"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 31

Évközi 31. vasárnap

 A       Mal 1,14-2,2.8-10      1Tesz 2,7-9.13          Mt 23,1-12

 B       5Mz 6,2-6              Zsid 7,23-28            Mk 12,28-34

 C       Bölcs 11,22-12,2       2Tesz 1,11-2,2          Lk 19,1-10

OLVASMÁNYRA:melyik_a_helyes_ut_foparancs.jpg
SZENTLECKÉRE:1tessz_27_es_mt_239.jpg
EVANGÉLIUMRA:mt_231_folytatas.jpg

LITURGIA:

 Mal 1,14b-2,2b.8-10 OLVASMÁNY Malakiás próféta könyvéből Ti letértetek az útról, sőt sokan elbuktak tanítástok miatt. Én vagyok a Nagy Király – mondja a Seregek Ura –, és nevem félelmetes a népek között. Most ezt az intelmet intézem hozzátok, papok! Ha nem hallgatjátok meg, és nem szívlelitek meg, s nem dicsőítitek meg nevemet – mondja a Seregek Ura – akkor átkot küldök rátok. Ti letértetek az útról, sőt sokan elbuktak tanításotok miatt. Ti felbontottátok Lévi szövetségét – mondja a Seregek Ura. Én ezért megvetetté és alávalóvá tettelek benneteket az egész nép előtt, mert nem jártatok útjaimon, hanem a tanításban az emberek személyére voltatok tekintettel. Vajon nem egy Atyánk van-e mindannyiunknak? Vajon nem ugyanaz az Isten teremtett-e minket? Miért viselkedünk akkor egymással szemben áruló módon, megsértve atyáink szövetségét? Ez az Isten igéje. 

86_a_evkozi_31.jpg

 

Zsolt 130,1.2.3.VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Őrizd meg lelkemet * a te békédben, Uram. Előénekes: Szívemben nincs nagyravágyás, Uram, * szememben sincsen kérkedés. Nagy dolgok után nem töröm magam, * sem erőmet meghaladó feltűnő csodák után. Hívek: Őrizd meg lelkemet * a te békédben, Uram. E: Valóban lecsendesítettem lelkemet és megnyugtattam, † miként a kisded anyja ölében, * úgy pihent meg a lelkem. H: Őrizd meg lelkemet * a te békédben, Uram. E: Bízzál, Izrael, az Úrban, * mostantól fogva mindörökké! H: Őrizd meg lelkemet * a te békédben, Uram.

1Tessz 2,7b-9.13 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből Nemcsak Isten evangéliumát, hanem életünket is nektek akartuk adni. Testvéreim! Amikor nálatok voltunk, olyan gyengéden viselkedtünk körötökben, mint a gyermekét dajkáló anya. Annyira közel álltatok szívünkhöz, hogy nemcsak Isten evangéliumát, hanem életünket is nektek akartuk adni. Ennyire megszerettünk benneteket! Emlékezhettek, testvérek, fáradozásunkra és kemény munkára. Éjjel-nappal dolgoztunk, hogy senkinek se legyünk a terhére. Így hirdettük nektek Isten evangéliumát. Ezért szüntelenül hálát adunk Istennek, hogy amikor Isten szavát hallottátok tőlünk, nem úgy fogadtátok azt, mint emberi tanítást, hanem mint Isten szavát, amint valóban az is. Bennetek is, akik hittetek, hatékonynak fog bizonyulni. Ez az Isten igéje. 

ALLELUJA Egy a ti Atyátok, a mennyei, * és egy a ti tanítótok, a Krisztus. Mt 23,9b. 10b – 8G. tónus. †

Mt 23,1-12 EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből A farizeusok tanítják ugyan a mózesi törvényt, de maguk nem teszik. Abban az időben Jézus így beszélt a tömeghez és a tanítványokhoz: „Mózes tanítószékében az írástudók és a farizeusok ülnek. Tegyetek meg és tartsatok meg ezért mindent, amit mondanak nektek, de tetteikben ne kövessétek őket, mert tanítják ugyan, de maguk nem teszik azt. Súlyos, sőt elviselhetetlen terheket kötöznek össze és helyeznek az emberek vállára, de maguk egy ujjal sem hajlandók mozdítani rajta. Amit tesznek, azért teszik, hogy lássák őket az emberek Szélesre szabják imaszíjukat, és köntösükön megnagyobbítják a bojtokat. Vendégségben szeretnek a főhelyekre ülni, a zsinagógában pedig az első székekbe. Elvárják, hogy az emberek köszönjenek nekik a főtereken, és hogy rabbinak, azaz mesternek szólítsák őket. Ti ne hívassátok magatokat mesternek, mert egy a ti Mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. De atyának se hívjatok senkit magatok közül, mert egy a ti Atyátok, a mennyei. És tanítónak se hívassátok magatokat, hisz egy a ti tanítótok: Krisztus. Aki a legnagyobb köztetek, az legyen a többi szolgája. Aki önmagát magasztalja, azt megalázzák, és aki önmagát megalázza, azt felmagasztalják.” Ezek az evangélium igéi. 

MEGOLDÁS---MEGOLDÁS----MEGOLDÁS----MEGOLDÁS---melyik_a_helyes_ut_foparancsm.jpg

1tessz_27_es_mt_239_m.jpg

 mt_231_folytatasm.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 95
Tegnapi: 64
Heti: 159
Havi: 1 145
Össz.: 59 138

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 31
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »