítsetek a szenteken, ha szükségben vannak, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok üldözőiteket, áldjátok és ne átkozzátok őket. Azokkal, akik örülnek, örüljetek, és a sírókkal sírjatok. Éljetek egyetértésben. Ne legyetek fennhéjázok, hanem alkalmazkodjatok az egyszerű emberekhez. Ez az Isten igéje.

65_jul_2_sarlos_boldogasszony.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR Iz 12,2-3.4bcd.5-6 4 g. tónus. Válasz: Nagy a ti körötökben * Izrael szentje! 6 b. vers. Előénekes: íme, Isten az én üdvösségem, * bízom benne, és nem félek. Mert az Úr az én erősségem és dicsőségem, * ő lett nékem szabadulásom. Örömmel meríttek majd vizet * az üdvösség forrásaiból. Hívek: Nagy a ti körötökben * Izrael szentjei E: Adjatok hálát az Úrnak, * magasztaljátok az ő nevét. A népek közt hirdessétek tetteit, * emlékezzetek meg arról, hogy Fölséges az ő neve. H: Nagy a ti körötökben * Izrael szentjei E: Zengjetek dalt az Úrnak, mert csodás dolgokat művelt: * tudja meg az egész világ! Ujjongjatok és dicséretet mondjatok, Sion lakói, * mert nagy a ti körötökben Izrael szentje. H: Nagy a ti körötökben * Izrael szentje!

ALLELUJA Alleluja. 5. szám. Boldog vagy, Szűz Mária, † mert hitted, hogy beteljesedik mindaz, * amit az Úr mondott néked. Vö. Lk 1,45 5. tónus. Alleluja.

Lk 1,39-56 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Azokban a napokban Mária útra kelt, és a hegyek közé, Júda egyik városába sietett. Belépett Zakariás házába, és köszöntötte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, szíve alatt megmozdult a magzat, és a Szentlélek betöltötte Erzsébetet. Hangos szóval így kiáltott: „Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcsei De hogyan lehet az, hogy Uramnak anyja látogat el hozzám? Mert íme, amikor fülembe csendült köszöntésed szava, örvendezve felujjongott méhemben a magzat! Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki.” Mária megszólalt: „Magasztalja lelkem az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben! Mert tekintetre méltatta alázatos szolgálóleányát, lám, ezentúl boldognak hirdet engem minden nemzedék. Nagy dolgokat művelt velem a Hatalmas, Szentséges az ő neve! Irgalma nemzedékről nemzedékre száll, mindazokra, akik félik őt. Nagyszerű dolgot tett karja ereje, széjjelszórta mind a gőgös szívűeket. Lesöpörte trónjukról a hatalmasokat, és felmagasztalta az alázatosakat. Az éhezőket elhalmozta minden jóval, de a gazdagokat elküldte üres kézzel. Felkarolta gyermekét, Izraelt, megemlékezve irgalmasságáról, amint atyáinknak megígérte: Ábrahámnak és utódainak mindörökre.” Mária ott maradt még körülbelül három hónapig, azután visszatért az otthonába. Ezek az evangélium igéi.

megoldasok.jpg

15

14

13

12

11

10nevkeresom.jpg

lk_119_mozaik_angyalm.jpg

8

7lk_126-38_angyali_mozaikm.jpg

lk_128_kanyargos_udvozlegym.jpg

lk_138_ime_az_urnakm.jpg

lk_146_varazskepm.jpg

3  miria_s_erzsbet_k-lnbsglk_139-45m.jpg

2

1lk_139-45_erzsebet_koszm.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 86
Tegnapi: 64
Heti: 150
Havi: 1 136
Össz.: 59 129

Látogatottság növelés
Oldal: SARLÓS BOLDOGASSZONY
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »