"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 24

 

 Évközi 24. vasárnap

 A       Sir 27,30-28,7         Róm 14,7-9              Mt 18,21-35

 B       Iz 50,5-9              Jak 2,14-18             Mk 8,27-35

 C       2Mz 32,7-11.13-14      1Tim 1,12-17            Lk 15,1-32

OLVASMÁNYRA:sir_282_loug.jpgsir_2730.jpg
SZENTLECKÉRE:rom_147-9_korbe.jpg
EVANGÉLIUMRA:mt_1821skandika.jpg

mt_1821_szivtelen_szolga.jpg

jn_1334_keprej.jpg 

 LITURGIA:

Sir 27,30-28,7 OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből Bocsásd meg a másik embernek, ha vétett, imádkozzál, és neked is megbocsátják vétked. A düh és a harag egyaránt utálatos, csak az ragaszkodik hozzá, aki bűnös. Aki bosszút áll, azon bosszút áll az Úr is, kemény számadást tart vele bűneiért. Bocsáss meg a másik embernek, ha vétett, imádkozzál, és neked is megbocsátják vétked. Aki más emberre konokul haragszik, hogy keres Istennél gyógyulást magának? Aki nem könyörül meg embertársán, a saját bűneiért hogyan imádkozik? Jóllehet ő csak ember, kitart a haragban, és ugyanakkor bocsánatot kér Istentől?! – hát az ő bűneiért ki ad elégtételt? Gondolj a végső dolgokra, hagyd a gyűlölködést, gondolj halálodra, s tartsd meg a parancsokat. Gondolj a törvényre, ne gyűlöld embertársadat, gondolj az Istennel kötött szövetségre, s nézd el a sértést. Ez az Isten igéje.79_a_evkozi_24.jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. (Vö. 8a. vers.) Előénekes: Áldjad, lelkem, az Urat, * egész bensőm az ő szent nevét áldja. Áldjad, lelkem, az Urat, * és ne feledd, hogy hozzád milyen jó volt. Hívek: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. E: Megbocsátja minden vétked, * meggyógyítja minden gyengeséged. A pusztulástól megmenti életed, * kegyelmében és irgalmában meg is koronázza. H: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. E: Irgalmas és kegyes a mi Istenünk: * nagy irgalmú és hosszan tűrő. Nem bűneink szerint bánik velünk, * és nem gonoszságunk szerint fizet vissza nekünk. H: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. E: Amilyen messze van napkelettől a napnyugat, * bűneinket olyan messze dobja tőlünk. Ahogyan az atya megkönyörül fiain, * úgy könyörül meg az Úr az istenfélőn. H: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. Zsolt 102,1-2.3-4.9-10.11-12

Róm 14,7-9 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt Leveléből  Testvéreim! Egyikünk sem él csak önmagának, és egyikünk sem hal meg csak önmagának. Amíg élünk, Istennek élünk, és ha meghalunk, Istennek halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, mindig az Úréi vagyunk. Krisztus ugyanis azért halt meg és azért támadt fel, hogy mind a holtaknak, mind az élőknek Ura legyen. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Jézus mondja: † „Új parancsot adok nektek, * szeressétek egymást, amint én szeretlek titeket.” Jn 13,34 – 4g. tónus.

Mt 18,21-35  † EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Abban az időben: Péter odament Jézushoz, és megkérdezte: „Uram, ha testvérem vétkezik ellenem, hányszor kell megbocsátanom neki? Talán hétszer?” Jézus így felelt: „Nem mondom, hogy hétszer, hanem hetvenszer hétszer! A mennyek országa olyan, mint amikor egy király el akart számolni szolgáival. Amikor elkezdte, odahozták egyik adósát, aki tízezer talentummal tartozott. Mivel nem volt miből megfizetnie, az úr megparancsolta, hogy adják el őt, a feleségét, a gyermekeit, és mindenét, amije csak van, és így törlessze adósságát. De a szolga leborult előtte és úgy kérlelte: Légy türelmes irántam, mindent megfizetek! Az úr szíve megesett a szolgán: szabadon bocsátotta őt, sőt még az adósságát is elengedte. A szolga kiment, és találkozott egyik szolgatársával, aki neki száz dénárral tartozott. Elkapta és fojtogatni kezdte: »Add meg, amivel tartozol!« Szolgatársa térdre hullott előtte és kérlelte: Légy türelmes irántam, mindent megfizetek!« De ő nem engedett, hanem ment és börtönbe vetette, míg meg nem fizeti tartozását. Szolgatársai látták a történteket. Elmentek és elbeszélték uruknak. Az úr akkor magához hívatta őt, és így szólt hozzá: »Te gonosz szolga! Amikor kérleltél, én minden tartozásodat elengedtem neked. Nem kellett volna neked is megkönyörülnöd szolgatársadon, mint ahogy én megkönyörültem rajtad?« És az úr nagy haraggal átadta őt az őröknek, míg meg nem fizet mindent, amivel tartozik. Az én mennyei Atyám is így tesz veletek, ha tiszta szívből meg nem bocsát mindegyiktek a testvérének.” Ezek az evangélium igéi.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 121
Tegnapi: 64
Heti: 185
Havi: 1 171
Össz.: 59 164

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 24
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »