"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

SZENT ISTVÁN KIRÁLY MAGYARORSZÁG FŐVÉDŐSZENTJE

 

ABC   Péld 4,10–15.18–27   Ef 4,17–24    Mt 7,24–29

OLVASMÁNYHOZ:peld_418_pirkad.jpg
peld_419_labir.jpgSZENTLECKÉHEZ:ef_423_szalag.jpgef_417.20-24.jpgef_417.20-.jpg
EVANGÉLIUMHOZ:mt_724_okos_ember.jpgmt_72429.jpg

AKTUALITÁS:szent_istvan_felajanlo_imaja.jpg

 mennyei_parbeszed.jpg

 szti.jpg

 

kodolt_uzenet.jpg

 

 kitolto_istvan_kiraly.jpg

kitolto_istvan_kiraly.jpg

 

szent_istvan_kerrejtv.jpg

 

Képzeld, láttam a vonaton Szent Istvánt!                                  Az nem lehet!                                                                          De mégis! Egy öreg ember odament egy aggastyánhoz, és ezt mondta: Te vagy az…  tovább lásd a vízsz. 1 és függ. 1 sorokban!

 

VÍZSZINTES1.A poén első fele. 10. Ilyen zsák is van 11. A légy neve Fekete Istvánnál12. Középen kutyul! 13. Eszperente magánhangzó. 14.Szent István király édesapja ( 2 szó)18. Kar ima 19. Paprikának van (ettől erős) 20. Félig népes! 21. Páncélszekrény 22. A szerelem vége!  23. Rád repül (régiesen) 25. Kezd emlékezni! 26. Krédo, de csak a végén! 27. Orrod elé 29. Magára vevő (pl. tettet) 34. Lefordítna (pl. idegen nyelvet)! 35. Közelre mutató szó 36. A különbözőségben megvalósul a szeretet által. 38. EYR

 

 FÜGGŐLEGES1. Kálium 2. Félig ihat! 3. Felidéz magában valakit. 4. Színészi képesség   5. Zoli keverve 6.  Ember 7. Örökzöld (2 szó) 8. Nyári forróságban pihentek (2 szó) 9.  Jutalom a szerencsejátékban 13. A poén második fele. 15. Középen lazsál! 16. Foszló mássalhangzói. 17. Ez páratlan! 24. Kegyetlen-e? 27. Kert közepe! 28. Borúra…30. talál            31. Magáz középen! 32. LYT 33. Apostol közepe 34. Kevert gél!              37. Létra magánhangzói.

 

 --------------------------------------------------------------------------------

 

LITURGIA:
Péld 4,10–15.18–27
OLVASMÁNY a Példabeszédek könyvéből
Hallgasd meg, fiam, fogadd el szavaimat, akkor megsokasodnak életed esztendei. Megmutatom neked a bölcsesség útját, egyenes lesz az út, amelyen vezetlek. Semmi sem gátolja lépteidet, amikor jársz, és ha gyorsan szaladsz, akkor sem botlasz meg. Tartsd meg intelmemet, ne tágíts tőle! Őrizd meg, hiszen ez a te életed! Ne lépj a gonoszok ösvényére, és a gonosztevők útján ne járj! Hagyd el s ne menj rajta tovább, kanyarodj el tőle, úgy folytasd utadat! Az igaz ember útja olyan, mint a hajnal pirkadása, amely egyre világosabb, míg fényes nappal nem lesz. A gonoszok útja olyan, mint a sötét éjszaka, maguk sem tudják, miben botlanak meg. Fiam, figyelj szavaimra, nyisd ki füledet a beszédeimre! Ne téveszd el őket soha a szemed elől, és őrizd meg a szíved közepében! Mert élet annak, aki megleli őket, gyógyulás az egész testének. Nagy gonddal őrizd a szívedet, mert hiszen belőle indul ki az élet. Tartsd távol magadtól a száj hamisságát, távolítsd el az ajkak álnokságát! Egyenest előre nézzen a szemed, legyen egyenes a szemed pillantása. Egyengess sima utat a lábadnak, legyenek biztosak mind az útjaid. Se jobbra, se balra ne térj le az útról, és a gonosztól tartsd távol a lábad.
Ez az Isten igéje.

 

77szent_istvan_kiraly.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 65,1-2.8-9.16-17 10. tónus.
Válasz: Légy áldott, Szent István király! Dallam: 13. szám.
Vagy: Alleluja, alleluja. 10. szám.
Előénekes: Minden föld dicsérje Istent, † dicső nevének zsoltárt zengjetek, * magasztaló éneket mondjatok.
Hívek: Légy áldott, Szent István király!
Vagy: Alleluja, alleluja.
E: Áldjátok Istenünket, nemzetek, * dicsőségéről éneket zengjetek.
H: Légy áldott, Szent István király!
Vagy: Alleluja, alleluja.
E: Életet ő ad lelkünkbe, * s lábunkat meginogni nem hagyja.
H: Légy áldott, Szent István király!
Vagy: Alleluja, alleluja.

 

E: Mindnyájan, kik félitek az Istent, † jertek, halljátok: * elbeszélem, mily nagy csodákat tett vélem.

 

H: Légy áldott, Szent István király!
Vagy: Alleluja, alleluja.
E: Ajkam hozzá kiáltott, * nyelvem dicséretet mondott néki.
H: Légy áldott, Szent István király!
Vagy: Alleluja, alleluja.

 

Ef 4,17–24
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Testvéreim! Azt mondom nektek, sőt figyelmeztetlek titeket az Úrban: Ne éljetek úgy, mint a pogányok, akik hiábavalóságokon jártatják az eszüket. Elméjükre sötétség borult, elidegenedtek az istenes élettől tudatlanságukban, amely szívük megátalkodottságának következménye. Lelkileg eltompulva kicsapongásra adták magukat, és kapzsiságból mindenféle ocsmányságot művelnek. Ti azonban nem ezt tanultátok Krisztustól, ha valóban őrá hallgattok, és megtanultátok, hogy az igazság Jézusban van. Tehát eddigi életmódotokkal ellentétben vessétek le a régi embert, akit a csalóka vágyakozások romlásba döntenek. Újuljatok meg lélekben és érzéseitekben! Öltsétek magatokra az újembert, aki Istenhez hasonló, igaz és valóban szent teremtmény.
Ez az Isten igéje.

 

ALLELUJA
Alleluja. 5. szám.
Ha megmaradtok tanításomban, valóban az én tanítványaim lesztek, * megismeritek az igazságot, s az igazság tesz szabaddá titeket. Jn 8,31b-32 – 5. tónus.
Alleluja.

 

Mt 7,24–29
† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Mindaz, aki meghallgatja szavaimat és szerintük cselekszik, ahhoz az okos emberhez hasonlít, aki a házát sziklára építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, és nekizúdult a háznak, de az nem dőlt össze, mert sziklára épült. Aki viszont hallgatja szavaimat, de nem követi azokat, ahhoz az ostoba emberhez hasonlít, aki a házát homokra építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, nekizúdult a háznak, az összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle. Ezzel Jézus befejezte beszédét. A nép elragadtatással hallgatta tanítását, mert úgy tanított, mint akinek hatalma van, nem úgy, mint az írástudók.
Ezek az evangélium igéi.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 265
Heti: 727
Havi: 2 435
Össz.: 43 287

Látogatottság növelés
Oldal: SZENT ISTVÁN KIRÁLY
"A"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - aevrajzosevangelium.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium a év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »