"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

 NAGYCSÜTÖRTÖK

 az oldal képei innen élesebben letölthetők : 

https://photos.app.goo.gl/fZnGmKMAnTrVWcXk6

 A,B,C   2Mz 12,1-8.11-14        1Kor 11,23-26          Jn 13,1-15

 

OLVASMÁNYRA:SZÍNEZŐ

13

menekules_ejszakaja.jpg
SZENTLECKÉRE:

12

 

jn_651-58.jpg

11 ---------------------------------------------------------------------------------

mk_1425.jpg --------------------------------------------------------------------------------

10

mk_1415.jpg

 9

jn_622.jpg_eszperente.jpg

 8-----------------------------------------------------------------------

jn_651_es_jn_1224.jpg

 7------------------------------------------------------------------------------

oltariszentseg_miamano.jpg

 6

 

alapanyag_szinezo.jpg

 5

utolso_vacs_1kor_1123-26.jpg

4mt_2214_oltariszentseg.jpg  3

tegyetek_az_enarnykep.jpg

EVANGÉLIUMRA:   

2

jn_131.jpg

1 ---------------------------------------------------------------------

mk_1045.png

LITURGIA:

Kiv 12,1-8.11-14 OLVASMÁNY Mózes második könyvéből Az Úr így szólt Mózeshez és Áronhoz Egyiptomban: „Ez a hónap legyen számotokra a kezdő hónap: ez legyen az év első hónapja. Hirdessétek ki Izrael egész közösségének: A hónap tizedik napján mindenki szerezzen egy bárányt családonként, egy bárányt házanként. De ha a család kicsi egy bárányhoz, akkor a személyek számának megfelelően a szomszédos családdal együtt vegyen egyet. Aszerint számoljátok a meghívottakat, hogy ki-ki mennyit eszik. Az állat legyen hibátlan, hím és egyéves. Vehettek bárányt vagy kecskét. Tartsátok a hónap tizennegyedik napjáig. Akkor Izrael közösségének egész gyülekezete estefelé vágja le. Vegyenek a véréből, és kenjenek belőle annak a háznak a két ajtófélfájára és szemöldökfájára, amelyben elköltik. A húsát – tűzön megsütve – még akkor éjszaka egyék meg. Kovásztalan kenyérrel és keserű salátával fogyasszák. Így fogyasszátok: Legyen a derekatok felövezve, saru a lábatokon, bot a kezetekben. Sietve egyétek, mert ez az Úr átvonulása. Én végigvonulok azon az éjszakán Egyiptomon, és megölök minden elsőszülöttet Egyiptomban: embert és állatot, s ítéletet tartok Egyiptom minden istene fölött, én, az Úr. A vért használjátok annak a háznak a megjelölésére, amelyben laktok. Ha látom a vért, kihagylak benneteket. Titeket nem ér a megsemmisítő csapás, amellyel Egyiptomot megverem. Ez a nap legyen számotokra emléknap, és üljétek meg úgy, mint az Úr ünnepét. Nemzedékről nemzedékre tegyétek meg ünnepnapnak mindörökre.” Ez az Isten igéje.32nagycsutortok.jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 115,12-13.15-1abc.17-18. 7b. tónus. Válasz: Az áldás kelyhe, amelyet nekünk adtál, * Krisztus vérében részesít minket. Vö. 1 Kor 10, 16. Előénekes: Az Úrnak mit adhatnék, * mindazért, amit nékem adott? Veszem az üdvösség kelyhét, * és az Úr nevét hívom segítségül. Hívek: Az áldás kelyhe, amelyet nekünk adtál, * Krisztus vérében részesít minket. E: Drága dolog a Úr színe előtt, * szentjei dicső halála. Szolgád vagyok, Uram, és szolgálód gyermeke, * bilincseimet széjjel törted. H: Az áldás kelyhe, amelyet nekünk adtál, * Krisztus vérében részesít minket. E: Bemutatom néked a dicséret áldozatát, * és az Úr nevét hívom segítségül. Megadom az Úrnak, amit fogadtam, * egész népének színe előtt. H: Az áldás kelyhe, amelyet nekünk adtál, * Krisztus vérében részesít minket.

 

1Kor 11,23-26 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből Testvéreim! Én az Úrtól kaptam, amit közöltem is veletek: Urunk Jézus azon az éjszakán, amikor elárulták, fogta a kenyeret, hálát adott, megtörte, és így szólt: „Vegyétek és egyétek, ez az én testem, amely értetek adatik! Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre!” A vacsora után ugyanígy fogta a kelyhet is, és így szólt: „Ez a kehely az újszövetség kelyhe az én véremben. Valahányszor isztok belőle, tegyétek ezt az én emlékezetemre!” Amikor ugyanis e kenyeret eszitek és e kehelyből isztok, az Úr halálát hirdetitek, amíg el nem jön. Ez az Isten igéje.

 

EVANGÉLIUM ELŐTTI VERS Jézus mondja: † „Új parancsot adok nektek. * Szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket.” Jn 13, 34 – 8 G. tónus.

 

Jn 13,1-15 † EVANGÉLIUM Szent János könyvéből Húsvét ünnepe előtt történt. Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor ebből a világból vissza kell térnie az Atyához. Mivel szerette övéit, akik a világban voltak, még egy végső jelét adta szeretetének. Vacsora közben történt, amikor a sátán már fölébresztette Júdásnak, Karión Simon fiának szívében a gondolatot, hogy árulja el őt. Jézus tudta, hogy az Atya mindent a kezébe adott, s hogy Istentől jött, és Istenhez tér vissza. Fölkelt hát a vacsora mellől, letette felső ruháját, fogott egy vászonkendőt, és a derekára kötötte. Azután vizet öntött egy mosdótálba, és mosni kezdte tanítványainak a lábát, majd a derekára kötött kendővel meg is törölte. Amikor Simon Péterhez ért, az így szólt: „Uram, te akarod megmosni az én lábamat?” Jézus így felelt: „Most még nem érted, mit teszek, de később majd megérted.” De Péter tiltakozott: „Az én lábamat ugyan meg nem mosod soha!” Jézus azt felelte: „Ha nem moslak meg, nem lesz semmi közöd hozzám!” Erre Péter így szólt: „Uram, akkor ne csak a lábamat, hanem a fejemet és a kezemet is?” Jézus azonban kijelentette: „Aki megmosdott, annak csak a lábát kell megmosni, és egészen tiszta lesz. Ti tiszták vagytok, de nem mindnyájan.” Tudta ugyanis, hogy egyikük elárulja, azért mondta: „Nem vagytok mindnyájan tiszták.” Miután megmosta lábukat, fölvette felső ruháját, újra asztalhoz ült, és így szólt hozzájuk: „Megértettétek-e, hogy mit tettem veletek? Ti Mesternek és Úrnak hívtok engem, és jól teszitek, mert az vagyok. Ha tehát én, az Úr és Mester megmostam lábatokat, nektek is meg kell mosnotok egymás lábát. Példát adtam nektek, hogy amit én tettem, ti is tegyétek meg.” Ezek az evangélium igéi.

 megoldasok.jpg

12jn_651-58m.jpg

11    AMÍG AZ ÚJAT NEM ISZOM AZ ISTEN ORSZÁGÁBAN

10 mk_1415m.jpg

9 OLTÁRISZENTSÉG

8  OLTÁRISZENTSÉG

7  OLTÁRISZENTSÉG

6  ALALPANYAG

5utolso_vacs_megoldas_1kor_1123-26.jpg

4mt_2214_szokihm.jpg

31kor_1123-26tegyetek_az_enarnykepm.jpg

2jn_131szinezve.jpg

1mk_1045_labitr.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 64
Heti: 154
Havi: 1 140
Össz.: 59 133

Látogatottság növelés
Oldal: NAGYCSÜTÖRTÖK
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »