"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

SZŰZ MÁRIA SZÜLETÉSE (Kisboldogasszony)

 Évente, szeptember 8.

   A mai ünnep eredetileg annak a jeruzsálemi templomnak felszenteíési évfordulója, amely ott áll, ahol a hagyomány szerint Mária született. (Ma Szent Anna-templom.) Bizáncban és Rómában egyaránt már a VII. században megünnepelték Mária születésnapját. Rajta kívül csak Jézusnak és Keresztelő Szent Jánosnak üljük meg földi születésnapját. Ez a nap a nagy Mária-ünnepek közé tartozik.

 ABC            Mik 5,1-4a    Róm 8,28-30        Mt 1,1-16.18-23 

OLVASMÁNYHOZ:

10mik_51_lougras.jpg

SZENTLECKÉHEZ:

9rom_825_skandika.jpg

EVANGÉLIUMHOZ:

8

satirozos_mariaa.jpg

7

mt_1117.jpg

6

mit_almodik.jpg

5

benne_fogant_elet.jpg

4mt_118-24_szentjozsef.jpg

3ave_maria_satirozo.jpg

 

 2-----------------------------------------------------------------------

angyali_udvozlet.jpg

1--------------------------------------------------------------------------

 Szűz Mária ünnepeihez színezős rejtvény. Megoldást lsd.Húsvét3.vasárnapjának oldalán az evangélium alatt.maria_kis_jezussal_keplabirintus.jpg

LITURGIA:

78szeptember_8..jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 12, 6ab.6cd 5. tónus. Válasz: Vidáman dobban a szívem: * Örvendek az Úr színe előtt. Iz 61,10 Előénekes: Ne örüljön ellenségem, hogy elestem, * mert irgalmadban bizakodtam. Hívek: Vidáman dobban a szívem: * Örvendek az Úr színe előtt. E: Szívem ujjong, hogy szabadítom leszel nékem, * éneket zeng az Úrnak, mert jót tesz vélem. H: Vidáman dobban a szívem: * Örvendek az Úr színe előtt. Vagy:

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből Róm 8,28-30 Testvéreim! Tudjuk, hogy az Istent szeretőknek minden a javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket. Akiket ugyanis előre ismert, azokat eleve arra rendelte, hogy Fiának képmását öltsék magukra. így lesz ő elsőszülött a sok testvér között Akiket előre erre rendelt, azokat meg is hívta, akiket meghívott, azokat igazzá tette, akiket pedig igazzá tett, azokat meg is dicsőítette. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 8. szám. Boldog vagy, Szűz Mária, és minden dicséretre méltó, * mert tőled virradt ránk az igazság napja: Krisztus, a mi Istenünk. 8 G. tónus. Alleluja.

Hosszabb forma: † EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Mt 1,1-16.18-23 Jézus Krisztusnak, Dávid és Ábrahám fiának családfája: Ábrahámnak Izsák volt a fia, Izsáknak Jákob, Jákobnak Júda és testvérei, Júdának Fáresz és Zára Támártól, Fáresznek Eszróm, Eszrómnak Árám, Árámnak Aminadáb, Aminadábnak Náásszón, Náásszónnak Szalmon, Szalmonnak Bóász Ráhábtól, Bóásznak Jóbéd Ruttól, Jóbédnek Izáj, Izájnak pedig Dávid király. Dávidnak Salamon volt a fia Uriás feleségétől, Salamonnak Roboám, Roboámnak Abija, Abijának Ászáf, Ászáfnak Jozafát, Jozafátnak Jórám, Jórámnak Ozijás, Ozijásnak Joatám, Joatámnak Acház, Acháznak Ezekiás, Ezekiásnak Manasszesz, Manasszesznek Ámósz, Ámósznak Joziás, Joziásnak pedig Jekoniás és testvérei a babiloni fogság idején. A babiloni fogság után: Jekoniásnak Szálátiél volt a fia, Szálátiélnek Zorobábel, Zorobábelnek Ábiud, Ábiudnak Elijakim, Elijakimnak Ázór, Ázórnak Szádok, Szádoknak Áhim, Áhimnak Eliud, Eliudnak Eleazár, Eleazárnak Mattán, Mattánnak Jákob, Jákobnak pedig József. Ő volt a férje Máriának, akitől a Krisztusnak nevezett Jézus született. Jézus Krisztus születése pedig így történt: Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: „József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg a népét bűneitől.” Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott: Íme, a szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: „Velünk az Isten.”

Vagy rövidebb forma: † EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Mt 1,18-23 Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: „József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg a népét bűneitől.” Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott: Íme, a szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: „Velünk az Isten.” Ezek az evangélium igéi.

 

megoldasok.jpg

 

11  BETLEHEM

10mik_51_l-ugris_misolatam.jpg

9rom_825_skandikam.jpg

8maria_satirozos_megoldas.jpg

7mt_1117m.jpg

6mt_120jozsefm.jpg

5mt_120_benne_fogant_eletm.jpg

4mt_118-24_szentjozsefm.jpg

3ave_maria_satirozom.jpg

2lk_127m.jpg

1maria_kis_jezussal.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 133
Tegnapi: 64
Heti: 197
Havi: 1 183
Össz.: 59 176

Látogatottság növelés
Oldal: KISBOLDOGASSZONY
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »