"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

NAGYPÉNTEK

 

az oldal képei innen élesebben letölthetők : 

https://photos.app.goo.gl/xhE7qb1XfRuqiQsF8

 A,B,C   Iz 52,13-53,12          Zsid 4,14-16;5,7-9     Jn 18,1-19,42

SZERETETRŐL:skandi_a_szeretetrol_1.jpg

OLVASMÁNYRA:

 

11

iz_507.jpg

10

iz_505.jpgSZENTLECKÉRE:

9olajfak_hegyen_satirozo.png

EVANGÉLIUMRA:

8

lk_2234.jpg7------------------------------------------------------------------------------------

pilatus_udvaran_egyerrel.jpg

6---------------------------------------------------

pilatus_kerrejtv.png

5

veronika_kendoje.jpg

4

mk_1539_szazados_szavai.jpg

 3mt_2711_jezus_pilatus_elott.jpg

2

kozoselem_andrkereszt.jpg

1  -----------------------------------------------------------------------------osszetett_szavak.jpg

0----------masolgatos_a_szeretetrol.jpg

LITURGIA:

OLVASMÁNY: Iz 52,13-53,12 Nézzétek, szolgám diadalmaskodik, fönséges lesz és felmagasztalják, és nagy dicsőségre emelkedik. Amint sokan megborzadtak láttán, – hiszen oly dicstelennek látszott és alig volt emberi ábrázata –, úgy fog majd sok nemzet ámulni rajta és királyok némulnak el színe előtt. Mert olyasmit fognak látni, amilyet még soha nem hirdettek nekik; és olyan dolognak lesznek tanúi, amilyenről addig soha nem hallottak.földből. Nem volt sem szép, sem ékes [hiszen láttuk], a külsejére nézve nem volt vonzó. Megvetett volt, utolsó az emberek között, a fájdalmak férfia, aki tudta, mi a szenvedés; olyan, aki elől iszonyattal eltakarjuk arcunkat, megvetett, akit bizony nem becsültünk sokra.Bár a mi betegségeinket viselte, és a mi fájdalmaink nehezedtek rá, mégis (Istentől) megvertnek néztük, olyannak, akire lesújtott az Isten, és akit megalázott. Igen, a mi bűneinkért szúrták át, a mi gonoszságainkért törték össze; a mi békességünkért érte utol a büntetés, az ő sebei szereztek nekünk gyógyulást. Mi mindnyájan, mint a juhok, tévelyegtünk, ki-ki a maga útjára tért, és az Úr mégis az ő vállára rakta mindnyájunk gonoszságát. Megkínozták, s ő alázattal elviselte, nem nyitotta ki a száját. Mint a juh, amelyet leölni visznek, vagy amint a bárány elnémul nyírója előtt, ő sem nyitotta ki a száját. Erőszakos ítélettel végeztek vele. Ugyan ki törődik egyáltalán ügyével? Igen, kitépték az élők földjéből, és bűneink miatt halállal sújtották. A gonoszok közt adtak neki sírboltot, és a gazdagok mellé temették el, bár nem vitt végbe gonoszságot, sem álnokság nem volt a szájában. Úgy tetszett az Úrnak, hogy összetöri a szenvedéssel. Ha odaadja életét engesztelő áldozatul: látni fogja utódait, hosszúra nyúlik élete, és teljesül általa az Úr akarata. „Majd ha véget ér lelkének gyötrelme, látni fogja a világosságot, és megelégedés tölti el. Szenvedésével sokakat megigazultakká tesz szolgám, mivel gonoszságaikat magára vállalta. Ezért osztályrészül sokakat adok neki, és a hatalmasok lesznek a zsákmánya, amiért életét halálra adta, és a gonosztevők közé sorolták, noha sokak vétkeit hordozta, és közben imádkozott a bűnösökért.”

 

33_nagypentek.jpg

 SZENTLECKE:Zsid 4,14-16;5,7-9 Mivel tehát olyan kiváló főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, legyünk állhatatosak a hitvallásban. Főpapunk ugyanis nem olyan, hogy ne tudna együtt érezni gyöngeségeinkkel, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan mindenben kísértést szenvedett, a bűntől azonban ment maradt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónjához, hogy irgalmat találjunk és kegyelmet kapjunk, amikor segítségre szorulunk.  Földi életében hangosan kiáltozva, könnyek között imádkozott s könyörgött ahhoz, aki meg tudta menteni a haláltól, és hódolatáért meghallgatásra talált. Annak ellenére, hogy ő volt a Fiú, a szenvedésből engedelmességet tanult. Műve befejeztével pedig örök üdvösséget szerzett azoknak, akik engedelmeskednek neki.

 JÁNO PASSIÓ:  passio_jn.doc

SZÍNES DIÁKKAL:http://rajzosevangelium.hupont.hu/104/passio-janos

 

megoldasok.jpg

12 szeretnim.jpg

 11 iz_507m.jpg

10 JÉZUS ARCA LÁTHATÓ A KÉT VEREKEDŐ EMBER KÖZÖTT

olajfak_hegyen_megoldas_mt_2630_lk_2233_mk_1426.jpg

8lk_2234m.jpg

7turmezei_skandim.jpg

6pilatus_kerrejtvm.jpg

5veronika_kendojem.jpg

4

mk_1539_szazados_szavaim.jpg

3

2   KERESZT

1  KERESZT

0masolgatos_megf.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 123
Tegnapi: 64
Heti: 187
Havi: 1 173
Össz.: 59 166

Látogatottság növelés
Oldal: NAGYPÉNTEK
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »