"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

SZEPLŐTELEN FOGANTATÁS

 Olv.: Ter 3,9-15.20 – Ef 1,3-6.11-12 – Lk 1,26-38 

OLVASMÁNYRA:-o-
SZENTLECKÉRE:-o-
EVANGÉLIUMRA: 

6---------------------------------------------lk_128_kanyargos_udvozlegy.jpg

5------------------------------------------------------mozaikangyal_kereses.jpg

4------------------------------------------------------------------- gabriel.jpg

3----------------------------------------------------------------------

ave_maria_satirozo.jpg

 2-----------------------------------------------------------------------

angyali_udvozlet.jpg

1--------------------------------------------------------------------------maria_kis_jezussal_keplabirintus.jpg

-------------------------------------------------------------

 MISE: saját, Dicsőség, Hitvallás, pref. saját. – Olv.: Ter 3,9-15.20 – Ef 1,3-6.11-12 – Lk 1,26-38 – Egyet. köny. Ma, kilenc hónappal Mária születésnapja előtt ünnepeljük az ő szeplőtelen fogantatását. Keleten egyes helyeken már a 10. és a 12. század között megemlékeztek róla. Nyugaton először Canterburyi Szent Anzelm vezette be az ünnepet egyházmegyéje számára. 1854-ben a Szeplőtelen Fogantatás tanát dogmává nyilvánították.

Liturgia: Ter 3,9-15.20 OLVASMÁNY a Teremtés könyvéből Az (első) ember és felesége a bűn elkövetése után elrejtőztek az Édenkert fái között. De az Úristen hívta az embert, és így szólt hozzá: „Hol vagy?” Ő így válaszolt: „Hallottam lépteidet a kertben, s féltem, mert mezítelen vagyok, tehát elrejtőztem.” De Isten így szólt: „Ki adta tudtodra, hogy mezítelen vagy? Talán ettél a fáról, amelyről megtiltottam, hogy egyél?” Az ember így válaszolt: „Az asszony, akit mellém rendeltél, ő adott nekem a fáról, ezért ettem.” Az Úristen megkérdezte az asszonyt: „Mit tettél?” Az asszony így felelt: „A kígyó vezetett félre, azért ettem.” Az Úristen így szólt a kígyóhoz: „Mivel ezt tetted, átkozott leszel minden állat és a mező minden vadja között Hasadon csúszol, és a föld porát eszed életed minden napján. Ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Az (ő ivadéka) széttiporja fejedet, te pedig a sarkát mardosod.” Az ember Évának nevezte feleségét, mert ő lett minden élő anyja. Ez az Isten igéje.

03_december_8.jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 97,1.2-3ab.3cd-4 6. tónus. Válasz: Énekeljetek az Úrnak új éneket, * mert csodás dolgokat művelt. Vö. 2b. vers. Előénekes: Zengjetek az Úrnak új éneket, * csodálatra méltó, amit művelt. Diadalt aratott jobbjával, * győzelmet Szentséges karjával. Hívek: Énekeljetek az Úrnak új éneket, * mert csodás dolgokat művelt. E:Az Úr megmutatta szabadító erejét, * igazságosságát feltárta a népek előtt. Emlékezetébe idézte jóságát és hűségét * Izrael népe iránt. H: Énekeljetek az Úrnak új éneket, * mert csodás dolgokat művelt. E: Meglátta a föld minden határa, * szabadulást Istenünk hozott nekünk. Minden földek, zengjetek az Úrnak öröméneket, * ujjongjatok és zsoltárt mondjatok. H: Énekeljetek az Úrnak új éneket, * mert csodás dolgokat művelt.

Ef 1,3-6.11-12 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből Testvéreim! Áldott legyen az Isten, Urunk, Jézus Krisztus Atyja, aki Lelkének minden mennyei áldásával megáldott minket Krisztus által Őbenne választott ki minket a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk színe előtt. Szeretetből eleve arra rendelt minket, hogy akaratának tetszése szerint Jézus Krisztus által fogadott fiakká legyünk, és magasztaljuk fölséges kegyelmét, amellyel szeretett Fiában jóságosan megajándékozott minket. Őbenne nyertük el mi is az örökséget annak rendelése szerint, aki mindent szabad elhatározásából tesz. Szolgáljunk hát fölsége dicsőségére, mi, akik már korábban is Krisztusba vetettük reményünket. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 8. szám. Üdvöz légy, Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van véled, * áldottabb vagy te minden asszonynál. Lk 1,28 8 G. tónus. Alleluja.

Lk 1,26-38 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben: Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá és így szólt: „Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!” Ennek hallatára Mária zavarba jött, és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez. Az angyal azonban folytatta: Ne félj, Máriái Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége! Mária ekkor megkérdezte az angyalt: „Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?” Az angyal ezt válaszolta neki: „A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, ki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen.” Erre Mária így szólt: „íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!” Ezután az angyal eltávozott. Ezek az evangélium igéi. Egyetemes könyörgések: 24. szám.

 


megoldasok.jpg

6.lk_128_kanyargos_udvozlegym.jpg

5mozaik_angyalm.jpg
4

GÁBRIEL
3ave_maria_satirozom.jpg
2lk_127m.jpg
1maria_kis_jezussal.jpgRead more: http://rajzosevangelium.hupont.hu/69/szeplotelen-fogantatas#ixzz53gSiAkfZ

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 64
Heti: 191
Havi: 1 177
Össz.: 59 170

Látogatottság növelés
Oldal: SZEPLŐTELEN FOGANTATÁS
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »