"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 7

Évközi 7. vasárnap

A       3Mz 19,1-2.17-18       1Kor 3,16-23            Mt 5,38-48

B    Iz 43,18-19.21-22.     2Kor 1,18-22         Mk 2,1-12,24-25

C    1Sám 26,2.7-9.12-13.   1Kor 15,45-49      Lk 6,27-38,22-23

OLVASMÁNYRA:legyetek.jpg

sajatmagadat.jpg

ZSOLTÁROK:zsolt_1021_szokih.jpg

SZENTLECKE:mt_538_tokeletesse_lenni.jpg

EVANGÉLIUMRA:

ha_megdobnak_kovel.jpg

 mt_544_puzzle.jpg


 

Lev 19,1-2.17-18  OLVASMÁNY Mózes harmadik könyvéből Szeresd embertársadat úgy, mint magadat! Az Úr így szólt Mózeshez: „Szólj Izrael fiai egész közösségéhez és mondd meg nekik: Legyetek szentek, mert én, az Úr, a ti Istenetek szent vagyok. Ne táplálj gyűlöletet szívedben testvéred iránt. Fedd meg embertársadat, s akkor nem osztozol bűnében. Ne légy bosszúálló, és ne gyűlölködj néped fiaival. Szeresd embertársadat úgy, mint magadat. Én vagyok az Úr.” Ez az Isten igéje. 

20_a_evk_7.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. Vö. 8a. vers. Előénekes: Áldjad, lelkem, az Urat, * egész bensőm az ő szent nevét áldja. Áldjad, lelkem, az Urat, * és ne feledd, hogy hozzád milyen jó volt. Hívek: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. E: Megbocsátja minden vétked, * meggyógyítja minden gyengeséged. A pusztulástól megmenti életed, * kegyelmében és irgalmában meg is koronázza. H: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. E: Irgalmas és kegyes a mi Istenünk: * nagy irgalmú és hosszan tűrő. Nem bűneink szerint bánik velünk, * és nem gonoszságunk szerint fizet vissza nekünk. H: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. E: Amilyen messze van napkelettől a napnyugat, * bűneinket olyan messze dobja tőlünk. Ahogyan az atya megkönyörül fiain, * úgy könyörül meg az Úr az istenfélőn. H: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. Zsolt 102,1-2.3-4.8 és 10.12-13

1Kor 3,16-23 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből Minden a tiétek, ti Krisztusé vagytok, Krisztus pedig az Istené. Testvéreim! Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és Isten Lelke lakik bennetek? És aki Isten templomát lerontja, azt Isten elpusztítja. Isten temploma ugyanis szent, és ti vagytok az! Senki ne ámítsa önmagát! Aki közületek bölcsnek tartja magát ezen a világon, váljék oktalanná, hogy csakugyan bölcs lehessen. E világ bölcsessége ugyanis oktalanság Isten előtt. Hiszen írva van: „Saját ravaszságukkal fogja meg a bölcseket”, továbbá: Tárva az Úr előtt az ember gondolata, csupa hiúság annak foglalata. Senki se kérkedjék tehát emberekkel! Hisz minden a tiétek: Pál, Apolló, Péter, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: Minden a tiétek; ti Krisztusé vagytok, Krisztus pedig az Istené. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Aki megtartja Krisztus igéjét, * az valóban szereti az Istent. 1Jn 2,5 – 4g. tónus. †

Mt 5,38-48 EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Szeressétek ellenségeiteket! Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Szemet szemért, fogat fogért. Én pedig azt mondom nektek: Ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem ha valaki arcul üt téged jobb felől, tartsd oda neki a bal arcodat. Aki perbe fog, hogy elvegye a ruhádat, annak add oda a köntösödet is. És ha valaki egy mérföldnyire kényszerít, menj vele kétannyira. Adj annak, aki kér, és aki kölcsönt akar, el ne fordulj tőle. Hallottátok, hogy ezt mondták: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek benneteket, imádkozzatok azokért, akik üldöznek és gyaláznak titeket, hogy gyermekei legyetek mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra és gonoszokra egyaránt, és esőt ad mind az igazaknak, mind a bűnösöknek. Ha ugyanis csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, ugyan mi lesz a jutalmatok? Nem teszik meg ezt a vámosok is? És ha csak a testvéreiteknek köszöntök, mi az, amivel többet tesztek? Nem teszik meg ezt a pogányok is? Ti legyetek olyan tökéletesek, mint amilyen tökéletes a ti mennyei Atyátok! Ezek az evangélium igéi.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 119
Tegnapi: 64
Heti: 183
Havi: 1 169
Össz.: 59 162

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 7
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »