"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

 

ÉVKÖZI 16

Évközi 16. vasárnap

 A       Bölcs 12,13.16-19      Róm 8,26-27             Mt 13,24-43

 B       Jer 23,1-6             Ef 2,13-18              Mk 6,30-34

 C       1Mz 18,1-10            Kol 1,24-28             Lk 10,38-42

 

 OLVASMÁNYRA:bolcs_1216.jpg

ZSOLTÁR:zsolt_865_csuzda.jpg

SZENTLECKÉRE:rom_826.jpg
EVANGÉLIUMRA:mt_1334_zsolt_782.jpgmt_1324-43_kakukk.jpg
mt_1324-43_satirozo.jpg

 Bölcs 12,13.16-19  OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből Isten alkalmat ad a bűnök megbánására. Nincs Isten rajtad kívül, aki mindeneknek gondját viselné, nem kell hát bizonyítanod, hogy nem ítéltél igazságtalanul. Hiszen hatalmad az alapja igazságosságodnak, és mivel mindenek Ura vagy, kész vagy mindent megkímélni. Mutatsz ugyan erőt, ha kétségbe vonják hatalmadat, és bünteted azok merészségét, kik nem ismernek el téged, de fékezed hatalmadat, enyhén ítélsz és nagy kímélettel igazgatsz minket, mert akkor gyakorlod hatalmadat, amikor csak akarod. Mindezzel pedig arra tanítottad népedet, hogy igaznak, emberségesnek kell lennie, és azzal a jó reménnyel töltötted el gyermekeidet, hogy amikor ítélsz, alkalmat adsz a bűnök megbánására. Ez az Isten igéje.66a_evkozi_16.jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Urunk, édes Istenünk, * mennyire jó vagy hozzánk! (Vö. 5a. vers.) Előénekes: Uram, te szelíd és jóságos vagy, * nagy irgalmú mindazokhoz, akik hívnak téged. Hallgasd meg, Uram, imádságom, * figyelj könyörgésem szavára. Hívek: Urunk, édes Istenünk, * mennyire jó vagy hozzánk! E: Eljön minden nemzet, melyet csak alkottál, * imádva borulnak le előtted, Uram, és nevedet áldják. Mert nagy vagy és csodákat művelsz, * egyedül te vagy az Isten. H: Urunk, édes Istenünk, * mennyire jó vagy hozzánk! E: Uram, Istenem, te irgalmas és jóságos vagy, * hosszan tűrő, könyörülő és hűséges. Tekints rám, és szánj meg engem, * adj erőt szolgádnak. H: Urunk, édes Istenünk, * mennyire jó vagy hozzánk! Zsolt 85,5-6.9-10.15-16a

Róm 8,26-27 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből           Testvéreim! Gyöngeségünkben segítségünkre siet a Lélek, hisz mi még azt sem tudjuk, hogy hogyan kell helyesen imádkozni. A Lélek azonban maga könyörög bennünk, emberi szóval ki nem fejezhető fohászkodással. Isten pedig, aki a szíveket vizsgálja, tudja, hogy mit kíván bennünk a Lélek, mert ő Isten tetszése szerint jár közben a szentekért. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Áldalak téged, Atyám, mennynek és földnek Istene, * mert feltártad a kicsinyeknek országod titkait. Vö. Mt 11,25 – 8G. tónus.

Mt 13,24-43 † EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből A jók és a rosszak szétválasztása az ítélet napján következik be. Abban az időben: Jézus egy másik példabeszédet is mondott a tömegnek: „A mennyek országa olyan, mint amikor egy ember jó magot vetett a földjébe. Míg az emberek aludtak, jött az ellenség, konkolyt vetett a búza közé, és elment. Amikor a vetés kikelt és kalászba szökkent, felütötte fejét a konkoly is. Akkor a szolgák odamentek a gazdához, és megkérdezték: »Uram, te ugye jó magot vetettél a földedbe? Honnét került hát bele a konkoly?” Az így válaszolt: „Ellenséges ember műve ez.” A szolgák erre megkérdezték: „Akarod-e, hogy elmenjünk és kiszedjük belőle?” Ő azonban így felelt: „Nem, nehogy a búzát is kitépjétek, amikor a konkolyt kiszeditek! Hagyjátok, hadd nőjön az aratásig mindkettő. Aratáskor majd megmondom az aratóknak: Előbb a konkolyt gyűjtsétek össze, kössétek kévébe, hogy elégessük, a búzát pedig hordjátok a magtáramba!” * Azután egy másik példabeszédet is mondott nekik: „A mennyek országa olyan, mint a mustármag, amelyet egy ember elvetett a földjébe. Bár kisebb ez minden más magnál, mégis, amikor felnő, nagyobb minden veteménynél. Fává terebélyesedik, úgyhogy jönnek az ég madarai és ágai között fészket raknak.” Végül ezt a példabeszédet mondta nekik: „A mennyek országa olyan, mint a kovász, amelyet fog az asszony, belekever három véka lisztbe, és az egész megkel tőle.” Mindezt példabeszédekben mondta el Jézus a sokaságnak, és példabeszéd nélkül nem mondott nekik semmit, hogy beteljesedjék, amit a próféta mondott: Példabeszédekre nyitom ajkamat, s hirdetem, mi rejtve volt a világ kezdetétől. Akkor elbocsátotta a tömeget, és hazament. Tanítványai pedig odajárultak hozzá és kérték: „Magyarázd meg nekünk a szántóföldről és a konkolyról szóló példabeszédet!” Erre ő ezekkel a szavakkal válaszolt: „Aki a jó magot veti, az az Emberfia. A szántóföld a világ, a jó mag az ország fiai, a konkoly pedig a gonosz fiai. Az ellenség, aki ezeket elveti – az ördög. Az aratás a világ vége, az aratók pedig az angyalok. Ahogy a konkolyt összeszedik és tűzre vetve elégetik, úgy lesz a világ végén is. Az Emberfia elküldi angyalait, hogy szedjék össze országában mindazt, ami botrányos, és minden törvényszegőt. Ezeket tüzes kemencébe vetik, ott sírás lesz és fogcsikorgatás. Az igazak pedig mint a nap, ragyogni fognak Atyjuk országában. Akinek van füle, hallja meg!” Ezek az evangélium igéi.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 136
Tegnapi: 64
Heti: 200
Havi: 1 186
Össz.: 59 179

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 16
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »