"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 29

Évközi 29. vasárnap

 A       Iz 45,1.4-6            1Tesz 1,1-5             Mt 22,15-21

 B       Iz 53,10-11            Zsid 4,14-16            Mk 10,35-45

 C       2Mz 17,8-13            2Tim 3,14-4,2           Lk 18,1-8

OLVASMÁNYRA:kurosz_szokeresoo.jpgSZENTLECKÉRE:1tessz13_elsobetu.jpg

ALLELUJÁRA:fil_215_csillag.jpg

EVANGÉLIUMRA:lk_2025.jpg

 Iz 45,1.4-6 OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből Megfogtam Kürosz jobbját, hogy színe előtt meghódolásra bírjam a nemzeteket. Az Úr így szól fölkentjéhez, Küroszhoz, akinek megfogja jobbját, hogy színe előtt meghódolásra bírja a nemzeteket, és megoldja a királyok derekán az övet; hogy megnyissa előtte a kapukat, és ne maradjon egyetlen kapu se zárva: „Szolgámért, Jákobért, és választottamért, Izraelért szólítottalak neveden. Dicső nevet adtam neked, bár nem ismertél. Én vagyok az Úr, és senki más. Rajtam kívül nincs más isten. Bár nem ismersz, mégis felövezlek, hogy napkelettől napnyugatig megtudják: rajtam kívül nincsen más. Én vagyok az Úr, és senki más.” Ez az Isten igéje. 

84_a_evkozi_29.jpg

 VÁLASZOS ZSOLTÁR Válasz: Adjatok az Úrnak dicsőséget, * ismerjétek el hatalmát. Vö. 7b. vers. Előénekes: Énekeljetek az Úrnak új éneket, * minden föld az Úrnak énekeljen. Hirdessétek dicsőségét a nemzetek között, * és csodatetteit minden népnek. Hívek: Adjatok az Úrnak dicsőséget, * ismerjétek el hatalmát. E: Mert nagy az Úr, és minden dicséretre méltó, * félelmetesebb az összes isteneknél. A népek minden istene csak üres semmiség, * az Úr azonban az ég alkotója. H: Adjatok az Úrnak dicsőséget, * ismerjétek el hatalmát. E: Népek családjai, adjatok az Úrnak, * adjatok az Úrnak dicsőséget és hatalmat. Ismerjétek el az Úr nevének dicsőségét, * áldozatot hozva lépjetek udvarába. H: Adjatok az Úrnak dicsőséget, * ismerjétek el hatalmát. E: Boruljatok le az Úr előtt, * színe előtt rendüljön meg az egész föld. Mondjátok a nemzeteknek: „Az Úr uralkodik, * igazságban ítéli meg a népeket. H: Adjatok az Úrnak dicsőséget, * ismerjétek el hatalmát. Zsolt 95,1.3.4-5.7-8.9-10a.c

1Tessz 1,1-5b SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből Megemlékezünk hitetekről, szeretetekről és reményetekről. Pál, Szilvánusz és Timóteus a tesszalonikiek egyházának az Atyaistenben és Urunkban, Jézus Krisztusban: Kegyelem nektek és békesség! Mindenkor hálát adunk Istennek mindnyájatokért, ahányszor csak megemlékezünk rólatok imádságainkban. Szüntelen gondolunk Istenünk és Atyánk előtt tevékeny hitetekre, áldozatos szeretetetekre és Urunkba, Jézus Krisztusba vetett szilárd reményetekre. Testvéreim, kiket az Úr szeret! Jól tudjátok, hogy választottak vagytok! Hiszen az evangéliumot nem csak szóval hirdettük köztetek, hanem erővel, Szentlélekkel és mélységes meggyőződéssel! Ez az Isten igéje. 

ALLELUJA Úgy ragyogjatok, mint csillagok a mindenségben, * és tartsátok meg az örök élet igéit. Vö. Fil 2,15d-16a – 6. tónus.

Mt 22,15-21† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, az Istennek pedig, ami az Istené. Abban az időben: A farizeusok félrevonultak és megtanácskozták, hogyan tudnának belekötni Jézus szavaiba. Majd odaküldték hozzá tanítványaikat és a Heródes-pártrakat a következő kérdéssel: „Mester! Tudjuk, hogy igazat beszélsz, és az Isten útját az igazsághoz híven tanítod, és nem vagy tekintettel az emberek személyére. Mondd hát meg nekünk, mi a véleményed: Szabad-e adót fizetni a császárnak vagy nem?” De Jézus felismerte gonoszságukat és így szólt hozzájuk: „Miért kísértetek, ti képmutatók! Mutassátok csak meg az adópénzt!” Aztán megkérdezte tőlük: „Kinek a képe és a felirata ez?” Azok azt felelték: „A császáré.” Erre ő így szólt hozzájuk: „Akkor hát adjátok meg a császárnak, ami a császáré – az Istennek pedig, ami az Istené!” Ennek hallatára elcsodálkoztak, otthagyták őt, és elmentek. Ezek az evangélium igéi. 

 megoldások:

kurosz_szokeresomm.jpg

 1tessz13_elsobetum.jpg

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 113
Tegnapi: 64
Heti: 177
Havi: 1 163
Össz.: 59 156

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 29
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »