"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 12

 

 Évközi 12. vasárnap

A       Jer 20,10-13           Róm 5,12-15             Mt 10,26-33

B       Jób 38,1.8-11          2Kor 5,14-17            Mk 4,35-41

C       Zak 12,10-11           Gal 3,26-29             Lk 9,18-24

OLVASMÁNYRA:

jer_2011_miniskandi.jpgSZENTLECKÉRE:

rom_512_lolepes.jpg

 

rom_512_elso_betuk.jpg

EVANGÉLIUMRA:

mt_1028_puzzle.jpg 

 mt_1030_korben.jpg

 Jer 20,10-13 OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből Megszabadította a szegénynek lelkét a gonoszok kezéből. Jeremiás próféta így panaszkodik szenvedése idején: Hallom sokak gyalázkodását: „Rettegés mindenütt! Jelentsétek föl! Följelentjük!” Még azok is, akik barátaim voltak, bukásomra lestek: „Hátha valamiképp tőrbe csalhatnánk, legyőzhetnénk, és bosszút állhatnánk rajta.” De az Úr, mint hős harcos, mellettem áll. Ellenfeleim meginognak, s nem bírnak velem, szégyent vallnak és elbuknak. Örökké tartó, soha el nem múló gyalázatban lesz részük. Te pedig, Seregek Ura, igazságos Bíró, aki a vesék és szívek vizsgálója vagy, engedd, hadd lássam, miként állsz rajtuk bosszút, mert eléd tártam ügyemet. Énekeljetek az Úrnak! Dicsőítsétek az Urat, mert kiszabadította a szegénynek lelkét a gonoszok kezéből. Ez az Isten igéje. 58_a_evk_12.jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Uram, hallgass meg engem, * nagy irgalmasságod szerint. Vö. 14c. vers. Előénekes: A gyalázatot érted viselem, * arcomat érted borítja szégyen. Testvéreim előtt idegenné lettem, * anyám fiai sem ismernek reám. Hívek: Uram, hallgass meg engem, * nagy irgalmasságod szerint. E: A házadért való buzgóság emészt engem, * rám hull a gyalázat, ha téged gyaláznak. De én hozzád imádkozom, Uram, * kegyelmed idején, Istenem. H: Uram, hallgass meg engem, * nagy irgalmasságod szerint. E: Mérhetetlen jóságodban hallgass meg, * hűséged szerint segíts rajtam. Hallgass meg, Uram, hisz kegyelmed jóságos, * irgalmad bőségében tekints reám. H: Uram, hallgass meg engem, * nagy irgalmasságod szerint. E: Az alázatosak látják ezt és örülnek, * keressétek Istent, és szívetek újra éled. Mert az Úr meghallgat minden szegényt, * és foglyait nem hagyja magukra. H: Uram, hallgass meg engem, * nagy irgalmasságod szerint. E: Dicsérje őt az ég, a föld és a tenger, * és bennük minden élőlény. H: Uram, hallgass meg engem, * nagy irgalmasságod szerint. Zsolt 68,8-10.14 és 17.33-35

 Róm 5,12-15SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből A kegyelem hatása nem olyan, mint a bűnbeesésé. Testvéreim! A bűn egy ember által lépett a világba, és a bűn következményeként a halál. Így a halál minden ember osztályrésze lett, mert mindnyájan bűnbe estek. Volt a világon bűn a mózesi törvény előtt is, de a bűn, ha nincs törvény, nem számít bűnnek. Ám a halál mégis uralkodott Ádámtól Mózesig azokon is, akik nem vétkeztek mint Ádám, aki az Eljövendőnek előképe. A kegyelem hatása azonban nem olyan, mint a bűnbeesésé. Mert ha egynek bűnbeesése miatt sokan meghaltak, Isten kegyelme és az egy embernek, Jézus Krisztusnak irgalmából nyert ajándék még inkább kiárad sokakra. Ez az Isten igéje. 

ALLELUJA „Az igazság Lelke majd tanúságot tesz rólam”, mondja az Úr, * „és ti is tanúságot tesztek rólam”. Jn 15,26b és 27a – 7b. tónus.

Mt 10,26-33 † EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből

 Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak: Ne féljetek az emberektől! Nincs rejtett dolog, amelyre fény ne derülne, sem titok, amely ki ne tudódnék. Amit én sötétben mondok nektek, azt ti mondjátok el világosban: és amit fülbe súgva hallotok, hirdessétek a háztetőkön! És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja. Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül? Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél! Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. Ezek az evangélium igéi. 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 101
Tegnapi: 64
Heti: 165
Havi: 1 151
Össz.: 59 144

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 12
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »