"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 14

 Évközi 14. vasárnap

A       Zak 9,9-10             Róm 8,9.11-13           Mt 11,25-30

 B       Ez 2,2-5               2Kor 12,7-10            Mk 6,1-6

 C       Iz 66,10-14            Gal 6,14-18             Lk 10,1-12.17-20

 

 

Olvasmányhoz Zak 9,9-10:mt_212_viragvas_kulkereses.jpg

 

mt_211.jpg

-------------------------------------------------------

 Szentleckéhez   Róm 8,9.11-13 :  ,,Mert ha test szerint éltek, biztosan meghaltok,...

Test cselekedetei:

balvimadas.pngbabonasag.jpgirigyseg.jpgkicsapongas.jpggyilkossag.jpg

----------------------Evangéliumhoz Mt 11,25-30:---------------- 

mt_1125-30_korbe.jpg

mt_1125_gyongy.jpg

                   

mt_1128_skandika.jpg
 

mt_1128_fonas.jpg

HASONLÓ:

zsolt_349.jpg 

 

 Zak 9,9-10 OLVASMÁNY Zakariás próféta könyvéből Íme, közeleg királyod. Ezt mondja az Úr: Ujjongj, Sion leánya! Zengj éneket, Jeruzsálem leánya! Íme, közeleg királyod: igaz és győzedelmes, alázatos, szamáron jön, szamár hátán, szamárnak csikaján. Elpusztítja Efraimban a harci szekereket, és Jeruzsálemben a lovakat. Széttöri a harci íjakat, és békét hirdet a népeknek, uralkodik tengertől tengerig, a folyótól egészen a föld határáig. Ez az Isten igéje. 64_a_evkozi_14..jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Istenem és királyom, magasztallak téged: * szent nevedet áldom örökkön örökké. (Vö. 1. vers.) Vagy: Alleluja. 5. szám. Előénekes: Magasztallak téged, Istenem, Királyom, * és áldom nevedet örökkön örökké. Mindennap áldalak téged, * és dicsőítem nevedet örökkön örökké. Hívek: Istenem és királyom, magasztallak téged: * szent nevedet áldom örökkön örökké. Vagy: Alleluja. E: Irgalmas az Úr és kegyelmes, * nagy irgalmú és hosszan tűrő. Az Úr mindenkihez jóságos, * és irgalmas minden művéhez. H: Istenem és királyom, magasztallak téged: * szent nevedet áldom örökkön örökké. Vagy: Alleluja. E: Magasztaljon téged, Uram, minden műved, * szentjeid áldást mondjanak. Országod dicsőségéről szóljanak, * és hatalmadat mindenek hirdessék. H: Istenem és királyom, magasztallak téged: * szent nevedet áldom örökkön örökké. Vagy: Alleluja. E: Hűséges az Úr minden szavában, * és tettei szentnek hirdetik. Az Úr a botladozót fenntartja, * és fölemeli, akit megaláztak. H: Istenem és királyom, magasztallak téged: * szent nevedet áldom örökkön örökké. Vagy: Alleluja. Zsolt 144,1-2.8-9.10-11.13cd-14

Róm 8,9.11-13 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből Ha lélekkel elfojtjátok a test szerinti tetteket, élni fogtok. Testvéreim! Ti nem test, hanem lélek szerint éltek, ha valóban Isten Lelke lakik bennetek. Ha pedig bennetek lakik annak Lelke, aki feltámasztotta ,Jézust a halálból, ő, aki Krisztust feltámasztotta a halottak közül, halandó testeteket is életre kelti a bennetek lakó Lelke által. Így tehát, testvéreim, nem tartozunk a testnek azzal, hogy test szerint éljünk. Mert ha test szerint éltek, biztosan meghaltok, de ha lélekkel elfojtjátok a test szerinti tetteket, élni fogtok. Ez az Isten igéje. 

ALLELUJA Áldalak téged, Atyám, mennynek és földnek Istene, * mert feltártad a kicsinyeknek országod titkait. Mt 11,25 – 8 G. tónus.

 Mt 11,25-30 † EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Én szelíd vagyok és alázatos szívű – mondja az Úr. Abban az időben Jézus megszólalt, és ezt mondta: Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni. Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű – és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, s az én terhem könnyű. Ezek az evangélium igéi. 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 93
Tegnapi: 64
Heti: 157
Havi: 1 143
Össz.: 59 136

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 14
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »