"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 23

  Évközi 23. vasárnap

  A       Ez 33,7-9              Róm 13,8-10             Mt 18,15-20

  B       Iz 35,4-7              Jak 2,1-5               Mk 7,31-37

 C       Bölcs 9,13-18          Filem 9-10.12-17        Lk 14,25-33

  OLVASMÁNYRA:

ZSOLTÁR:meriba_szo_jelentese_zsolt_958.jpgzsolt_958_szam_2010_meriba.jpg

SZENTLECKE:rom1310.jpg

EVANGÉLIUMRA:mt_1815.jpg

Ez 33,7-10 OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből Ha nem teszel semmit, hogy az istentelent visszatérítsd útjáról, vérét tőled kérem számon. Az Úr ezt a szózatot intézte Ezekiel prófétához: „Emberfia, őrnek állítottalak Izrael háza mellé, hogy halld számból szavaimat és közvetítsd üzeneteimet. Ha azt mondom az istentelennek: »Istentelen, meg kell halnod,« és te nem teszel semmit, hogy az istentelent visszatérítsd útjáról, az istentelen meghal ugyan vétke miatt, de vérét tőled kérem számon. Ha ellenben meginted az istentelent, hogy hagyjon fel életmódjával és térjen meg, de nem tér le útjáról, meghal ugyan gonoszsága miatt, de te megmented életedet.” Ez az Isten igéje.76_a_evkozi_23..jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Bár hallgatnátok ma Isten szavára: * „Népem, ne légy kemény szívű.” Vö. 8. vers. Előénekes: Jöjjetek, örvendezzünk az Úrnak, * és ujjongjunk üdvünk sziklája előtt. Dicsőítő énekkel lépjünk színe elé, * magasztaljuk őt zsoltárt zengve. Hívek: Bár hallgatnátok ma Isten szavára: * „Népem, ne légy kemény szívű.” E: Jöjjetek, boruljunk le, hódoljunk előtte, * hulljunk térdre Urunk, Alkotónk előtt. Mert ő a mi Istenünk, * mi pedig az ő népe, és kezére bízott nyáj vagyunk. H: Bár hallgatnátok ma Isten szavára: * „Népem, ne légy kemény szívű.” E: Bárcsak hallgatnátok ma az ő szavára: * „Ne keményítsétek meg szíveteket, mint egykor Meribánál, Massza napján a pusztában, † ahol atyáitok megkísértettek engem, * próbára tettek, bár látták számos csodámat.” H: Bár hallgatnátok ma Isten szavára: * „Népem, ne légy kemény szívű.” Zsolt 94,1-2.6-7.8-9

Róm 13,8-10 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből A törvény teljessége a szeretet. Testvéreim! Ne tartozzatok senkinek semmivel, csak kölcsönös szeretettel! Mert aki a másikat szereti, teljesíti a többi parancsot is. Hiszen a parancsok: „Ne ölj, ne törj házasságot, ne lopj, a másét ne kívánd”, és ami egyéb parancs még van, ebben az egyben foglalható össze: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!” A szeretet nem tesz rosszat felebarátjának, mert a törvény teljessége a szeretet. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Isten Krisztusban kiengesztelődött a világgal, * és ránk bízta a kiengesztelődés igéjét. 2Kor 5,19 – 4g. tónus.

† Mt 18,15-20 EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Ha hallgat rád, megnyerted testvéredet. Abban az időben Jézus így szólt apostolaihoz: „Ha testvéred vétkezik ellened, menj és figyelmeztesd őt négyszemközt. Ha hallgat rád, megnyerted testvéredet. Ha azonban nem hallgat rád, vigyél magaddal egy vagy két társat, hogy »kettőnek a tanúbizonysága vagy háromé tanúsítsa a dolgot. Ha rájuk sem hallgat, mondd meg a hívek közösségének. Ha a hívek közösségére sem hallgat, vedd úgy, mintha pogány volna vagy vámos. Bizony mondom nektek: Amit megköttök a földön, meg lesz kötve a mennyben is; és amit feloldotok a földön, fel lesz oldva a mennyben is. És bizony mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön és úgy kérik, megkapják azt mennyei Atyámtól. Mert ahol ketten vagy hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” Ezek az evangélium igéi.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 130
Tegnapi: 64
Heti: 194
Havi: 1 180
Össz.: 59 173

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 23
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »