"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

VKÖZI 13

 

Évközi 13. vasárnap

 A       2Kir 4,8-11.14-16      Róm 6,3-4.8-11          Mt 10,37-42

 B       Bölcs 1,13-15;2,23-24  2Kor 8,7.9.13-15        Mk 5,21-43

 C       1Kir 19,16.19-21       Gal 5,1.13-18           Lk 9,51-62 

-------------OLVASMÁNYHOZ:------------

elizeuskandika.jpg 

 

 2_kir416_sunemi.jpg

 

---------------EVANGÉLIUMHOZ:-----------mt_1040_engem_f.jpg

 

mt_1041halas.jpg

 

beteglatogaas.jpg

 

terites_.jpg 

 

vizbolmento.jpg

 

LITURGIA:

 

2Kir 4,8-11.14-16a OLVASMÁNY a Királyok második könyvéből Isten megjutalmazza a sunemi asszonyt, aki segíti az Isten emberét. Történt egy napon, hogy Elizeus próféta elindult és átment Sunembe. Lakott ott egy előkelő asszony, aki meghívta asztalához, s így ahányszor csak átment, mindig betért hozzá enni. Az (asszony) így szólt férjéhez: „Nézd, tudom, hogy Istennek szent embere az, aki mindig betér hozzánk. Rendezzünk hát be neki a tetőn egy kis szobát, tegyünk bele ágyat, asztalt, széket meg mécsest, s ahányszor csak betér hozzánk, ott szálljon meg.” Történt, hogy Elizeus egy nap megérkezett, betért a fönti szobába és lefeküdt. Aztán így szólt szolgájához, Gehászihoz: „Mi lenne az, amivel viszonzást adhatnék az asszonynak?” Gehászi így válaszolt: „Ó, nincs neki fia, és a férje öreg.” Erre megparancsolta: „Hívd ide!” Odahívta, az megállt az ajtóban. Akkor Elizeus így szólt hozzá: „Egy esztendő elteltével ilyen idő tájt fiút dajkálsz.” Ez az Isten igéje. 59_a_evk_13.jpg

 

Zsolt 88,2-3.16-17.18-19 VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Hadd énekeljem örökké * Urunknak irgalmas jóságát. (Vö. 2. vers.) Előénekes: Az Úr irgalmáról énekelek örökkön örökké, * hűségedet nemzedékről nemzedékre hirdeti ajkam. Így szóltál: † „Irgalmam szilárdan áll mindörökké.” * Valóban, a te hűséged erős, miként a mennybolt. Hívek: Hadd énekeljem örökké * Urunknak irgalmas jóságát. E: Boldog a nép, amely tud ünnepelni, * az ilyen arcod fényében járhat, Uram. Egész nap örvendeznek nevednek, * és igazságod felmagasztalja őket. H: Hadd énekeljem örökké * Urunknak irgalmas jóságát. E: Te vagy néped erőssége, * és jóvoltodból emeljük fel fejünket. Mert a mi pajzsunk az Úrtól van, * és királyunk Izrael Szentjétől. H: Hadd énekeljem örökké * Urunknak irgalmas jóságát. 

 

Róm 6,3-4.8-11 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből A keresztségben eltemetkeztünk Krisztussal együtt a halálba, hogy új életre keljünk. Testvéreim! Mi, akik Krisztus Jézusban megkeresztelkedtünk, az ő halálában keresztelkedtünk meg. A keresztségben ugyanis eltemetkeztünk vele együtt a halálba, hogy miként Krisztus az Atya dicsőségére feltámadt a halálból, úgy mi is új életre keljünk. Ha Krisztussal meghaltunk, hisszük, hogy vele együtt élni is fogunk. Tudjuk ugyanis, hogy Krisztus feltámadt a halálból, és többé nem hal meg: a halál nem uralkodik többé rajta. Halálával egyszer s mindenkorra meghalt a bűnnek, de életével Istennek él. Úgy tekintsétek tehát magatokat, mint akik meghaltatok a bűnnek, és most az Istennek éltek, a mi Urunk Jézus Krisztusban. Ez az Isten igéje. 

 

ALLELUJA Ti mindnyájan választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok. * Hirdessétek annak erejét, aki a sötétségből csodálatos világosságára hívott meg titeket. 1Pét 2,9 – 8 G. tónus.

 

Mt 10,37-42† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Aki a keresztjét föl nem veszi, nem méltó hozzám. Aki titeket befogad, engem fogad be. Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak: Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. Aki nem veszi föl a keresztjét és nem követ engem, nem méltó hozzám. Aki megtalálja életét, elveszíti azt, de aki értem elveszíti életét, megtalálja azt. Aki titeket befogad, engem fogad be, és aki engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött. Aki befogadja a prófétát, mert próféta, az a próféta jutalmát kapja. És aki az igazat befogadja, mert igaz, az az igaznak jutalmát kapja. S ha valaki csak egy pohár friss vizet ad is e legkisebbek egyikének azért, mert az én tanítványom, bizony mondom nektek, nem marad el a jutalma. Ezek az evangélium igéi. 

megoldasok.jpg

mt_1041halas_m.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 83
Tegnapi: 64
Heti: 147
Havi: 1 133
Össz.: 59 126

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 13
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »