"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

HÚSVET 2

Húsvét 2. vasárnapja (Fehérvasárnap)

A       ApCsel 2,42-47          1Pt 1,3-9              Jn 20,19-31

 B       ApCsel 4,32-35          1Jn 5,1-6              Jn 20,19-31

 C       ApCsel 5,12-16          Jel 1,9-11.12-13.17-19 Jn 20,19-31

OLVASMÁNYRA:

13arat_szetosztottak_apcsel_245.png

SZENTLECKÉRE: 12

EVANGÉLIUMRA:

11

jn_2019_malom.jpg

10jn_2019-31kod.jpg

9

jn_2024_ikereden.jpg

8

ISTENI IRGALMASSÁG VASÁRNAPJA 

jn_2019_lougrr.jpg7ird_a_betuket_a_helyukre_jn2027.jpg

---------------------------------------------
6

jn_2019-31_pontkoto.jpg

5jn_2119.jpg4jn_2028.jpg

3

jn_2019_kulonbsegek.jpg

2jn_2019_vonalas.jpg

1beke_veled.jpg

 

 LITURGIA:

ApCsel 2,42-47 OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből A hívek mind összetartottak, és közös volt mindenük. A jeruzsálemi hívek állhatatosan kitartottak az apostolok tanításában és közösségében, a kenyértörésben és az imádságban. Szent félelem töltött el mindenkit, mert az apostolok révén sok csoda történt és sok jel adatott. A hívek mind összetartottak, és közös volt mindenük. Birtokaikat eladták, és az árát szétosztották azok között, akik szükséget szenvedtek. Mindennap összegyűltek a templomban egy szívvel- lélekkel. A kenyeret házaknál törték meg. Örömmel és tiszta szívvel vették magukhoz az ételt. Dicsőítették Istent, és az egész nép szerette őket. Az Úr pedig naponként vezetett hozzájuk olyanokat, akik hagyták, hogy megmentsék őket. Ez az Isten igéje.

Zsolt 117,2-4.13-15.22-24 VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, * mivel irgalma örökké megmarad. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. Vö. 6. szám. Előénekes: Mondja Izrael háza, hogy jó az Isten, * mivel irgalma örökké megmarad. Mondja Áron papi háza is, * mivel irgalma örökké megmarad. Mondják, akik félik az Urat, * mivel irgalma örökké megmarad. Hívek: Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, * mivel irgalma örökké megmarad. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. E: Nekem jöttek, ütlegeltek, hogy elessem, * de az Úr megsegített. Az Úr erősségem és dicsőségem, * ő lett az én szabadítóm. Az igazak sátra * örömujjongástól és énektől hangos. H: Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, * mivel irgalma örökké megmarad. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. E: A kő, amelyet az építők félredobtak, * íme, az vált szegletkővé. Mindezt az Úr vitte végbe, * csodálatra méltó a mi szemünkben. Ezt a napot az Úristen adta: * örvendjünk és vigadjunk rajta. H: Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, * mivel irgalma örökké megmarad. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. 44_husvet_2.jpg

1Pét 1,3-9 SZENTLECKE Szent Péter apostol első leveléből Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása élő reményre teremtett újjá bennünket. Testvéreim! Áldott legyen az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki nagy irgalmasságával, Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, élő reményre teremtett újjá bennünket, hogy a mennyben romolhatatlan, szeplőtelen és el nem hervadó örökség várjon rátok. Isten hatalma megőrzött titeket a hitben az örök üdvösségre, amely készen áll, hogy az utolsó időben megnyilvánuljon. Örüljetek tehát, akkor is ha most egy kicsit szomorkodnotok kell, mert különféle kísértések érnek benneteket, hogy kipróbált hitetek, mely értékesebb a tűzpróbát kiállott veszendő aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltó legyen a dicséretre, a dicsőségre és a tiszteletre. Mivel szeretitek Krisztust, bár nem láttátok, és hisztek benne, noha nem találkoztatok vele, amikor eléritek hitetek célját, lelketek üdvösségét, – a megdicsőültek kimondhatatlan örömével fogtok ujjongani. Ez az Isten igéje. 

Jn 20,19-31 ALLELUJA Jézus mondja: † „Most már hiszel, Tamás, mert láttál engem. * Boldogok, akik nem láttak, és mégis hittek.” Jn 20,29 – 5. tónus. † EVANGÉLIUM Szent János könyvéből Nyolc nap múlva eljött Jézus. Amikor a hét első napján (Húsvétvasárnap) beesteledett, Jézus megjelent a tanítványoknak ott, ahol együtt voltak, pedig a zsidóktól való félelmükben zárva tartották az ajtót. Belépett és így szólt hozzájuk: „Békesség nektek!” Miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. Az Úr láttára öröm töltötte el a tanítványokat. Jézus megismételte: „Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket.” E szavak után rájuk lehelt és így folytatta: „Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek nem bocsátjátok meg, az nem nyer bocsánatot.” A tizenkettő közül az egyik, Tamás, vagy melléknevén Iker, nem volt velük, amikor Jézus megjelent nekik. Később a tanítványok elmondták neki: „Láttuk az Urat.” De ő így szólt: „Hacsak nem látom kezén a szegek nyomát, ha nem érintem ujjaimat a szegek helyéhez, és nem tapintom meg kezemmel oldalát, én nem hiszem!” Nyolc nap múlva ismét együtt voltak a tanítványok. Tamás is ott volt velük. Ekkor újra megjelent Jézus, bár az ajtó zárva volt. Belépett és köszöntötte őket: „Békesség nektek!” Tamásnak pedig ezt mondta: „Nyújtsd ide az ujjadat és nézd a kezemet! Nyújtsd ki a kezedet és érintsd meg oldalamat! Ne légy hitetlen, hanem hívő!” Tamás így válaszolt: „Én Uram, én Istenem!” Jézus ezt mondta neki: „Most már hiszel, Tamás, mert láttál engem. Boldogok, akik nem láttak, és mégis hisznek!” Jézus még sok más csodajelet is művelt tanítványai szeme láttára, de azok nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezeket viszont megírták, hogy higgyétek: Jézus a Messiás, az Isten Fia, és hogy a hit által életetek legyen benne. Ezek az evangélium igéi. 

megoldasok.jpg

13

12

11

10  BÉKESSÉG, ÖRÖM, TAMÁS, HINNI

9 IKES,ÉKES,ÉDES, ÉDEN

8

7 rd_a_bet-ket_a_hely-kre_jn2027m.jpg

jn2019_jezus_tenyerm.jpg

5   BOLDOGOK AKIK NEM LÁTNAK, ÉS MÉGIS HISZNEK

4jn_2028m.jpg

3 jn_20_19_14_kulonbseg_m.jpg

2 TAMÁS

1

beke_veled_megoldas.jpg

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 136
Heti: 202
Havi: 1 188
Össz.: 59 181

Látogatottság növelés
Oldal: HÚSVET 2
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »