"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

KARÁCSONY 2. VASÁRNAPJA

 

  az oldal képei innen élesebben letölthetők : 

  https://photos.app.goo.gl/133d8GokRcq7Aa3D7

 

 OLVASMÁNYRA

 

-O-

 

SZENTLECKÉRE

9

ef_15_gombolyito.jpg

 8

 

rom_814_ef_15.jpg

  7

 

ef_118_gombolyito.jpg

 EVANGÉLIUMRA

  6

 jn19_csuzda.jpg

 5

 jn_17_lab_igazi_vilagossag.jpgKARÁCSONYI AKTUALITÁS:

 

  AKTUALITÁS:

 4

 menekules_egyiptomba_arnyekkep.jpg

 

 NAPKELETI BÖLCSEK------------------------------

3

mt_21.jpg

  BETLEHEMI BÁRÁNYKÁK

 2

 

lk_24.jpg

 

MENEKÜLÉS EGYIPTOMBA:

Segíts a Szent Családnak Egyiptomba jutni! Fontos, hogy élénk színű ceruzával színezd ki az utat! Mit tapasztalsz?

 1

 

menekules_egyiptomba_jezus.jpg

 

 LITURGIA:

  Sir 24,1-4.12-16 OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből 1 A bölcsesség a maga dicséretét zengi, tiszteletben áll Istennél, népe közepette dicséri önmagát. 2 Megszólal a Magasságbeli gyülekezetében, és Isten népének serege előtt eldicsekszik. ? Magasztalják népe körében, megcsodálják a szentek gyülekezetében. ? Dicsérik a választottak sokasága előtt, s áldják az áldottak között. 8 Így beszél hozzájuk: „A mindenség Teremtője parancsot adott nekem, s aki teremtett, kijelölte sátramnak helyét. Így szólt: »A sátradat Jákobban üsd fel, örökrészed Izraelben legyen, és választottaim között verj gyökeret.« 9 Ősidőktől fogva, a kezdet kezdetén teremtett, és nem pusztulok el soha, mindörökre. 10 Szolgáltam előtte szent sátrában, majd pedig Sionban kaptam lakóhelyet. 11 Letelepedtem a szeretett városban, s Jeruzsálemben van uralmam székhelye. 12 Dicsőséges nép közt vertem így gyökeret, az Úrnak részében, az ő örökrészén, s a szentek gyülekezetében megtelepedtem.” Ez az Isten igéje.

VÁLASZOS ZSOLTÁR 

12karacsony_utani_2..jpg

LITURGIA

 Ef 1,3-6.15-18 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből Testvéreim! Áldott legyen az Isten, Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki Lelkének minden áldásával megáldott minket a mennyekben lévő Krisztus által. Őbenne választott ki a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk színe előtt. Szeretetből eleve arra rendelt minket, hogy akaratának tetszése szerint, Jézus Krisztus által fogadott fiakká legyünk, és magasztaljuk fölséges kegyelmét, amellyel szeretett Fiában jóságosan megajándékozott minket. Amióta értesültem az Úr Jézusba vetett hitetekről, és az összes szent iránt tanúsított szeretetetekről, szüntelenül hálát adok értetek, és imádságomban újra meg újra megemlékezem rólatok. Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőséges Atya adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt. Gyújtson lelketekben világosságot, hogy megértsétek, milyen reménységre hívott meg titeket, és milyen gazdag az a fölséges örökség, amelyet ő a szenteknek készített. Ez az Isten igéje.

 

 ALLELUJA Alleluja. 7. szám. Dicsőség neked, Krisztus, akit hirdettek a pogány népeknek! Dicsőség neked, Krisztus, akiben hittek világszerte! Vö. 1 Tim 3, 16 – 7. tónus. Alleluja.

 

Jn 1,1-18  † EVANGÉLIUM Szent János könyvéből 1,1-5.9-14 Kezdetben volt az Ige. Az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő volt kezdetben Istennél. Minden őáltala lett, és nélküle semmi sem lett, ami lett. Őbenne élet volt, és ez az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben világít, de a sötétség nem fogadta be. Az Ige az igazi világosság volt, amely a világba jött, hogy megvilágítson minden embert. A világban volt, és a világ őáltala lett, de a világ nem ismerte fel őt. A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. Mindazoknak azonban, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek; azoknak, akik hisznek benne, akik nem vér szerint, nem a test kívánságából, és nem is a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. És az Ige testté lett, és közöttünk lakott. Mi pedig láttuk az ő dicsőségét, mely az Atya Egyszülöttjének dicsősége, telve kegyelemmel és igazsággal. Ezek az evangélium igéi.

 

 

 9  FOGADOTT FIAKKÁ LEGYÜNK

 8 rom_814_ef_15m.jpg

7 MILYEN REMÉNYSÉGRE HÍVOTT MEG TITEKET.

6 ÚRJÉZUS

5 JÉZUSRA

4 lk_24m.jpg

3 mt_21m.jpg

2 BETLEHEM

1kprejtvny_aranytmjnmirha_mt_21m.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 130
Tegnapi: 64
Heti: 194
Havi: 1 180
Össz.: 59 173

Látogatottság növelés
Oldal: KARÁCSONY 2
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »