"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 4

Évközi 4. vasárnap

 A       Szof 2,3;3,12-13       1Kor 1,26-31            Mt 5,1-12

 B       5Mz 18,15-20           1Kor 7,32-35            Mk 1,21-28

 C       Jer 1,4-5.17-19        1Kor 12,31-13,13        Lk 4,21-30

OLVASMÁNY: 

szof_23_csuzda.jpg 

EVANGÉLIUMHOZ: 

mt_53_kisebb.jpg 

mt_51boldogok_osszekoto.jpg 

mt_53_kulonbs_9_kul.jpg

mt_53miert_ez_a_boldogsag.jpg

mt_53_lelki_szegeny.jpg 

Boldogok a tiszta szívűek

sziv_satirozo.jpg 

 mt_54_szelidek.jpg

 mmt_51-12a.jpg

 mt_53_csoki.jpg

mt53_lelekbensz.jpg

 mt_54_srk.jpg

------------------------------------------------------------------------------------

 Liturgia

Szof 2,3;3,12-13 OLVASMÁNY Szofoniás próféta könyvéből Meghagyom közöttetek a szegényeket és alázatosakat. Keressétek az Urat, ti, szegényei a földnek, akik teljesítitek parancsait. Keressétek az igazságot, keressétek az alázatot, talán menedéket találtok az Úr haragjának napján. Meghagyom közöttetek a szegényeket és alázatosokat, akik az Úr nevében reménykednek: Izrael maradékát. Ők nem művelnek többé gonoszságot, nem beszélnek hazugságot, nem lesz álnok nyelv a szájukban. Olyanok lesznek, mint a nyáj: Legelnek és lepihennek, és senki sem zavarja meg őket. Ez az Isten igéje.17_a_evk_4.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR  Zsolt 145,7.8-9a.9bc-10 Válasz: Boldogok, akik lelkükben szegények: * övék a mennyek országa. (Mt 5,3) Vagy: Alleluja. 4. szám. Előénekes: Isten igaz marad örökké, * az elnyomottnak igazságot szolgáltat. Az éhezőnek ő ad kenyeret, * kiszabadítja az Úr a foglyokat. Hívek: Boldogok, akik lelkükben szegények: * övék a mennyek országa. Vagy: Alleluja. E: Az Úr megnyitja a vakok szemét, * és fölemeli azt, aki elesett. Az Úr szereti az igaz embert, * a jövevényt megvédi. H: Boldogok, akik lelkükben szegények: * övék a mennyek országa. Vagy: Alleluja. E: Az Úr támogatja az árvát és özvegyet, * és elpusztítja a gonoszok útját. Az Úr uralkodik örökké, * a te Istened, ó Sion, nemzedékről nemzedékre. H: Boldogok, akik lelkükben szegények: * övék a mennyek országa. Vagy: Alleluja.

1Kor 1,26-31 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből Isten azt választotta ki, ami a világ szemében gyönge. Testvéreim! Gondoljatok csak meghívástokra! Nem sokan vannak köztetek, akik a világ szerint bölcsek, és nem sok a hatalmas, nem sok az előkelő. Isten azonban azt választotta ki, ami a világ szemében balga, hogy megszégyenítse a bölcseket; s ami a világ szemében gyönge, azt választotta ki, hogy megszégyenítse az erőseket. Ami a világ előtt alacsonyrendű és megvetendő, azt választotta ki az Isten, a semminek látszókat, hogy megsemmisítse azokat, akik látszanak valaminek. Így senki sem dicsekedhet Isten előtt. Általa van nektek is életetek Krisztus Jézusban, aki Istentől bölcsességünkké, megszentelődésünkké és megváltásunkká lett. Így teljesül az Írás szava: „Aki dicsekszik, az Úrban dicsekedjék!” Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Örüljetek és vigadjatok: * jutalmatok a mennyben bőséges lesz! Vö. Mt 5,12a – 7b. tónus. †

Mt 5,1-12a EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Boldogok a lélekben szegények. Abban az időben: Jézus, látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket: „Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek. Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet. Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek. Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak. Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják Istent. Boldogok a békességszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni. Boldogok, akiket üldöznek az igazságért, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak titeket és üldöznek, ha hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak titeket. Örüljetek és „ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben.” Ezek az evangélium igéi.

 mt_51boldogok_osszekotom.jpgmt_53_kulonbs_9megoldas.jpg

mt_53_kisebbm.jpg

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 136
Heti: 204
Havi: 1 190
Össz.: 59 183

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 4
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »