"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

GYÜMÖLCSOLTÓ BOLDOGASSZONY

az oldal képei innen élesebben letölthetők : 

https://photos.app.goo.gl/QcQZywdBuTNnLBan7

 

  Iz 7,10-14;8,10    Zsid 10,4-10    Lk 1,26-38 

OLVASMÁNY:

 

14

iz_710-14_betucsuzda.jpg

13 iz_7_10_kartya.jpg

12iz_710_szoootl.jpg

11 iz_7_10_kartya.jpg

SZENTLECKE

10

jn_11_az_ige_testte_lett.jpg

EVANGÉLIUM ELŐTTI VERS:

9

mondd_ki_egy_szoval_jn11.jpg

EVANGÉLIUMRA:

8ave_maria_satirozo.jpg

7lk_126-38_angyali_mozaik.jpg

6lk_128_kanyargos_udvozlegy.jpg

5lk_138_ime_az_urnak.jpg

4

mozaikangyal_kereses.jpg

3

lk_126-38.jpg

2lk_127.jpg

1lk_142.jpg

30_marc_25_gyumolcsolto.jpg

 

 Iz 7,10-14;8,10 OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből Azokban a napokban: így szólt az Úr Acház királyhoz: „Kérj magadnak jelet az Úrtól, a te Istenedtől, akár az alvilág mélységeiből, akár felülről a magasból.” De Acház így válaszolt: „Nem kérek jelet és nem kísértem az Urat.” Erre Izajás próféta azt mondta: „Halljátok hát, Dávid háza! Nem elég nektek, hogy próbára teszitek az emberek türelmét, még az én Istenem türelmét is próbára teszitek? Ezért az Úr maga ad nektek jelet: íme, a szűz fogan, fiút szül, és Emmánuelnek nevezi el, ami annyit jelent: Velünk az Isten.” Ez az Isten igéje.

VÁLASZOS ZSOLTÁR 39,7-8a.8b-9.10-11 7 b. tónus. Válasz: Íme, eljövök, Uram, * hogy megtegyem a te akaratodat. 8a és 9a. Vers. Előénekes: Sem véres, sem ételáldozat nem kellett neked, * fülemet azonban megnyitottad. Nem követeltél égő- és engesztelő áldozatot, * így szóltam akkor: „Íme, eljövök.” Hívek: Íme, eljövök, Uram, * hogy megtegyem a te akaratodat. E: „A könyvtekercsben rólam írva áll, * hogy akaratodat teljesítsem. Erre vágyom, Istenem, * törvényed szívemet örömmel tölti el.” H: Íme, eljövök, Uram, * hogy megtegyem a te akaratodat. E: Igazságodat hirdetem a nagy közösségben, * ajkam el nem hallgat, Uram, jól tudod. Igazságodat nem rejtettem el szívem mélyén, * hűségedet és segítségedet elbeszéltem. H: Íme, eljövök, Uram, * hogy megtegyem a te akaratodat.

Zsid 10,4-10 SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből Testvéreim! Lehetetlen, hogy bikák és bakok vére bűnöket töröljön el. Ezért nyilatkozik így Krisztus, amikor a világba lép: Áldozatot és ajándékot nem kívántál, hanem emberi testet alkottál nekem. Nem kedves előtted az engesztelő és égőáldozat. Ezért így szóltam: íme, elmegyek, hogy teljesítsem akaratodat, amint a könyvtekercsben rólam írva van. Először tehát ezt mondta: „Áldozatot, ajándékot, engesztelő és égőáldozatot nem akartál, nem volt az kedves előtted”, jóllehet ezeket a törvény írta elő. Azután így folytatta: „íme, elmegyek, hogy teljesítsem akaratodat.” Tehát az előzőket eltörli, hogy helyébe állítsa az utóbbit. Vagyis Isten akarata szerint Jézus Krisztus testének feláldozása egyszer s mindenkorra megszentel bennünket. Ez az Isten igéje.

EVANGÉLIUM ELŐTTI VERS Az Ige emberré lett, és itt élt köztünk, * és láttuk az ő dicsőségét. Jn 1,14ab 4 g. tónus. Nagyböjti időn kívül az elejéhez és a végéhez hozzáadandó: Alleluja. 4. szám.

Lk 1,26-38 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Isten feltárta örök tervét Mária előtt, hogy őt választotta a Megváltó anyjának. Abban az időben: Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá és így szólt: „Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!” Ennek hallatára Mária zavarba jött, és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez. Az angyal azonban folytatta: Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége! Mária ekkor megkérdezte az angyalt: „Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?” Az angyal ezt válaszolta neki: „A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, ki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen.” Erre Mária így szólt: „íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerinti” Ezután az angyal eltávozott. Ezek az evangélium igéi.

 

 megoldasok.jpg

 

14iz_710-14_betucsuzdam.jpg

13iz_714_mmmmmmmmmmmmm.jpg

12iz_710_szoootlm.jpg

11iz_7_10_kartyam.jpg

10 igebabam.jpg

9  I G E

ave_maria_satirozom.jpg

lk_126-38_angyali_mozaikm.jpg

lk_128_kanyargos_udvozlegym.jpg

lk_138_ime_az_urnakm.jpg

lk_119_mozaik_angyalm.jpg

2lk_127m.jpg

lk_139-45_erzsebet_koszm.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 96
Tegnapi: 64
Heti: 160
Havi: 1 146
Össz.: 59 139

Látogatottság növelés
Oldal: GYÜMÖLCSOLTÓ BOLDOGASSZONY
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »