"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

SZŰZ MÁRIA, ISTEN ANYJA (ÚJÉV)

  az oldal képei innen élesebben letölthetők : 

 https://photos.app.goo.gl/GxwijHDp9vbSBFrNA

Ma van a Béke Világnapja.

 

  Karácsony nyolcada, Jézus névadása. Mária, Jézus édesanyja, az Isten Fiát szülte, ezért Isten anyja. Őt köszöntjük ezen a napon, és kérjük, segítsen az egész év során, hogy Fiával járhassuk utunkat. Története: ősi idők óta tisztelik a Boldogságos szűzanyát az "Istenszülő" címmel (Lumen Gentium 66.). További részletek:http://www.katolikus.hu/szentek/0101.html

 

 

  OLVASMÁNY:

 7

szam_627_skandi.jpg

6

szam_622.jpg

5

szam_624_aroni.jpg

 

EVANGÉLIUMRA:

  4

 betlehemi_beirogatos.jpg

3

isten_anyja.jpg

 2

lk_216_keprejtveny.jpg

 

 1

 pasztorok_pasztorok_lk_216-21.jpg

  LITURGIA:

 OLVASMÁNY Mózes negyedik könyvéből Így szólt az Úr Mózeshez: „Mondd meg Áron főpapnak és fiainak, a papoknak: Így áldjátok meg Izrael fiait, ezekkel a szavakkal: Áldjon meg az Úr és oltalmazzon! Ragyogtassa rád arcát az Úr, s legyen hozzád jóságos! Fordítsa feléd arcát az Úr, és szerezzen neked üdvösséget! Hívják le Izrael fiaira a nevemet, és én megáldom őket.” Ez az Isten igéje.

 

11_jan_1.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 66,2-3.5.6 és 8 5. tónus. Válasz: Könyörüljön rajtunk az Isten, * és áldjon meg minket. Vö. 2a. vers. Előénekes: Könyörüljön rajtunk az Isten, és áldjon meg minket,* ragyogtassa fel arcát fölöttünk, hogy megismerjék a földön utadat, * és üdvösségedet az összes nemzetek. Hívek: Könyörüljön rajtunk az Isten, * és áldjon meg minket. E: Örvendjenek és ujjongjanak a nemzetek, † mert igazságosan ítéled a népeket, * és te vezérled őket a földön. H: Könyörüljön rajtunk az Isten, * és áldjon meg minket. E: Magasztaljanak téged a népek, Istenünk, * dicsőítsenek az összes nemzetek. Áldjon meg minket az Isten, * félve tisztelje őt a föld minden határa. H: Könyörüljön rajtunk az Isten * és áldjon meg minket.

   Gal 4,4-7 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből Testvéreim! Amikor elérkezett az idők teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született, alávetette magát a mózesi törvénynek, hogy felszabadítson minket a törvény szolgaságából, és a fogadott fiúságot elnyerjük. Mivel pedig Isten fiai vagyunk, Isten szívünkbe elküldte Fiának Lelkét, aki ezt kiáltja: „Abba! Atyám!” Nem vagy tehát többé szolga, hanem fiú, és ha fiú, akkor Isten kegyelméből örökös is. Ez az Isten igéje. ALLELUJA Alleluja. 6. szám. Sok ízben szólt prófétái által az ősatyákhoz egykor az Isten: * végül a beteljesedés napjaiban Fia által szólt hozzánk. Zsid 1,1-2 – 6. tónus. Alleluja.

 

 Lk 2,16-21 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből A pásztorok sietve elindultak, és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő Kisdedet. Miután látták, elbeszélték mindazt, amit már korábban megtudtak a Gyermekről. Aki csak hallotta, csodálkozott a pásztorok elbeszélésén. Mária pedig szívébe véste szavaikat, és gyakran elgondolkodott rajtuk. A pásztorok ezután hazatértek. Dicsérték és magasztalták Istent mindazért, amit láttak és hallottak, pontosan úgy, amint (az angyalok) előre megmondták nekik. Azután eltelt nyolc nap, és körülmetélték a Gyermeket. A Jézus nevet adták neki, mert így nevezte őt az angyal, mielőtt még anyja méhében megfogant volna. Ezek az evangélium igéi.

 

 

 7szum_627_skandim.jpg

szim_622m.jpg

szam_624_aronim.jpg

4  mt_21_betlehemi_beirogatosm.jpg

3    

iz_710_emmanuelm.jpg

2  PÁSZTOROK

1lk_26pasztor_osszekm.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 64
Heti: 156
Havi: 1 142
Össz.: 59 135

Látogatottság növelés
Oldal: SZŰZM.ISTENANYJA
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »