"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

 ÉVKÖZI 3

 

 Évközi 3. vasárnap

A       Iz 8,23-9,3            1Kor 1,10-13.17         Mt 4,12-23

B       Jón 3,1-5.10           1Kor 7,29-31            Mk 1,14-20

C     Neh 8,2-4.5-6.8-10     1Kor 12,12-30           Lk 1,1-4;4,14-21

 

 OLVASMÁNY:mt_416_iz_9_lepotty.jpg

SZENTLECKE: 

 

1kor110_lougras.jpg

 

EVANGÉLIUMRA: mt_412_kikicsoda.jpg

 

mt_423_emberhalasz_eszperente.jpgiz_92_orom_ketfelekepp.jpg

 

 

 

 

 

mt_423_kukac.jpg

 

mt_416_iz_91_satirozo_.jpghalacska_logika.jpghalacska_szinezo.jpg 

 

 lk_51-11_mozaikkereso.jpglk_510_keprejtv.jpgmt_417_gesztenye.jpg

 

mi_lesz_ebool.jpg

 

mk_117_es_mt_419.jpg

 

emberhalisz_hil-ja_hosszu.jpgmt_419_gombolyitos.jpg

 

halorom_skandi_masolata.jpg 

 

LITURGIA

 

OLVASMÁNY Iz 8,23b-9,3  Izajás próféta könyvéből A pogány nemzetek területén a nép nagy fényességet lát. Egykor megalázta az Úr Zabulon földjét és Neftali földjét. De az eljövendő napokban megdicsőíti majd a Tenger útját, a Jordánon túli vidéket, a pogány nemzetek területét. A nép, amely sötétségben jár, nagy fényességet lát. Akik a halál árnyékának országában laknak, azoknak nagy világosság támad. Nagy ujjongással töltöd el őket, kitörő örömöt adsz nekik. Úgy örülnek majd színed előtt, ahogyan aratáskor szoktak örülni, s ahogy akkor örülnek, amikor a zsákmányt osztják. Mert terhes igáját, a vállára nehezedő rudat, sanyargatója botját összetöröd, mint Midiára idejében. Ez az Isten igéje.  

 

16_a_evk_3.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR Zsolt 26,1.4.13-14  Válasz: Világosságom az Isten, * üdvözít engem. Vö. 1 a. vers Előénekes: Világosságom és üdvösségem az Úr, * kitől félnék? Életem oltalmazója az Úr, * kitől rettegnék? Hívek: Világosságom az Isten, * üdvözít engem. E: Egyet kérek az Úrtól, † csak egy a vágyam, * hogy az Úr házában lakjam életem minden napján, hogy élvezhessem az Úr örömét, * és hogy szemlélhessem szent templomát. H: Világosságom az Isten, * üdvözít engem. E: Hiszem, hogy meglátom az Úr javait * az élők földjén. Remélj az Úrban, bátran cselekedj, * szíved legyen erős, és bízzál az Úrban. H: Világosságom az Isten, * üdvözít engem. 

 

1Kor 1,10-13.17 SZENTLECKE  Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből

 

Testvéreim! Urunk Jézus Krisztus nevére kérlek titeket, éljetek mindnyájan egyetértésben, és ne szakadjatok pártokra! Forrjatok eggyé ugyanabban a lelkületben, ugyanabban a felfogásban! Kloé hozzátartozói ugyanis azt a hírt hozták felőletek, testvérek, hogy pártokra szakadtatok. Arra gondolok, hogy akadnak köztetek, akik azt mondják: „Én Pállal tartok, én meg Apollóval, én Kéfással, én meg Krisztussal!” Talán megoszlott Krisztus? Vajon Pált feszítették értetek keresztre, vagy Pál nevében keresztelkedtetek meg? Krisztus engem nem keresztelni küldött, hanem azért, hogy hirdessem az evangéliumot, – de ne bölcselkedő beszéddel, hogy Krisztus keresztje erejét ne veszítse. Ez az Isten igéje. 

 

ALLELUJA Jézus hirdette országának örömhírét, * és minden betegséget meggyógyított a nép körében. Mt 4,23 – 2. tónus.

 

Mt 4,12-23 EVANGÉLIUM  Szent Máté könyvéből Jézus Kafarnaumba jött, hogy beteljesedjék, amit Izajás mondott. Amikor Jézus meghallotta, hogy (Keresztelő) Jánost fogságba vetették, visszatért Galileába. Elhagyta Názáretet, és a tengerparti Kafarnaumban telepedett le, Zabulon és Neftali vidékén, hogy beteljesedjék, amit Izajás próféta mondott: Zabulon földje és Neftali földje, a tenger útja, a Jordán vidéke, a pogányok Galileája: A sötétben lakó nép nagy fényt lát, és fény virrad a halál honában s árnyékában ülőkre. Ettől kezdve Jézus tanítani kezdett. Ezt hirdette: „Térjetek meg, mert elközelgett a mennyek országa!” * A Galileai-tenger mentén járva meglátott két testvért: Simont, akit Péternek is neveznek, és Andrást, a testvérét. Éppen hálót vetettek a tengerbe, mert halászok voltak. Így szólt hozzájuk: „Kövessetek engem, és én emberek halászává teszlek titeket!” Erre azok otthagyták hálóikat és követték őt. Amint onnan továbbment, meglátott másik két testvért is: Zebedeus fiát, Jakabot és testvérét, Jánost. Apjukkal, Zebedeussal a hálóikat javították a csónakban. Őket is elhívta. Ők is otthagyták a csónakot és az apjukat, és követték őt. Jézus pedig bejárta egész Galileát. Tanított a zsinagógákban, hirdette a mennyek országa örömhírét, és meggyógyított a nép körében minden betegséget és minden gyötrelmet. Ezek az evangélium igéi.

 

 

 

mt_416_iz_9_lepottym.jpg

mt_416_iz_91_satirozo_megoldas.jpg

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 136
Heti: 204
Havi: 1 190
Össz.: 59 183

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 3
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »